Uitgebreid reisschema2019-02-03T19:03:30+00:00

Uitgebreid Reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Panama » Uitgebreid reisschema

Uitgebreid reisschema – 18-daagse rondreis

Dag 1, Aankomst Panama-Stad
Na aankomst op het internationale vliegveld van Panama wordt u naar een hotel in de oude wijk Casco Viejo gebracht. Het straatbeeld van het oude gedeelte van Panama wordt gevormd door kleurrijke huizen, koloniale gebouwen, het huis van de president en een gezellig plein met een indianenmarkt.

Dag 2, Panama-Stad
Na een heerlijk ontbijt in de gezellige wijk Casco Viejo kunt u het indrukwekkende Panamakanaal bezoeken. De enorme boten en het bijbehorende museum maken het bezoek zeer interessant. Vervolgens kunt u gaan lunchen op Amador Causeway, een boulevard met prachtig uitzicht op het Panamakanaal en de stad.

Dag 3, Puerto Lindo
Vroeg in de ochtend neemt u een taxi naar het Panama Canal Railway station. U rijdt met de trein langs het Panamakanaal naar Colón. Een taxichauffeur brengt u naar Puerto Lindo. U overnacht in een kleinschalige lodge met uitzicht over de Caribische zee en het eiland Isla Mamey. In de middag kunt u een boottocht maken door de mangroven naar het eiland Grande. Hier kunt u in de middag ontspannen of snorkelen in het heldere water.

Dag 4, Puerto Lindo
Vandaag wordt u waarschijnlijk gewekt door de brulapen. De lodge ligt aan de rand van het Nationaal Park Portobelo. Sta niet versteld als de apen langs de lodge voorbij slingeren. Na een heerlijk ontbijt kunt u het dorp Portobelo verkennen. In de tijd van de Spaanse overheersing was het een belangrijke havenstad vanwaar grote hoeveelheden goud en andere edelmetalen naar Europa werden verscheept. In de middag kunt u ontspannen en eventueel naar het kleine eiland aan de overkant gaan, Isla Mamey.

Dag 5, El Valle de Antón
Vandaag brengt een taxi u naar Panama-Stad. Hier ontvangt u uw huurauto en vervolgens reist u naar El Valle de Anton. El Valle is een klein, pitoresk dorp gelegen in een vulkaankrater. Het is de twee na grootste vulkanische krater ter wereld. Het dorp is omringd door bossen, bergen en heuvels.

Dag 6, El Valle de Antón
Vandaag kunt u zelf de omgeving verkennen, een vogeltour doen of bijvoorbeeld de berg opwandelen. De meest populaire berg staat bekend als de Sleeping Indian Girl. Vanuit bepaalde gezichtspunten lijkt de omtrek van de berg op een meisje, liggend op haar rug starend naar de hemel. Ook zijn er watervallen in de omgeving.

Dag 7, Las Lajas
Na het ontbijt reist u naar Las Lajas. Na de reis kunt u een duik nemen in de zee of in het zwembad. In de omgeving kunt u wandelen, surfen, zwemmen en genieten van een prachtige zonsondergang.

Dag 8, Las Lajas
Vandaag kunt u een indianentour maken. In de ochtend vertrekt u samen met de gids naar de Guaymi indianen in het dorp San Felix. U wandelt in de ongerepte omgeving en begroet de indianen, u zult geen andere toeristen tegen komen. Nadat u een rivier over gestoken bent, ziet u de indianen in hun natuurlijke omgeving en hun dagelijkse bezigheden. Uiteraard weet de gids u alles te vertellen over de leefwijze van deze stam. Na de tour kunt u heerlijk ontspannen bij een waterval of op het strand van Las Lajas.

Dag 9 en 10, Boca Chica
Vroeg in de ochtend reist u naar Boca Chica. In de omgeving van uw hotel kunt u een tour doen naar bounty eilanden, maar u kunt ook zwemmen, snorkelen en walvissen spotten (van eind augustus tot november). U overnacht in een luxueuze bungalow. De lodge beschikt over een zwembad, restaurant, bar en er worden diverse activiteiten georganiseerd.

Dag 11 en 12, Boquete
Vandaag reist u naar Boquete, waar u de huurauto weer inlevert. Boquete is een dorp gelegen in het nevelwoud. Er is hier veel te doen. U kunt raften, paardrijden, wandelen, naar de warmwaterbronnen gaan en een koffieplantage bezoeken. Het dorp zelf is gezellig met haar restaurants en winkels. U overnacht in een prachtig hotel met uitzicht over de groene omgeving. Het hotel organiseert verschillende tours zoals ziplinen, raften en hiken in de bergen.

Dag 13 t/m 16, Bocas del Toro
Vandaag wordt u door een mini bus naar Almirante gebracht (4 uur). Eenmaal aangekomen neemt u de boot naar Isla Colon, vanwaar u naar het hotel gebracht wordt. U verblijft in een mooi hotel met zwembad en gelegen aan het strand van Playa Bluff. Achter het strand vindt u een tropisch regenwoud. Het hotel is 20 minuten van Bocas Town gelegen, waar u gezellige restaurants en bars vindt. Op Bocas del Toro is genoeg te doen. Zo kunt u vissen, wandelen, snorkelen, surfen, paardrijden en veel meer.

Dag 17, Panama-Stad
In de ochtend kunt u nog heerlijk ontspannen. In de middag neemt u een taxi naar het vliegveld in Bocas Town. Vervolgens heeft u een binnenlandse vlucht naar Panama-Stad, welke door ons geregeld wordt. U neemt een taxi naar het hotel in Casco Viejo.

Dag 18, Vertrek
Vandaag wordt u naar het internationale vliegveld Tocumen gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een mooie reis door Panama!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Pin It on Pinterest