Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Rondreis El Salvador » Uitgebreid reisschema

Dag 1, El Tunco
Na aankomst op het vliegveld wordt u naar een hotel in de nabije omgeving van El Tunco gebracht. Hier kunt u bijkomen van de internationale vlucht en heerlijk ontspannen.

Dag 2, El Tunco
Na het ontbijt kunt u surflessen nemen of een strandwandeling maken. Verder is het leuk om aan het einde van de middag naar La Libertad te gaan en over de pier te lopen en bij één van de vele restaurants te lunchen. Surfers over de hele wereld kennen de stad La Libertad. Deze plek aan de kust van El Salvador is namelijk één van de beste surfspots van Midden-Amerika. Aan het einde van de middag kunt u wandelen naar de houten pier van La Libertad. Hier komen de vissers bij elkaar na een volle dag op zee, om de vangst van vandaag te verkopen.

Dag 3, San Salvador
Vandaag maakt u met gids een stadstour door San Salvador. U bezoekt El Rosario, het Nationaal Paleis, het Nationaal Theater en de kathedraal. Daarna bezoekt u het Antropologisch Museum David J. Guzmán. Dit museum geeft u een goed beeld van de geschiedenis van El Salvador. Vervolgens gaat u nog naar een lokale souvenirsmarkt en naar de vulkaan “El Boqueron”.

Dag 4, Ataco
Vandaag wordt u opgehaald en bezoekt Joya de Cerén. Dit is de enige plaats in de Maya cultuur, waar u de levensstijl van de Maya’s van dag tot dag kunt bekijken. Na het bezoek aan Joya de Cerén volgt u de bloemenroute met geweldige panoramische uitzichtpunten over de koffieplantages, lagunes en het dichte nevelwoud.

Dag 5, Ataco
Direct vanuit uw hotel kunt u naar de plaats Ataco gaan. U kunt weverijen van lokale handwerkers bezoeken en u ziet vrolijke muurschilderingen. Daarna kunt u het koloniale dorp Juayua bezoeken. Vervolgens kunt u lunchen in Nahuizalco. Dit is een inheems dorp, waar de bewoners traditionele inheemse klederdracht dragen. ’s Middags is het mogelijk om een koffietour of een canopy tour te maken.

Dag 6, Ataco
Vandaag nog een dagje ontspannen in Ataco. U kunt nog ziplinen, met buggy’s naar meren gaan of koffieplantages bezoeken.

Dag 7, Tazumal – Lake Coatepeque
Vandaag wordt u naar de archeologische vindplaats van Tazumal gebracht, de meest belangrijke Maya ruïne van El Salvador. Hierna reist u verder naar Lake Coatepeque. Een schitterend meer waar u kunt kajakken, zwemmen..

Dag 8, Lake Coatepeque
Vandaag kunt u eventueel een tour boeken naar het Nationaal Park Cerro Verde. Hier ziet u de vulkaan Cerro Verde omringt door de vulkanen Izalco en Santa Ana. U kunt de vulkaan Santa Ana beklimmen.  U wordt hier beloond met een prachtig uitzicht op de krater en de omgeving.

Dag 9, Santa Ana
Vandaag wordt u opgehaald en naar de twee na grootste stad van El Salvador gebracht, Santa Ana. De stad die bekend staat om de architectuur, gezellige straten en koloniale gebouwen.

Dag 10, Copán
Vandaag wordt u opgehaald en naar Copán in Honduras gebracht. U komt ’s middags aan en kunt nog wandelen door de kleurrijke straten.

Dag 11, Copán
Na het ontbijt maakt u een tour naar de Maya ruïnes. De gids zal u alles over deze bijzondere Maya stad vertellen. Na de tour kunt u eventueel nog naar een vogelpark gaan.

Dag 12, Suchitoto
Vandaag wordt u opgehaald en naar Suchitoto gebracht. U kunt bij aankomst zelf de stad verkennen en de kerk Santa Lucia, kunstgalerijen, de graanmolen en natuurlijk het meer  bezoeken. Bij het meer kunt u heel veel verschillende vogelsoorten kunt spotten.

Dag 13, Suchitoto
U maakt vandaag een boottour over het meer Suchitlán. Onderweg heeft u de kans om vele vogels te spotten.

Dag 14, Suchitoto
Nog een dagje ontspannen in Suchitoto. Wandel door het authentieke dorpje, de geplaveide straten en neem een duik in het meer.

Dag 15, El Cuco
Na het ontbijt wordt u naar uw hotel aan het strand van El Cuco gebracht. De stranden rond de kust aan het oostelijke gedeelte van El Salvador zijn breder en ook vindt u hier zwart vulkanisch zand. Het gebied staat bekend als één van de mooiste stranden met tropisch regenwoud en vulkanisch landschap.

Dag 16, El Cuco
Nog een dagje heerlijk ontspannen, surflessen nemen.. Surfers van over de hele wereld komen er naar toe. Nog een laatste dag tot rust komen.

Dag 17, Vertrek
U heeft een transfer naar het internationale vliegveld. Eenmaal in het vliegtuig kunt u van uw rondreis door El Salvador nagenieten.

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media: