Rondreis naar Costa Rica

U bent hier: Home » Rondreis Costa Rica

Een rondreis door Costa Rica, voor iedere reiziger een unieke ervaring. Deze rondreis brengt u langs de hoogtepunten en mooiste plekken van Costa Rica.

Hoogtepunten van deze rondreis naar Costa Rica:

Groene Vink Wildlife spotten in Tortuguero
Groene Vink Overnachten in een boomhut
Groene Vink Arenal vulkaan
Groene Vink Luiaards, ara’s, toekans en brulapen
Groene Vink Regenwoud en nevelwoud
Groene Vink Tropische stranden
Groene Vink Snorkelen bij Caño Island
Groene Vink Nationaal Park Corcovado

Overal bevonden wij ons op unieke plekken en hebben wij bijzondere mensen ontmoet. Unico Travel staat altijd klaar voor je, voor, tijdens en na de reis.

5 out of 5 stars
Jolynn en Erik - februari 2019

We hebben genoten van een prachtige reis vol met afwisseling. Een wandeling in het regenwoud , dieren spotten in Corcovado NP, walvistocht. De Caraïbische zee en mooie stranden. We hebben onze reis volledig op maat kunnen laten uitwerken door Unico Travel. Alles was voor ons uitstekend georganiseerd.

5 out of 5 stars
Isabelle - augustus 2018

We hebben genoten van de indrukwekkende natuur. Alle verblijfplaatsen overtroffen onze verwachtingen.

5 out of 5 stars
Co en Marijke - mei 2017

We wilden vooral genieten van de natuur maar toch met de nodige luxe en dat is ook precies wat we gekregen hebben. De lodges lagen dan ook op geweldige plekken. Vanop ons terras konden we vaak de papegaaien, toekans, slingerapen, neusberen en luiaards zien.

5 out of 5 stars
Franka - maart 2019

Foto impressie

Overzicht

Route: San José – Tortuguero – Boca Tapada – Arenal – Tenorio – Rincón de la Vieja – San Gerardo de Dota – Drake Bay – Dominical.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: €2.400, – per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden die u bezoekt tijdens deze rondreis naar Costa Rica

Tortuguero

Tortuguero is een prachtig regenwoud gebied waar u per boot naar toe reist. In Tortuguero heeft u de kans om schildpadden, luiaards, pijlgifkikkertjes, leguanen, apen en kaaimannen te spotten.

Tip! Bezoekt u Tortuguero in juli, augustus of september? Dan kunt u de moederschildpadden eieren zien leggen. Een bijzondere ervaring!

Boca Tapada

Boca Tapada is een nog ongerept regenwoud gebied, aan de San Carlos rivier, dat de grens vormt tussen Costa Rica en Nicaragua. U vindt er ongerepte regenwouden. Het gebied is nog vrij onbekend onder reizigers. Het is een aanrader om per boot over de rivier San Carlos te varen. Op zoek naar apen, kaaimannen, krokodillen, toekans en de bedreigde groene ara.

Tip! In het gebied kunt u overnachten in een boomhut midden in het regenwoud.

Arenal

Per huurauto reist u door naar de omgeving van de Arenal vulkaan. U overnacht in een dorpje in de natuur. Vanuit de lodge heeft u een schitterend uitzicht op de vulkaan en het meer. Leuke activiteiten in het gebied zijn ziplinen langs de vulkaan of een hoge waterval en wandelen over de hangbruggen.

Fotocredits: Bart Pennings

Tenorio

Het Nationaal Park Tenorio staat bekend om de helderblauwe rivier Rio Celeste en de waterval. De kleur van de rivier komt door de samenloop van twee rivieren die verschillende chemische bestanddelen hebben. Naast het wandelen door het nationaal park, kunt u in de omgeving ook tuben en raften.

Rincón de la Vieja

Het Nationaal Park Rincón de la Vieja staat bekend om de vulkanische activiteiten zoals kokende modderpoelen en zwavelmeren. Leuke activiteiten zijn het wandelen door het nationaal park, paardrijden over de vallei, ontspannen in de heetwaterbaden en glijden van de langste waterglijbaan van Costa Rica.

San Gerardo de Dota

Het nevelwoud van San Gerardo de Dota is een sprookjesachtig landschap. Het klimaat is hier een heel stuk kouder dan in de rest van het land. Het kan er zelfs vriezen! U kunt hier de felgekleurde vogel de quetzal spotten en mooie wandelingen maken langs beekjes, riviertjes en watervallen.

Drake Bay

Drake Bay ligt op het schiereiland Osa. Het een klein en authentiek dorpje en de natuur is er nog ongerept. U kunt er schitterende wandelingen maken en vanaf uw veranda ziet u de toekans en ara’s voorbij vliegen. Tevens is Drake Bay de perfecte uitvalsbasis voor een dagje snorkelen of duiken bij Caño Island. Onderwater ziet u vaak koraal, kleurrijke vissen, schildpadden en misschien ook wel roggen en haaien. En wie weet spot u onderweg ook nog wel walvissen en dolfijnen!

Nationaal Park Corcovado

Het Nationaal Park Corcovado is volgens ons het mooiste natuurpark van Costa Rica. Het is er nog zo ongerept en puur. Tevens ziet u hier ook andere dieren dan in de rest van het land. Samen met een gids maakt u een wandeling en gaat u op zoek naar vier soorten apen, miereneters, tapirs en met geluk een poema!

Dominical

Dominical is een klein surfers dorpje aan de Pacifische kust. Het dorpje ligt aan het strand en tegen het regenwoud aan. Het is een heerlijke plek om uw rondreis door Costa Rica mee af te sluiten. Naast het genieten aan het zwembad en het strand, kunt u er ook nog wandelen naar watervallen of wandelen door een natuurreservaat.

Over deze rondreis naar Costa Rica

Een reis waarbij u langs de hoogtepunten van Costa Rica reist, maar toch ook de verborgen parels ontdekt. Tijdens deze rondreis door Costa Rica wisselen de natuurlandschappen zich steeds af.

De reis begint in het regenwoud van Tortuguero. Per boot vaart u naar de lodge toe, midden in het regenwoud. Tijdens uw verblijf maakt u drie tours, waaronder een boottour door de kanalen op zoek naar kaaimannen, leguanen, luiaards, apen en schildpadden. Bent u in juli, augustus of september in Tortuguero, dan heeft u de kans om de schildpadden eieren te zien leggen, erg bijzonder!

Hierna ontvangt u de huurauto en reist u met een avontuurlijke 4×4 door het ongerepte landschap van Boca Tapada. Het gebied is nog niet toeristisch en daarom is het nog zo’n mooie plek. U overnacht in een boomhut midden in het regenwoud. Een aanrader is om een boottour over de San Carlos rivier te maken naar de grens met Nicaragua.

Vervolgens reist u naar de lodge vlakbij de Arenal vulkaan. U overnacht buiten het toeristische dorpje en juist in de natuur. U kunt er schitterende wandelingen maken door de natuur, wandelen over de hangbruggen door het regenwoud of ziplinen langs een hoge waterval.

Combinatie van hoogtepunten en unieke locaties tijdens uw rondreis door Costa Rica

Na de Arenal reist u verder naar een kleinschalige bed and breakfast dichtbij het Nationaal Park Tenorio. Het park staat bekend om de helderblauwe rivier en waterval.

In een paar uur rijdt u verder naar Rincón de la Vieja, weer een compleet ander landschap. Hier kunt u wandelingen maken langs vulkanische activiteiten als geisers, zwavelmeren en kokende modderpoelen. Ook zijn er in dit gebied vele watervallen en kunt u naar heetwaterbaden gaan.

Vervolgens reist u door naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota, een sprookjesachtig gebied met watervallen, rivieren en beekjes. Het gebied hier is een stuk kouder, het kan er zelfs vriezen! U kunt in het gebied de bijzondere vogel, de quetzal spotten!

Misschien wel één van de mooiste plekken is Drake Bay op het schiereiland Osa. Het schiereiland Osa is de meest ongerepte plek in Costa Rica. Vanuit Drake Bay maakt u een dagtour naar het Ranger Station Sirena in het Nationaal Park Corcovado. Hier gaat u op zoek naar tapirs, miereneters, apen en misschien ziet u wel een poema! Ook kunt u een dagje snorkelen bij Caño Island. Hier kunt u ook walvissen spotten!

Vluchten naar Costa Rica

Van eind oktober t/m eind maart vliegt de KLM rechtstreeks van Amsterdam naar San José. In de overige maanden raden wij de vlucht aan met de KLM met een korte overstap op Panama-Stad.

Vervoer

Tijdens deze rondreis door Costa Rica reist u het grootste deel van de reis met een avontuurlijke 4×4 door de ongerepte natuur. De overige dagen van de reis, reist u per taxi jeep, shuttle bus en privé transfers.

Volg ons op social media: