Uitgebreid reisschema2019-05-16T15:41:21+02:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Mexico » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Cancún
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Cancún. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht waar u kunt bijkomen van de vlucht.

Dag 2, San Cristobál de las Casas
In de ochtend heerlijk ontbijten. Hierna wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Tuxtla Gutierrez, vlakbij San Cristóbal de las Casas. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Eenmaal aangekomen bij uw hotel kunt u de stad gaan verkennen en lekker gaan eten op een terras.

Dag 3, Cañón del Sumidero, San Cristóbal de las Casas
Vandaag wordt u opgehaald voor een tour door de Cañón del Sumidero. U vaart hier door de kloof van Sumidero. Wees niet verbaasd als u apen, krokodillen en vogels ziet. Na deze tour wordt u opgehaald en naar uw accommodatie in San Cristóbal de las Casas gebracht. Eenmaal aangekomen bij uw hotel kunt u de stad gaan verkennen en lekker gaan eten op een terras.

Dag 4, San Juan Chamula en Zinacantán, San Cristóbal de las Casas
Vandaag gaat u met een gids een bezoek brengen aan de nabij gelegen dorpen San Juan Chamula en Zinacantán. Deze traditionele dorpen liggen dicht bij San Cristóbal de las Cases, de lokale bevolking hier spreekt oude inheemse talen. In Zinacantán zult u een familie bezoeken en ziet u hoe deze mensen leven. In Chamula zult u een Indiaanse kerk bezoeken die erg bijzonder is door zijn tradities.

Dag 5, Palenque via Misol-Ha en Cascades de Agua Azul
Vandaag wordt u gebracht naar Palenque, onderweg wordt er een stop gemaakt bij de waterval Misol-Ha en watervallen Cascades de Agua Azul. De blauwe watervallen danken hun naam aan het feit dat ze elk jaar in mei helderblauw water hebben. Bij de watervallen kunt u zwemmen of wat drinken op het terras naast de waterval. In de middag wordt u gebracht naar uw hotel dat midden in het regenwoud van het Nationaal Park Palenque ligt.

Dag 6, Lacanjá via Yaxchilán en Bonampak
Vandaag wordt u opgehaald en naar de jungle van Lacanjá gebracht. Onderweg maakt u nog een stop bij de Maya vindplaatsen Yaxchilan en Bonampak. Een mooie route naar de Usumacinta rivier. Grote kans dat u ook brulapen door de bomen zien slingeren. ’s Avonds overnacht u in cabañas aan de rivier, waar de oorspronkelijke bewoners, de Lacandon Maya’s, nog wonen.

Dag 7, Flores
In de ochtend kunt u eventueel een wandeling door de jungle maken met een indiaan. Hierna reist u naar Guatemala, naar Flores. Flores is een gezellig plaatsje met leuke restaurantjes en kleurrijke straten. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad.

Dag 8, Tikal, Flores
Vandaag wordt u opgehaald voor een tour naar Mayastad Tikal. De gids zal u alles vertellen over Tikal. Deze gigantische Mayastad was ooit een van de grootste ter wereld. Er zijn vele ruïnes, tempels en overblijfselen te bewonderen. Vaak kunt u ook brulapen en slingerapen in het regenwoud zien en neusbeertjes. Erg leuk is ook om de hoge piramide omhoog te klimmen voor een schitterend uitzicht!

Dag 9, Palenque
Vandaag wordt u opgehaald en in ongeveer vijf uur reizen naar uw hotel in Palenque gebracht. Hier kunt u bij aankomst heerlijk ontspannen bij het zwembad en genieten van de natuur. Vlakbij het hotel ligt ook nog het Aluxes Ecoparque, een klein dierenpark waar dieren worden opgevangen die ziek of verlaten zijn of in illegaal gevangenschap hebben gezeten.

Dag 10, Campeche
In de ochtend bezoekt u samen met een gids het Nationaal Park Palenque.  Palenque is een bekende archeologische vindplaats van de Maya beschaving, de vondsten zijn van grote waarde. Tot nu toe is ongeveer 2,5 km2 van de stad blootgelegd. Men schat dat dit nog geen 10% is van de totale oppervlakte die Palenque ooit bestreek. De rest van het gebied, dat waarschijnlijk nog meer dan duizend gebouwen en andere constructies bevat, ligt nog verborgen in het regenwoud. Hierna wordt u naar Campeche gebracht, een koloniaal stadje aan de kust van Mexico.

Dag 11, Merida via Uxmal
Vandaag wordt u naar Merida gebracht. Onderweg maakt u een tussenstop in Uxmal. Uxmal is een van de belangrijkste archeologische plekken uit de Maya cultuur. Vanaf deze Mayastad wordt u gebracht naar Merida. Bij aankomst kunt u een bezoek brengen aan het centrale plein, hier kunt u heerlijk eten bij een van de vele restaurants.

Dag 12, Merida
Vandaag kunt u ontspannen in het prachtige centrum van Merida. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de kathedraal of de schilderijen in het gemeentehuis gaan bewonderen. Deze schilderijen laten de geschiedenis van Mexico en Yucatán goed zien. U kunt ook in de buurt van het gemeentehuis het plein Casa Montejo bezoeken. In de middag kunt u met de auto de Paseo Montejo verkennen. Deze wijk heeft enorme villa’s die stammen uit de tijd dat Merida één van de rijkste steden ter wereld was. Merida was rond 1900 een van de rijkste steden ter wereld vanwege de productie en handel in Sisal.

Dag 13, Playa del Carmen via Chichen Itzá
Vandaag wordt u vroeg in de ochtend opgehaald en gebracht naar Chichén Itzá. Deze oude Maya stad dateert uit de zesde eeuw en bleef één van de belangrijkste en grootste Maya steden tot 1200 na Christus. Nadat u een bezoek heeft gebracht aan de ruïnes van Chichén Itzá wordt u gebracht naar Playa del Carmen. Bij aankomst kunt u dineren bij een van de restaurants en daarna heerlijk ontspannen bij uw accommodatie.

Dag 14, Playa del Carmen
Vandaag kunt u heerlijk ontspannen bij het hotel en aan het strand. U kunt gaan duiken/snorkelen bij de koraalriffen en bij de cenote.

Dag 15, Playa del Carmen
Vandaag kunt u eventueel een tour boeken naar Tulum, een prachtige Mayastad aan zee.

Dag 16 t/m 18, Isla Holbox
Vandaag wordt u opgehaald en naar de haven gebracht. Hier stapt u op de boot naar Isla Holbox. Bij aankomst wordt u opgehaald en kunt u heerlijk ontspannen aan het strand of zwembad. Als afsluiter van u reis kunt u deze  drie dagen heerlijk gaan ontspannen. U kunt gaan zwemmen, ontspannen aan het strand, het eiland verder gaan verkennen of een van de vele tours en activiteiten bij het hotel boeken. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren en gaan fietsen of wandelen langs verlaten stranden, zwemmen met walvishaaien, vogels spotten, kajakken en vissen.

Dag 19, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar de haven gebracht. Hier vertrekt de boot naar het vaste land en vervolgens reist u per transfer naar Cancún airport. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest