Rondreis Costa Rica2019-03-19T16:07:17+01:00

Rondreis Costa Rica

Je bent hier: Home » Rondreis Costa Rica

Rondreis Costa Rica, voor iedere reiziger een unieke ervaring! Deze rondreis brengt je langs de hoogtepunten en mooiste plekken van Costa Rica!

Hoogtepunten rondreis Costa Rica

oranje vink Wildlife spotten in Tortuguero
oranje vink Arenal vulkaan
oranje vink Luiaards, ara’s, toekans en brulapen
oranje vink Regenwoud en nevelwoud
oranje vink Tropische stranden
oranje vink Snorkelen bij Caño Island
oranje vink Nationaal Park Corcovado
oranje vink Overnachten in een boomhut


Route: San José – Tortuguero – Boca Tapada – Arenal – Tenorio – Rincón de la Vieja – San Gerardo de Dota – Drake Bay – Dominical.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: €2.200, – per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar je wensen.
Exclusief internationale vlucht.


Gebieden rondreis Costa Rica

Tortuguero

Tortuguero is een prachtig regenwoud gebied waar je per boot naar toe reist. Je ziet in Tortuguero vaak schildpadden, luiaards, pijlgifkikkertjes, leguanen, slangen en kaaimannen! Tip: bezoek je Tortuguero in juli, augustus of september? Dan kun je de moederschildpadden eieren zien leggen!

Boca Tapada

Boca Tapada ligt vlakbij de San Carlos rivier, dat de grens vormt tussen Costa Rica en Nicaragua. Boca Tapada is een prachtig regenwoud gebied. Je kunt er verschillende dieren zien zoals apen, kaaimannen, toekans, verschillende soorten kikkers en de bedreigde groene ara.

Arenal

Per huurauto reis je door naar de omgeving van de Arenal vulkaan. Vanuit je hotel heb je een schitterend uitzicht op de vulkaan! Het is leuk om deze dagen te gaan ziplinen en te wandelen over de hangbruggen!

rondreis costa rica arenal

Tenorio

Het Nationaal Park Tenorio staat bekend om de rivier Rio Celeste en de helderblauwe waterval. De kleur van de rivier komt door de samenloop van twee rivieren die verschillende chemische bestanddelen hebben.

Rincón de la Vieja

Rincón de la Vieja staat bekend om de vulkanische activiteiten, kokende modderpoelen en zwavelmeren. Je kunt een mooie wandeling maken en in de omgeving kun je ook paardrijden, ziplinen, ontspannen in de heetwaterbaden of wandelen naar watervallen.

 San Gerardo de Dota

Het nevelwoud van San Gerardo de Dota is een schitterend gebied. Het klimaat is hier een heel stuk kouder dan in de rest van het land. Het kan er zelfs vriezen! Je kunt hier de speciale vogel de Quetzal spotten en mooie wandelingen maken langs beekjes, riviertjes en watervallen.

Drake Bay

Per boot vaar je naar Drake Bay. In de rivier zie je misschien nog wel krokodillen! Bij aankomst in Drake Bay kun je mooie wandelingen maken langs het strand.  Je ziet vaak toekans en ara’s voorbijvliegen! Drake Bay is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje snorkelen bij Caño Island. Onderwater spot je vaak koraal, kleurrijke vissen, schildpadden en misschien ook wel haaien. En wie weet spot je onderweg ook nog wel walvissen en dolfijnen!

rondreis costa rica

Nationaal Park Corcovado

Vroeg in de ochtend vertrek je naar het Nationaal Park Corcovado. Hier ga je met een gids wandelen door het meest ongerepte park van Costa Rica! Je kunt vaak apen, kaaimannen, miereneters, neusberen en tapirs zien! En met geluk ook de poema!

rondreis costa rica

Dominical

Dominical is een mooie plaats aan het strand en bij het regenwoud. Heerlijk om de rondreis Costa Rica af te sluiten! Je kunt er nog surfen en paardrijden! Ook kun je nog het regenwoud in!


Vervoer

Tijdens je rondreis in Costa Rica zul je per jeep, shuttle bus en taxi reizen. Maar ook heb je een groot deel van de reis je eigen huurauto. Een avontuurlijke 4-wheeldrive waarmee je door rivieren en over onverharde wegen kunt rijden.

huurauto costa rica

Pin It on Pinterest