Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Panama » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Panama-Stad
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Panama wordt u naar uw hotel in de historische wijk Casco Viejo gebracht. Het straatbeeld van Casco Viejo wordt gevormd door kleurrijke huizen, koloniale gebouwen, indianenmarkten en gezellige pleinen.

Dag 2, Panama-Stad
Na een ontbijt in het historische centrum van Casco Viejo kunt u het indrukwekkende Panamakanaal bezoeken. In het bezoekerscentrum leert u meer over de functie en de bouw van het kanaal. Tevens kunt u de schepen door het kanaal zien varen. Hierna kunt u gaan lunchen op Amador Causeway, een boulevard met uitzicht op Panama-Stad.

Dag 3, Puerto Lindo
Vroeg in de ochtend neemt u een taxi naar het Panama Canal Railway Station. U rijdt met een koloniale trein vanaf Panama-Stad langs meren, regenwouden en het Panamakanaal naar Colón. Hier wordt u opgehaald door onze chauffeur en naar Puerto Lindo gebracht. U overnacht in een kleinschalige lodge met uitzicht over de Caribische zee en het eiland Isla Mamey. In de middag kunt u een boottocht maken door de mangroven naar het eiland Isla Grande. Hier kunt ontspannen aan het strand of gaan snorkelen.

Dag 4, Puerto Lindo
In de ochtend wordt u gewerkt door het gebrul van de brulapen. De lodge ligt aan de rand van het Nationaal Park Portobelo. Sta niet versteld als de apen langs de lodge voorbij slingeren. Na een heerlijk ontbijt kunt u het dorp Portobelo verkennen. In de tijd van de Spaanse overheersing was het een belangrijke havenstad vanwaar grote hoeveelheden goud en andere edelmetalen naar Europa werden verscheept. In de middag kunt u gaan kajakken, het nationaal park bezoeken of naar de overkant varen naar Isla Mamey.

Dag 5, El Valle de Antón
Vandaag brengt de chauffeur u terug naar Panama-Stad. Hier ontvangt u uw huurauto, een avontuurlijke 4×4 en vervolgens reist u naar El Valle de Antón. El Valle is een klein, pittoresk dorpje gelegen in de resten van een vulkaankrater. Het is de twee na grootste vulkanische krater ter wereld. Het dorp wordt omringd door bossen, bergen en heuvels.

Dag 6, El Valle de Antón
Vandaag kunt u de omgeving van El Valle ontdekken. Spot vele vogels, wandel naar de nabijgelegen watervallen en ontspan in de warmwaterbaden. Maak ook een wandeling door de natuur. De meest populaire berg staat bekend als de Sleeping Indian Girl. Vanuit bepaalde gezichtspunten lijkt de omtrek van de berg op een meisje, liggend op haar rug starend naar de hemel.

Dag 7, Las Lajas
Na het ontbijt reist u naar Las Lajas. Bij aankomst kunt u genieten aan het strand of aan het zwembad. Eind van de middag kunt u genieten van een schitterende zonsondergang.

Dag 8, Las Lajas
Vandaag kunt u samen met een Nederlandse gids de Guaymi indianen bezoeken. In de ochtend vertrekt u naar de Guaymi indianen in het dorp San Felix. U wandelt in de ongerepte omgeving en begroet de indianen. U komt hier geen andere toeristen tegen. Nadat u een rivier heeft overgestoken, ziet u de indianen in hun natuurlijke omgeving en hun dagelijkse bezigheden. Uiteraard weet de gids alles te vertellen over de leefwijze van deze stam. Na de tour kunt u heerlijk ontspannen bij een waterval of op het strand van Las Lajas.

Dag 9 en 10, Boca Chica
Vroeg in de ochtend reist u naar Boca Chica. Het vissersdorpje vormt de toegangspoort tot het Nationaal Park Chiriquí. U kunt er genieten aan tropische stranden, snorkelen, duiken, kajakken.. Van juli t/m oktober kunt u hier tevens walvissen spotten. U overnacht in een luxueuze bungalow met uitzicht op zee.

Dag 11 en 12, Boquete
Vandaag reist u naar het nevelwoud van Boquete. Rondom Boquete liggen koffieplantages en kunt u wandelingen maken door het nevelwoud langs rivieren, beekjes en watervallen. Tevens zijn er ook genoeg mogelijkheden voor sportieve activiteiten zoals ziplinen en raften.

Dag 13 t/m 16, Bocas del Toro
Vandaag reist u per shuttle naar Almirante. Hier stapt u op de boot naar het hoofdeiland van de eilandengroep Bocas del Toro, Isla Colon. U komt aan in het plaatsje Bocas Town, waar u vele kleurrijke huisjes en gezellige restaurantjes vindt. Uw hotel ligt op ongeveer twintig minuten rijden van Bocas Town, aan het strand van Playa Bluff. Het hotel ligt aan een schitterend strand en aan het regenwoud. De komende dagen kunt u vele boottrips maken naar omliggende eilanden met wuivende palmbomen, witte stranden en een azuurblauwe zee. Ook kunt u surfen, duiken, snorkelen, kajakken.. De omgeving is schitterend.

Dag 17, Panama-Stad
In de ochtend kunt u nog heerlijk ontspannen aan het strand van Playa Bluff. In de middag neemt u een taxi naar het vliegveld in Bocas Town. Vervolgens heeft u uw binnenlandse vlucht naar Panama-Stad. Bij aankomst neemt u een taxi naar uw hotel in de historische wijk Casco Viejo. Om de reis af te sluiten is het leuk om nog een drankje te doen op een van de roofbars in het centrum.

Dag 18, Vertrek
Vandaag wordt u naar het internationale vliegveld Tocumen gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Panama!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Reisvoorstel aanvragen
Volg ons op social media