Rondreis Mexico2019-03-06T12:35:50+01:00

Rondreis Mexico

Je bent hier: Home » Rondreis Mexico

Maak een rondreis Mexico en ontdek de hoogtepunten van dit veelzijdige land. Een combinatie van tropische stranden, authentieke dorpjes, watervallen en een eeuwenoude cultuur.

Tijdens deze rondreis door Mexico reis je langs de mooiste plekken!

Hoogtepunten rondreis Mexico:

oranje vink Unieke combinatie van cultuur, natuur en tropische stranden
oranje vink  Boottour door de Cañon del Sumidero kloof
oranje vink  Overnachting bij Lacandón indianen
oranje vink  Maya ruïnes (Bonampak, Yaxchilán, Tikal, Palenque en Chichén Itza)
oranje vink  Kleurrijke dorpen
oranje vink  Witte stranden op Isla Holbox


Route: Cancún – San Cristóbal de las Casas – Palenque – Lacanjá – Flores (Guatemala) – Palenque – Campeche – Merida – Playa del Carmen – Isla Holbox.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: €2.350, – per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.


Gebieden rondreis Mexico

San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal de las Casas is een gezellig stadje in de provincie Chiapas. Het is een kleurrijke stad met een klein en gezellig centrum.  Vanuit San Cristóbal maak je een excursie per boot door de Cañón del Sumidero kloof. Je vaart over de kilometerslange Grijalva rivier en als je omhoog kijkt zie de hoge rotswanden van deze indrukwekkende kloof. Tevens breng je ook een bezoek aan de traditionele dorpen Chamula en Zinacantán.

rondreis Mexico Canon del Sumidero

Palenque

Palenque is een eeuwenoude Mayastad midden in de jungle. Samen met een gids maak je een tour waarbij je alle uitleg krijgt over de tempels en andere gebouwen. Tevens wordt er onderweg van San Cristóbal naar Palenque een tussenstop gemaakt bij de waterval van Misol-Ha en watervallen Cascadas de Agua Azul.

rondreis mexico palenque

Lacanjá

Bijzonder tijdens deze rondreis Mexico is dat je ook overnacht bij de Lacandón indianen midden in het regenwoud. Samen met een indiaan maak je een wandeling door het regenwoud. Je overnacht in een cabaña aan de rivier. Onderweg van Palenque naar Lacanjá wordt er ook nog een stop gemaakt bij de Maya vindplaatsen Yaxchilan en Bonampak.

Flores/Tikal (Guatemala)

Niet ver van Lacanjá ligt het eiland Flores in Guatemala. Het is een kleurrijk dorpje en leuk om doorheen te wandelen. Vanuit het hotel heb je mooi uitzicht op het meer. Flores is de perfecte uitvalsbasis voor de Mayastad Tikal. Samen met een gids bezoek je deze Mayastad en krijg je uitleg over de vele ruïnes, tempels en overblijfselen. Vaak kun je ook brulapen en neusbeertjes zien!

rondreis mexico tikal

Campeche

Via Palenque reis je verder naar Campeche. Campeche is een koloniale stad en wordt door een stadsmuur. De stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.  De kleurrijke gebouwen, het gezellige plein en de kathedraal maken Campeche zeker de moeite waard om te bezoeken!

Merida

Merida is de hoofdstad van de deelstaat Yucatán en ook het cultureel en financieel centrum van de staat. Merida is een moderne, maar ook koloniale stad en staat bekend de ruïnes van Chichén Itzá. In Merida vindt u veel musea, galerijen, restaurants en winkels. Onderweg breng je ook nog een bezoek aan de Mayastad Uxmal.

rondreis mexico chichen itza

Playa del Carmen

De rondreis Mexico gaat verder naar het strand van Playa del Carmen. Hier kun je drie nachten even tot rust komen aan het strand. Ook kun je er een dagje Tulum verkennen, de ruïnes en het schitterende strand en snorkelen bij Casa Cenote.

rondreis mexico tulum

Isla Holbox

De reis wordt afgesloten op het eiland Isla Holbox. Isla Holbox is een prachtig eiland omringt door turquoise wateren en adembenemende natuur. Je kunt er zwemmen, ontspannen aan het strand, fietsen huren en het eiland verkennen, kajakken, paddleboarden, snorkelen, duiken.. Ook is er de mogelijkheid om te snorkelen met walvishaaien.

rondreis mexico isla holbox


Vervoer

Tijdens deze rondreis door Mexico zorgen wij voor alle transfers en binnenlandse vluchten. Een aantal transfers zijn gedeeld en een aantal transfers privé. De reis kan uiteraard ook geheel met privé vervoer.


Fotogalerij

Pin It on Pinterest