Individuele rondreis Mexico

U bent hier: Home » Rondreis Mexico

Ontdek tijdens deze individuele rondreis door Mexico de hoogtepunten van dit veelzijdige land. Een combinatie van tropische stranden, authentieke dorpjes, watervallen en een eeuwenoude cultuur.

Hoogtepunten van deze individuele rondreis Mexico:

Groene Vink Unieke combinatie van cultuur, natuur en tropische stranden
Groene Vink Boottour door de Cañon del Sumidero
Groene Vink Overnachting bij Lacandón indianen
Groene Vink Maya ruïnes (Bonampak, Yaxchilán, Tikal, Palenque en Chichén Itza)
Groene Vink Kleurrijke dorpen
Groene Vink Witte stranden op Isla Holbox

Reisvoorstel aanvragen

Foto impressie

Overzicht

Route: Cancún – San Cristóbal de las Casas – Palenque – Lacanjá – Flores (Guatemala) – Palenque – Campeche – Merida – Playa del Carmen – Isla Holbox.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: €2.350, – per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden van deze individuele rondreis door Mexico

San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal de las Casas is een leuke stad in de provincie Chiapas. Het is een kleurrijke stad met een gezellig centrum. Vanuit San Cristóbal maakt u een excursie per boot door de Cañón del Sumidero kloof. U vaart over de kilometerslange Grijalva rivier en als u omhoog kijkt ziet de hoge rotswanden van deze indrukwekkende kloof. Tevens brengt u ook een bezoek aan de traditionele dorpen Chamula en Zinacantán.

Palenque

Palenque is een eeuwenoude Maya stad midden in het regenwoud. Samen met een gids bezoekt u de vele ruïnes en tempels en krijgt u alle uitleg. Tevens wordt er onderweg van San Cristóbal de las Casas naar Palenque een tussenstop gemaakt bij de waterval van Misol-Ha en watervallen Cascadas de Agua Azul.

Lacanjá

Bijzonder tijdens deze individuele rondreis door Mexico is dat u ook overnacht bij de Lacandón indianen midden in het regenwoud. Samen met een indiaan maakt u een wandeling door het regenwoud. U overnacht in een cabaña aan de rivier. Onderweg van Palenque naar Lacanjá wordt er ook nog een stop gemaakt bij de Maya vindplaatsen Yaxchilan en Bonampak.

Flores/Tikal (Guatemala)

Niet ver van Lacanjá ligt het eiland Flores in Guatemala. Het is een kleurrijk dorpje en leuk om doorheen te wandelen. Vanuit het hotel heeft u een schitterend uitzicht op het meer. Flores is de perfecte uitvalsbasis om de Maya stad Tikal te ontdekken.. Samen met een gids bezoekt u deze Maya stad en krijgt u uitleg over de vele ruïnes, tempels en overblijfselen. Vaak kunt u ook brulapen en neusbeertjes zien!

Campeche

Via Palenque reist u verder naar Campeche. Campeche is een koloniale stad omringd door een stadsmuur. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De kleurrijke gebouwen, het gezellige plein en de kathedraal maken Campeche zeker de moeite waard om te bezoeken!

Merida

Merida is de hoofdstad van de deelstaat Yucatán en ook het cultureel en financieel centrum van de staat. Merida is een moderne, maar ook koloniale stad en staat bekend de ruïnes van Chichén Itzá. In Merida vindt u veel musea, galerijen, restaurants en winkels. Onderweg brengt u ook nog een bezoek aan de Maya stad Uxmal.

Playa del Carmen

De rondreis door Mexico gaat verder naar het strand van Playa del Carmen. Onderweg bezoekt u nog de Maya tempels Chichen Itza. Bij aankomst in Playa del Carmen kunt u het gezellige centrum verkennen en heerlijk drie dagen ontspannen aan het strand. Ook kunt u verschillende uitstapjes maken vanuit Playa del Carmen. Ga bijvoorbeeld een dag naar Tulum en verken de Maya ruïnes of ontdek en zwem in een van de vele cenotes.

Isla Holbox

U sluit uw individuele rondreis door Mexico af op het eiland Isla Holbox. Isla Holbox is een prachtig eiland met een turquoise zee, parelwitte stranden en een schitterende natuur. Hier kunt u zwemmen, ontspannen aan het strand, fietsen huren en het eiland verkennen, kajakken, SUP boarden, snorkelen, duiken.. Ook is er de mogelijkheid om te snorkelen met walvishaaien.

Vervoer

Tijdens deze individuele rondreis Mexico zorgen wij voor alle transfers en binnenlandse vluchten. Een aantal transfers zijn gedeeld en een aantal transfers privé. De reis kan uiteraard ook geheel met privé vervoer. Zelf reizen door Mexico? Vraag dan een vrijblijvend reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen
Volg ons op social media