Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Singlereis Costa Rica » Uitgebreid reisschema

Uitgebreid reisschema – 18-daagse singlereis

Dag 1, maandag 27 november – San José
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar San José, Costa Rica. De vertegenwoordiger van het hotel wacht op u bij de uitgang. In ongeveer 20 minuten wordt u naar uw hotel gebracht. Het hotel heeft een mooie tuin, een zwembad, goede bedden en nette kamers. Overnachting: Hotel El Sesteo, inclusief ontbijt.

Dag 2, dinsdag 28 november – Tortuguero
Vroeg in de ochtend wordt u vandaag opgehaald door de gids en chauffeur. De gids geeft u uitleg en vervolgens rijdt u langs het Nationaal Park Braullio en richting de Caribische kust. Bij het restaurant Selva Tropical wordt nog een korte stop gemaakt voor een ontbijt (inclusief). Hierna rijdt u langs bananen- en ananasplantages en vervolgens naar de aanleghaven. Hier vaart u per boot door het regenwoud naar de lodge. U wordt met een welkomstcocktail verwelkomd en met een heerlijke lunch (inclusief). ’s Middags wandelt u samen met gids door de tropische tuin en het regenwoud. Overnachting: Laguna lodge, inclusief ontbijt, lunch, diner, transport en tours.

schildpadden tortuguero

Dag 3, woensdag 29 november – Tortuguero
Vandaag maakt u om 09.00 uur een boottour door de kanalen van het regenwoud (inclusief). Hier ziet u veel dieren zoals toekans, luiaards, apen, krokodillen en nog veel meer! ’s Middags heeft u nog de mogelijkheid om met de gids naar het dorpje en de omgeving te gaan (inclusief). Overnachting: Laguna lodge, inclusief ontbijt, lunch, diner, transport en tours.

toekan in costa rica

Dag 4, donderdag 30 november – Puerto Viejo de Sarapiqui
Na het ontbijt vaart u terug per boot naar de aanleghaven. Hier wacht een busje op u en u reist tot de plaats Guapiles. Bij het restaurant Selva Tropical krijgt u een lunch aangeboden (inclusief). Vervolgens wordt u opgehaald door een chauffeur en gebracht naar de lodge midden in het gebied van Puerto Viejo de Sarapiqui. De lodge heeft twee zwembaden en ligt midden in het regenwoud. Overnachting: Ara Ambigua Lodge, inclusief ontbijt.

puerto viejo de sarapiqui

Dag 5, vrijdag 1 december – Arenal
In de ochtend kunt u eerst ontbijten en vervolgens heeft u om 09.00 uur de mogelijkheid om te gaan raften op de rivier de Sarapiqui (exclusief, 56 USD per persoon). Mocht u niet willen raften, dan kunt u gaan wandelen in het regenwoud of gaan zwemmen. Om 13.00 uur wordt u door uw chauffeur opgehaald en naar uw hotel vlakbij de Arenal vulkaan gebracht. Vanuit uw hotel heeft u bij helder weer uitzicht op de vulkaan. Onderweg wordt er nog een tussenstop gemaakt in het dorpje Muelle. Hier kunt u grote oranje leguanen spotten. Overnachting: Hotel Monte Real, inclusief ontbijt.

arenal vulkaan

Dag 6, zaterdag 2 december – Arenal
Na het ontbijt kunt u een canopy tour doen om 10.30 uur bij Mundo Aventura (exclusief, 51 USD per persoon). Hierbij slingert u van boomtop naar boomtop. Er zijn 11 kabels tot 1 kilometer lang en u gaat van berg tot berg en langs twee mooie watervallen. De uitzichten over het regenwoud zijn schitterend! Aan het eind van de tour kunt u ook nog naar een indianendorp en een kikker- en vlinderboerderij. Mocht u het rustiger aan willen doen, dan kunt u ook kiezen om te gaan wandelen over de hangbruggen (exclusief, 26 USD per persoon). De chauffeur zet u af en haalt u weer op. In de middag kunt u gaan wandelen in het natuurreservaat Arenal 1968. Een privé natuurgebied tegen de vulkaan de Arenal. De entreegelden bedragen 12 USD per persoon. In de avond heeft u nog de mogelijkheid om naar de heetwaterbaden van Baldi te gaan (exclusief, 30 USD per persoon). Hier kunt u heerlijk ontspannen. Overnachting: Hotel Real, inclusief ontbijt.

hangbruggen arenal

Dag 7, zondag 3 december – Rincón de la Vieja
Vandaag wordt u opgehaald en reist u richting Rincón de la Vieja. Dit gebied staat bekend om de vulkanen en de vulkanische activiteiten. U wordt naar het Nationaal Park gebracht waar u gaat wandelen langs geisers en kokende modderpoelen. Hierna bezoekt u twee watervallen. De entreegelden bedragen 15 USD per persoon. De reisleider kan voor u eventueel een picknicklunch regelen voor ongeveer 15 UDS per persoon. Overnachting: Buena Vista Lodge, inclusief ontbijt.

rincon de la vieja

Dag 8, maandag 4 december – Rincón de la Vieja
Vandaag kunt u heerlijk ontspannen bij de lodge. Het is mogelijk om tours te boeken zoals paardrijden, canopy tour, abseilen van waterval en nog veel meer! Bij de lodge zelf kunt u wandelingen maken of zwemmen. U kunt ook gratis gebruik maken van de heetwaterbaden. Ook is het leuk om van de langste waterglijbaan van Costa Rica te glijden. Voor 10 USD per persoon mag u drie keer glijden. Overnachting: Buena Vista Lodge, inclusief ontbijt.

rincon de la vieja costa rica

Dag 9, dinsdag 5 december – San Gerardo de Dota
Vandaag reist u in ongeveer 5,5 uur naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Dit gebied staat bekend als een van de beste plekken van Midden-Amerika om de quetzal te spotten. Een bijzondere vogel met lang gekleurde veren. Het klimaat is in het nevelwoud veel kouder. Het kan zelfs vriezen! U verblijft in een mooie lodge waar u veel vogels kunt spotten! U kunt in de omgeving mooie wandelingen maken langs beekjes en riviertjes en langs watervallen en over bruggen. Overnachting: Savegre Lodge, inclusief ontbijt.

quetzal

Dag 10, woensdag 6 december – San Gerardo de Dota
Vandaag zult u de zonsopgang zien en gaat u op zoek naar de vogel de Quetzal. Samen met een gids gaat u op pad. De tour kost ongeveer 22 USD per persoon. Na de tour kunt u heerlijk ontbijten. Vervolgens wordt u naar het natuurreservaat van Savegre gebracht waar u kunt wandelen. U krijgt plattegronden mee. Het is een schitterend gebied met een mooie waterval. Om 13.00 uur wordt u opgehaald en kunt u lunchen (exclusief 12 – 15 USD per persoon). In de middag kunt u eventueel nog zelf wandelen of heerlijk ontspannen bij de lodge. Overnachting: Savegre Lodge, inclusief ontbijt.

san gerardo de dota nevelwoud

Dag 11, donderdag 7 december – Puerto Jiménez
Na het ontbijt wordt u door uw chauffeur opgehaald en naar Puerto Jiménez gebracht. Het dorpje is gelegen op het schiereiland Osa. Ongeveer de helft van de rijke flora en fauna komt hier voor! Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen aan het strand of aan het zwembad. Overnachting: Agua Dulce Beach Resort, inclusief ontbijt.

Dag 12, vrijdag 8 december – Puerto Jiménez
Vandaag kunt u heerlijk ontspannen aan het strand, een canopy tour boeken, gaan kajakken of gaan zwemmen. Er is genoeg te beleven. Overnachting: Agua Dulce Beach Resort, inclusief ontbijt.

Puerto Jimenez

Dag 13, zaterdag 9 december – Nationaal Park Corcovado
Om 05.30 uur wordt u opgehaald en vertrekt u per taxi jeep naar Carate. U krijgt een ontbijtpakketje mee voor onderweg. U rijdt langs tropische stranden en ongerepte regenwouden. Bij aankomst moeten jullie nog ongeveer 40 minuten lopen over het strand. Rond 08.15 uur komt u aan bij de lodge. La Leona Lodge is van een Costa Ricaanse familie en ligt naast het Nationaal Park Corcovado. U heeft vandaag de mogelijkheid om een dagtour te doen door het nationaal park. Deze tour kost 55 USD per persoon inclusief de entreegelden en Engelssprekende gids. U maakt een prachtige wandeling. De luchtvochtigheid is vrij hoog, dit maakt de wandeling wel zwaar, maar geeft bomen de kans om meer dan 70 meter hoog te worden! Tijdens de wandeling heeft u de kans tapirs, apen, miereneters en zelfs een poema te spotten! Mocht u niet mee willen met de wandeling, dan is het ook al prachtig om bij de lodge te blijven. Hier is ook genoeg wildlife te spotten! Overnachting: La Leona Ecolodge, inclusief picknicklunch en avondeten.

miereneters

Dag 14, zondag 10 december – Dominical
Na het ontbijt loopt u weer terug naar Carate. Hier wordt u opgehaald. Onderweg maakt u nog een tussenstop bij de supermarkt in Puerto Jiménez. Hier heeft u ook de mogelijkheid om te lunchen. Vervolgens reist u met een busje naar Dominical. Ongeveer 4,5 uur reizen. Dominical staat bekend als een fantastische plek om te leren surfen. De plaats ligt vlakbij het Nationaal Park Marino Ballena dat bekend is vanwege de vele walvis- en dolfijnensoorten. Tevens worden hier de broedplekken van de Olive Ridley en de Hawksbill schildpadden beschermd. Ook bevindt zich hier een van de grootste koraalriffen van de Stille Oceaan: de Whale Tail die bij laag water tevoorschijn komt. Uw hotel heeft een zwembad, een tennisbaan en een restaurant. Het strand ligt net als het beschermde park Baru op loopafstand. Overnachting: Villas Rio de Mar, inclusief ontbijt.

dominical

Dag 15, maandag 11 december – Dominical
Vandaag heeft u de mogelijkheid om walvissen te gaan spotten met een tour. Of om surflessen te volgen. Verder heerlijk ontspannen bij het hotel aan het zwembad of aan het strand. Overnachting: Villas Rio de Mar, inclusief ontbijt.

walvis costa rica

Dag 16, dinsdag 12 december – Dominical
Vandaag nog heerlijk ontspannen, surflessen volgen, paardrijden, het Nationaal Park Baru bezoeken of gewoon heerlijk zwemmen in het zwembad. Morgen reist u weer terug naar San José. Overnachting: Villas Rio de Mar, inclusief ontbijt.

Dag 17, woensdag 13 december – San José
Nog een ochtendje ontspannen en in de middag rijdt u weer terug naar een hotel vlakbij het vliegveld. Er wordt onderweg nog een tussenstop gemaakt bij de rivier Tarcoles. Hier kunt u grote krokodillen zien liggen. Overnachting: La Rosa de Americas, inclusief ontbijt.

krokodil Rio Tarcoles

Dag 18, donderdag 14 december – Vertrek
De reis zit erop! U wordt naar het vliegveld gebracht. Hier moet u drie uur van tevoren aanwezig zijn. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Costa Rica!

Schrijf je nu in