Individuele rondreis El Salvador

U bent hier: Home » Rondreis El Salvador

Tijdens onze individuele rondreis door El Salvador ontdekt u de veelzijdigheid van dit nog relatief onbekende land. Een reis langs prachtige natuurlandschappen, afgewisseld met koloniale steden en vulkanische stranden.

Hoogtepunten van deze individuele rondreis door El Salvador

Groene Vink Actieve vulkanen
Groene Vink Koloniale steden
Groene Vink Vulkanische stranden
Groene Vink Klassieke Mayaruïnes
Groene Vink Tropisch regenwoud

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Wij hebben er genoten van deze, leuke, veelzijdige, actieve, culturele reis.

5 out of 5 stars
Angela en Anton

Het is onbegrijpelijk waarom nog zo weinig mensen naar El Salvador gaan. Er is veel te zien, vriendelijke en behulpzame mensen. Op veel plekken waren we de enige toeristen.

5 out of 5 stars
John

El Salvador is echt een aanrader, mooie natuur, heerlijk eten en ontzettend vriendelijke mensen. De eerste week hadden wij een huurauto tot onze beschikking, waardoor we op de meest prachtige plekken konden komen. Net als met onze vorige reis zijn de locaties waar we overnachten weer geweldig.

5 out of 5 stars
Fred, Nel, Yvonne en Henk

El Salvador is een prachtig nog ongerept land waar het toerisme nog in de baby schoenen staat!

5 out of 5 stars
Hans en Jolanda

Foto impressie

Overzicht

Route: El Tunco – San Salvador – Ataco – Lake Coatepeque – Santa Ana –  Copán – Suchitoto – El Cuco.
Dagen: 17 dagen / 16 nachten.
Prijsindicatie: €2.150,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden van deze individuele rondreis door El Salvador

El Tunco

El Tunco is een klein surfdorp aan de kust van El Salvador. Surfers vanuit de hele wereld komen hier speciaal naar toe. Er worden dan ook regelmatig wedstrijden gehouden. Er hangt hier een gezellige sfeer. Wandel over de houten pier, waar de lokale vissers hun vangst verkopen. Geniet ’s avonds aan de boulevard van vers gevangen vis.

San Salvador

San Salvador is de hoofdstad van El Salvador. De stad staat bekend om zijn diversiteit. In de omgeving van San Salvador liggen vulkanen en het centrum bestaat uit diverse pleinen, markten en musea. De stad bestaat uit veel felgekleurde gebouwen en koloniale straten. Bezoek het nationaal paleis, het nationaal theater, de kathedraal en het Antropologisch Museum David J. Guzman, waar veel archeologische vondsten zijn tentoongesteld.

Ataco

Gedurende deze rondreis door El Salvador mag de kleurrijke plaats Ataco niet ontbreken. Ataco behoort tot de bloemenroute en wordt gekenmerkt door felgekleurde muurschilderingen, ambachtelijke markten, koloniale gebouwen en gezellige restaurants. Vanuit Ataco bezoekt u ook Joya de Cerén. Dit is de enige plaats in de Mayacultuur waar u de levensstijl van de Maya’s van dag tot dag kunt bekijken. Langs de bloemenroute heeft u panoramische uitzichten op lagunes, koffieplantages en nevelwoud.

Tazumal en Santa Ana

Tazumal is de belangrijkste Mayaruïne van El Salvador. Uit aanwijzingen bleek dat in de hoogtijdagen van de Maya’s handel plaatsvond met plaatsen zover als het huidige Panama en Mexico. De ruïne omvat een gebied van 10km2, maar een groot deel ligt nog begraven onder het omliggende dorp Chalchuapa. Na uw bezoek reist u verder naar Lake Coatepeque, een groot blauw kratermeer, waar u heerlijk kunt lunchen met een schitterend uitzicht op het meer. U overnacht in een luxueus hotel aan het meer, waar u ook kunt kajakken.  Beklim ook de Santa Ana vulkaan, waar u aan de top beloond wordt met uitzicht op het helderblauwe kratermeer.

Copán

Vanuit Santa Ana reist u naar de Mayastad Copán in Honduras. Samen met een lokale gids ontdekt u deze indrukwekkende Mayastad. De ruïnes zijn één van de belangrijkste vindplaatsen van de geschiedenis van de Maya’s. Beklim de tempel Rosalila voor een schitterend uitzicht over het complex en bekijk de sculpturen en hiërogliefen. 

Suchitoto

Suchitoto wordt ook wel de culturele hoofdstad van El Salvador genoemd en is één van de meest sfeervolle stadjes van het land. Suchitoto wordt gevormd door koloniale huizen, kunstgalerieën, musea, geplaveide straten, kerken, watervallen, grotten en natuurlijk het Suchitlán meer.

El Cuco

Aan de oostzijde van El Salvador en vlakbij de Golf van Fonseca ligt Playa El Cuco. Playa El Cuco is een populair strand onder de Salvadoranen. Het gebied staat bekend als één van de beste stranden van El Salvador. Perfect om uw rondreis door El Salvador mee af te sluiten.

Vervoer

Tijdens deze individuele rondreis door El Salvador is al het vervoer inbegrepen. Een lokale chauffeur reist met u mee. Onderweg worden er vaak ook tussenstops gemaakt om te lunchen en om mooie foto’s te schieten. Het voordeel van privé transfers is dat u nergens over hoeft na te denken!

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!
Volg ons op social media