Twee weken Costa Rica Special!

U bent hier: Home » Twee weken Costa Rica

Twee weken Costa Rica, een reis langs de meest prachtige gebieden. Dat is mogelijk met onze nazomer reis. De maanden september, oktober, november en (begin) december zijn mooie maanden om naar Costa Rica te reizen. Een reis langs nevelwouden, ongerepte regenwouden en tropische stranden.

Waarom deze reis?

Groene VinkBaby schildpadden in het Nationaal Park Tortuguero
Groene VinkVulkaan de Arenal
Groene VinkNevelwoud San Gerardo de Dota
Groene VinkToekans, ara’s, luiaards, apen, krokodillen en miereneters
Groene VinkTropische stranden
Groene VinkWalvissen spotten in Dominical
Groene Vink Snorkelen bij Caño Island
Groene VinkHike door het Nationaal Park Corcovado


Route: San José – Tortuguero – Arenal – San Gerardo de Dota – Drake Bay – Dominical – Alajuela.
Dagen: 14 dagen / 13 nachten
Prijsindicatie: €1.500,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar je wensen. Exclusief internationale vlucht.
Indicatieprijs internationale vlucht: tussen de €650,- en €750,- retour per persoon.


Gebieden van deze nazomer reis twee weken Costa Rica

San José

U wordt bij het vliegveld opgehaald en naar San José gebracht. Vervolgens overnacht u in een authentiek hotel gebouwd in Victoriaanse stijl. Na een lange vlucht kunt u uitrusten, de volgende dag moet u namelijk vroeg op!

Tortuguero

Tortuguero is een schitterend regenwoud gebied. Het gebied is alleen bereikbaar per boot. In Tortuguero kunt u een boottour, een tour door de tropische tuinen van de lodge en naar het dorpje. Het is mogelijk om dieren spotten als brulapen, krokodillen, kaaimannen, luiaards, pijlgifkikkertjes, leguanen en veel soorten vogels! Ook kunt u in september de moederschildpadden eieren zien leggen!

Arenal vulkaan

Vandaag ontvangt u de huurauto om vervolgens verder te reizen naar het dorpje La Fortuna, vlakbij de Arenal vulkaan. Een aanbeveling is om een mooie wandelingen maken bij de vulkaan, wandelen over de hangbruggen of ziplinen!

San Gerardo de Dota

De volgende bestemming is San Gerardo de Dota, een prachtig nevelwoud gebied. U overnacht hier in rustieke lodge. Het is aan te bevelen om mooie wandelingen maken in het nevelwoud langs watervallen, beekjes en rivieren en op zoek gaan naar de speciale vogel de Quetzal!

Drake Bay

Na San Gerardo de Dota rijdt u door naar Sierpe en vervolgens vaart u per boot naar Drake Bay. De omgeving van Drake Bay is schitterend met ongerepte stranden en regenwouden. De toekans en ara’s vliegen voorbij en de apen slingeren voorbij !

Caño Island

Een aanbeveling is om een dagje te gaan snorkelen bij Caño Island. Het onderwaterleven is erg mooi met tropische vissen, koraal, haaien, schildpadden.. In de maand september is er een grote kans om onderweg walvissen te spotten!

Corcovado

Volgens ons het mooiste nationale park van Costa Rica, het Nationaal Park Corcovado. Samen met een gids kunt u een mooie wandeling door het park maken. Er is een grote kans om hier vier soorten apen te zien, maar ook kunt u tapirs, toekans, miereneters en wie weet zelfs een poema spotten!

Dominical

De reis sluit u af in Dominical. Het hotel ligt aan het strand en bij het natuurreservaat van Baru. Hier is het mogelijk om deze dagen nog gaan surfen, een walvissentour te boeken, wandelen in het Nationaal Park Marino Ballena.. Even tot rust komen voor u weer vertrekt!


Vervoer

Het vervoer wordt de gehele reis voor u geregeld. Vanaf San José t/m Tortuguero reist u per minibus en boot. Hierna ontvangt u de huurauto voor vier dagen inclusief GPS en complete verzekering. Vervolgens vaart u per boot naar Drake Bay en met een shuttlebusje naar Dominical en het vliegveld.

Volg ons op social media: