Rondreis Mexico2019-05-24T16:12:33+02:00

Rondreis Mexico

U bent hier: Home » Rondreis Mexico

Maak een rondreis Mexico en ontdek de hoogtepunten van dit veelzijdige land. Een combinatie van tropische stranden, authentieke dorpjes, watervallen en een eeuwenoude cultuur. Tijdens deze rondreis Mexico reist u langs de mooiste plekken!

Hoogtepunten rondreis Mexico:

Groene Vink Unieke combinatie van cultuur, natuur en tropische stranden
Groene Vink Boottour door de Cañon del Sumidero kloof
Groene Vink Overnachting bij Lacandón indianen
Groene Vink Maya ruïnes (Bonampak, Yaxchilán, Tikal, Palenque en Chichén Itza)
Groene Vink Kleurrijke dorpen
Groene Vink Witte stranden op Isla Holbox


Overzicht

Route: Cancún – San Cristóbal de las Casas – Palenque – Lacanjá – Flores (Guatemala) – Palenque – Campeche – Merida – Playa del Carmen – Isla Holbox.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: €2.350, – per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.


Gebieden rondreis Mexico

Palenque

Palenque is een eeuwenoude Mayastad midden in de jungle. Samen met een gids maakt u  een tour waarbij u alle uitleg krijgt over de tempels en andere gebouwen. Tevens wordt er onderweg van San Cristóbal naar Palenque een tussenstop gemaakt bij de waterval van Misol-Ha en watervallen Cascadas de Agua Azul.

San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal de las Casas is een gezellig stadje in de provincie Chiapas die u zeker niet mag overslaan tijdens uw rondreis Mexico. Het is een kleurrijke stad met een klein en gezellig centrum.  Vanuit San Cristóbal maakt u een excursie per boot door de Cañón del Sumidero kloof. U vaart over de kilometerslange Grijalva rivier en als u omhoog kijkt ziet de hoge rotswanden van deze indrukwekkende kloof. Tevens brengt u ook een bezoek aan de traditionele dorpen Chamula en Zinacantán.

Lacanjá

Bijzonder tijdens deze rondreis Mexico is dat u ook overnacht bij de Lacandón indianen midden in het regenwoud. Samen met een indiaan maakt u een wandeling door het regenwoud, u overnacht in een cabaña aan de rivier. Onderweg van Palenque naar Lacanjá wordt er ook nog een stop gemaakt bij de Maya vindplaatsen Yaxchilan en Bonampak. Een unieke ervaring!

Flores/Tikal (Guatemala)

Niet ver van Lacanjá ligt het eiland Flores in Guatemala. Het is een kleurrijk dorpje en leuk om doorheen te wandelen. Vanuit het hotel heeft u mooi uitzicht op het meer. Flores is de perfecte uitvalsbasis voor de Mayastad Tikal. Samen met een gids bezoekt u deze Mayastad en krijgt u uitleg over de vele ruïnes, tempels en overblijfselen. Vaak kunt u ook brulapen en neusbeertjes zien!

Campeche

Via Palenque reist u verder naar Campeche. Campeche is een koloniale stad en wordt door een stadsmuur. De stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.  De kleurrijke gebouwen, het gezellige plein en de kathedraal maken Campeche zeker de moeite waard om te bezoeken!

Playa del Carmen

De rondreis Mexico gaat verder naar het strand van Playa del Carmen. Hier kunt u drie nachten even tot rust komen aan het strand. Ook kunt u verschillende uitstapjes maken vanuit hier. Ga bijvoorbeeld een dag naar Tulum en verken de Maya ruïnes, of ontdek en zwem in een van de vele Cenotes.

Merida

Merida is de hoofdstad van de deelstaat Yucatán en ook het cultureel en financieel centrum van de staat. Merida is een moderne, maar ook koloniale stad en staat bekend de ruïnes van Chichén Itzá. In Merida vindt u veel musea, galerijen, restaurants en winkels. Onderweg brengt u ook nog een bezoek aan de Mayastad Uxmal.

Isla Holbox

De reis wordt afgesloten op het eiland Isla Holbox. Isla Holbox is een prachtig eiland omringt door turquoise wateren en adembenemende natuur.Hier kunt u zwemmen, ontspannen aan het strand, fietsen huren en het eiland verkennen, kajakken, paddleboarden, snorkelen, duiken.. Ook is er de mogelijkheid om te snorkelen met walvishaaien.

rondreis Mexico, Isla Holbox


Vervoer

Tijdens deze rondreis Mexico zorgen wij voor alle transfers en binnenlandse vluchten. Een aantal transfers zijn gedeeld en een aantal transfers privé. De reis kan uiteraard ook geheel met privé vervoer. Zelf reizen door Mexico? Vraag dan een vrijblijvend reisvoorstel aan.

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest