Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Mexico » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Cancún
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Cancún. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht waar u kunt bijkomen van de vlucht.

Dag 2, San Cristobál de las Casas
In de ochtend heerlijk ontbijten. Hierna wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Tuxtla Gutierrez, vlakbij San Cristóbal de las Casas. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Eenmaal aangekomen bij uw hotel kunt u de stad gaan verkennen en lekker gaan eten op een terras.

Dag 3, Cañón del Sumidero, San Cristóbal de las Casas
Vandaag wordt u opgehaald voor een tour door de Cañón del Sumidero. U vaart hier door de kloof van Sumidero. Wees niet verbaasd als u apen, krokodillen en vogels ziet. Na deze tour wordt u opgehaald en naar uw accommodatie in San Cristóbal de las Casas gebracht. Eenmaal aangekomen bij uw hotel kunt u de stad gaan verkennen en lekker gaan eten op een terras.

Dag 4, San Juan Chamula en Zinacantán, San Cristóbal de las Casas
Vandaag bezoekt u met een gids de nabijgelegen dorpen San Juan Chamula en Zinacantán. Deze traditionele dorpen liggen dicht bij San Cristóbal de las Casas. De lokale bevolking hier spreekt oude inheemse talen. In Zinacantán bezoekt u een lokale familie en ziet u hoe men hier leeft. In Chamula bezoekt u een Indiaanse kerk die erg bijzonder is door de tradities.

Dag 5, Palenque (via Misol-Ha en Cascades de Agua Azul)
Vandaag reist u door naar Palenque. Onderweg wordt er nog een stop gemaakt bij de waterval Misol-Ha en watervallen Cascades de Agua Azul. De blauwe watervallen danken hun naam aan het feit dat ze elk jaar in mei helderblauw water hebben. Bij de watervallen kunt u zwemmen of wat drinken op het terras naast de waterval. In de middag reist u naar uw hotel in het regenwoud van Palenque.

Dag 6, Lacanjá (via Yaxchilán en Bonampak)
Vandaag wordt u opgehaald en naar de jungle van Lacanjá gebracht. Onderweg maakt u nog een stop bij de Maya vindplaatsen Yaxchilán en Bonampak. Een mooie route naar de Usumacinta rivier. Grote kans dat u ook brulapen door de bomen ziet slingeren. ’s Avonds overnacht u in cabañas aan de rivier, waar de oorspronkelijke bewoners, de Lacandon Maya’s, nog wonen.

Dag 7, Flores
In de ochtend kunt u eventueel een wandeling door de jungle maken met een indiaan. Hierna reist u naar Flores in Guatemala. Flores is een gezellig plaatsje met leuke restaurantjes en kleurrijke straten. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad.

Dag 8, Tikal, Flores
Vandaag wordt u opgehaald voor een tour naar Maya stad Tikal. De gids vertelt u alles over deze eeuwenoude Maya stad. Tikal was ooit één van de grootste Maya steden. Er zijn vele ruïnes, tempels en overblijfselen te bewonderen. Vaak kunt u ook brulapen, slingerapen, neusberen en toekans in het regenwoud spotten.

Dag 9, Palenque
Vandaag wordt u opgehaald en in ongeveer vijf uur reizen naar uw hotel in Palenque gebracht. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad en genieten van de natuur. Dichtbij het hotel ligt ook nog het Aluxes Ecoparque, een klein dierenpark waar dieren worden opgevangen die ziek of verlaten zijn of in illegaal gevangenschap hebben gezeten.

Dag 10, Campeche
In de ochtend bezoekt u samen met een gids het Nationaal Park Palenque.  Palenque is een bekende archeologische vindplaats van de Maya beschaving, de vondsten zijn van grote waarde. Tot nu toe is ongeveer 2,5 km2 van de stad blootgelegd. Men schat dat dit nog geen 10% is van de totale oppervlakte die Palenque ooit bestreek. De rest van het gebied, dat waarschijnlijk nog meer dan duizend gebouwen en andere constructies bevat, ligt nog verborgen in het regenwoud. Hierna wordt u naar Campeche gebracht, een koloniaal stadje aan de kust van Mexico.

Dag 11, Merida (via Uxmal)
Vandaag wordt u naar Merida gebracht. Onderweg maakt u een tussenstop in Uxmal. Uxmal is één van de belangrijkste archeologische plekken uit de Maya cultuur. Vanaf deze Maya stad wordt u gebracht naar Merida. Bij aankomst kunt u een bezoek brengen aan het centrale plein. Hier kunt u heerlijk eten bij een van de vele restaurantjes.

Dag 12, Merida
Vandaag kunt u het kleurrijke centrum van Merida verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kathedraal of de schilderijen in het gemeentehuis. Deze schilderijen laten de geschiedenis van Mexico en Yucatán goed zien. U kunt ook in de buurt van het gemeentehuis het plein Casa Montejo bezoeken. In de middag kunt u de Paseo Montejo verkennen. Deze wijk heeft enorme villa’s die stammen uit de tijd dat Merida één van de rijkste steden ter wereld was. Merida was rond 1900 een van de rijkste steden ter wereld vanwege de productie en handel in Sisal.

Dag 13, Playa del Carmen (via Chichen Itzá)
Vandaag wordt u vroeg in de ochtend opgehaald en naar Chichén Itzá gebracht. Deze oude Maya stad dateert uit de zesde eeuw en was één van de belangrijkste en grootste Maya steden tot 1200 na Christus. Nadat u een bezoek heeft gebracht aan de ruïnes reist u naar Playa del Carmen. Bij aankomst kunt u dineren bij één van de restaurants en daarna heerlijk ontspannen bij uw accommodatie.

Dag 14, Playa del Carmen
Vandaag kunt u heerlijk ontspannen bij het hotel en aan het strand. U kunt gaan duiken/snorkelen bij de koraalriffen en bij de cenote.

Dag 15, Playa del Carmen
Vandaag kunt u eventueel een tour boeken naar Tulum, een prachtige Maya stad aan zee.

Dag 16 t/m 18, Isla Holbox
Vandaag wordt u opgehaald en naar de haven gebracht. Hier stapt u op de boot naar Isla Holbox. Bij aankomst wordt u opgehaald en kunt u heerlijk ontspannen aan het strand of zwembad. Als afsluiter van u reis kunt u deze drie dagen heerlijk ontspannen. U kunt gaan zwemmen, ontspannen aan het strand, het eiland verder gaan verkennen of een van de vele tours en activiteiten bij het hotel boeken. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren en gaan fietsen of wandelen langs verlaten stranden, zwemmen met walvishaaien, vogels spotten, kajakken en vissen.

Dag 19, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar de haven gebracht. Hier vertrekt de boot naar het vaste land en vervolgens reist u per transfer naar Cancún airport. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media: