Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Guatemala » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Antigua
Bij aankomst op het internationale vliegveld wordt u door een vertegenwoordiger opgehaald en naar uw hotel gebracht in het koloniale Antigua. Het is ongeveer een uurtje rijden naar uw hotel.

Dag 2, Antigua
Vandaag wordt u opgehaald door uw gids en maakt u een stadstour door Antigua. U zult onder andere het Parque Central bezoeken, het paleis en de kerk La Merced. In de middag gaat u samen met een gids en een klein groepje de Pacaya vulkaan beklimmen! U klimt samen met een gids in ongeveer 2 tot 2,5 uur naar de top en heeft hier een prachtig uitzicht!

Dag 3, Antigua
Vandaag wordt u opgehaald voor een koffietour op de Filadelfia boerderij. U leert tijdens deze tour hoe de koffie tot stand komt. Na de tour heeft u nog een vrije middag in Antigua. Het is een gezellige koloniale stad met kleurrijke gebouwen en mooie gebouwen. Bezoek nog de ruïnes in de stad zoals La Recoleccion en maakt schitterende foto’s van de Arco de Santa Catalina. Het is ook erg leuk om de lokale markt te bezoeken.

Dag 4, Panajachel
In de ochtend wordt u opgehaald en per shuttlebus naar Panajachel gebracht. Onderweg maakt u een tussenstop in het dorpje Chichicastenango. Hier vindt u iedere donderdag en zondag de markt. Het is een van de grootste markten van Midden-Amerika. U kunt hier rondkijken. Er worden souvenirs verkocht, etenswaren, speelgoed, fruit, bloemen.. Hierna reist u verder naar Panajachel, een dorpje aan het meer van Atitlán.

Dag 5, Panajachel
Vandaag maakt u een boottour over het meer van Atitlán. Hierna bezoekt u samen met een gids drie of vier dorpjes rond het meer. Zo bezoekt u bijvoorbeeld San Juan, een dorpje bekend om de textiel. U ziet hoe de kleden worden gemaakt. Zelf kunt u ook oefenen! U bezoekt ook San Pedro waar u de markt en kerk bezoekt. Aan het einde proeft u ook de koffie van de stad! De tour eindigt vaak in het dorpje Santiago. Hier leert u meer over de geschiedenis van de Tocoyal (hoofddeksel in vorm van een krans), de kerk en de markt met kleurrijke kostuums.

Dag 6, Panajachel
Nog een dagje heerlijk ontspannen! U kunt het dorpje verkennen en ’s avonds is het leuk om naar de thermale baden te gaan in het plaatsje San Pedro La Laguna.

Dag 7, Quetzaltenango
Vandaag wordt u opgehaald en naar Quetzaltenango gebracht. U maakt onderweg nog een tussenstop bij de warmwaterbronnen van Fuentes Georginas. Hier kunt u heerlijk ontspannen. Vervolgens reist u verder. Eenmaal aangekomen kunt u nog de omgeving verkennen. Uw hotel is centraal gelegen.

Dag 8, Quetzaltenango
Er zijn verschillende tours die u vandaag kunt boeken. Zo kunt u de vulkaan Santa Maria (moeilijk niveau) of de vulkaan Satiaguita beklimmen (makkelijk niveau). Deze tours duren ongeveer de halve dag. Ook is het leuk om een culturele wandeling door de stad te maken waarbij u meer leert over de geschiedenis, de architectuur en de inwoners van Quetzaltenango.

Dag 9, Antigua
Aan het begin van de dag nog eventueel een tour doen zoals het beklimmen van de vulkaan of het bezoeken van de omringende dorpjes. Hierna wordt u naar Antigua gebracht. U verblijft in het zelfde hotel als aan het begin van uw reis.

Dag 10, Flores
Vandaag wordt u naar het internationale vliegveld gebracht. Hier heeft u uw binnenlandse vlucht naar Flores. In Flores wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Bij aankomst kunt u nog heerlijk ontspannen en het gezellige Flores ontdekken. Kleurrijke straten kenmerken het dorpje!

Dag 11, Flores
In de ochtend wordt u opgehaald voor de tour naar Mayastad Tikal. U bezoekt de Mayastad samen met een gids. U ziet vaak ook brulapen en slingerapen in het regenwoud en op het einde van de tour kunt u de hoge piramide omhoog klimmen en genieten van een schitterend uitzicht! Na het bezoek aan Tikal wordt u weer naar uw hotel in Flores gebracht.

Dag 12, Rio Dulce/Livingston
Vandaag wordt u opgehaald en naar de Rio Dulce gebracht. Het hotel ligt in de natuur en vlakbij de rivier. Breng zeker een bezoekje aan Livingston. Hier proeft u de echte Caribische Reggae sfeer! De Garifuna bevolking, muziek, heerlijke keuken en de cultuur maken het dorpje zeker een bezoekje waard!

Dag 13, Rio Dulce/Livingston
Vandaag maakt u een tour naar Playa Blanca, Rio Cocoli en 7 Altares. De tour begint met een boottour door de baai van Amatique. U heeft de kans hier dolfijnen te spotten op de rout enaar Playa Blanca. Vervolgens komt u aan bij de 7 Altares, een zoetwaterparadijs met helder water in het tropisch regenwoud. Vervolgens gaat u per boot naar de Rio Cocoli, waar u de kans heeft om dieren te zien die hier in het water leven!

Dag 14, Antigua
Vandaag reist u weer terug naar Antigua waar u in hetzelfde hotel als voorheen overnacht. U kunt eventueel nog wat leuke souvenirs kopen in de stad en nog wat mooie foto’s schieten! Morgen vliegt u weer terug naar huis!

Dag 15, Vertrek
U wordt vandaag opgehaald en in ongeveer een uurtje naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Guatemala!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Reisvoorstel aanvragen
Volg ons op social media