Individuele rondreis Costa Rica

U bent hier: Home » Rondreis Costa Rica

Ervaar tijdens deze individuele rondreis door Costa Rica de ongerepte natuur. Ontdek de tropische stranden, ongerepte regenwouden, sprookjesachtige nevelwouden en actieve vulkanen. Overnacht op de meest unieke plekken en spot dieren als ara’s, toekans, luiaards en walvissen. Verblijf in een luxueuze boomhut in het regenwoud of in een bungalow aan het strand. De ideale combinatie van avontuur, natuur en strand. Ontdek de vele hoogtepunten van Costa Rica.

Hoogtepunten van deze individuele rondreis door Costa Rica:

Groene Vink Schildpadden in Tortuguero
Groene Vink Boomhut midden in het regenwoud
Groene Vink Hangbruggen bij de Arenal vulkaan
Groene Vink Snorkelen bij Caño Island
Groene Vink Hike door het Nationaal Park Corcovado
Groene Vink Luiaards, ara’s, toekans en brulapen

Overal bevonden wij ons op unieke plekken en hebben wij bijzondere mensen ontmoet. Unico Travel staat altijd klaar voor je, voor, tijdens en na de reis.

5 out of 5 stars
Jolynn en Erik - februari 2019

We hebben genoten van een prachtige reis vol met afwisseling. Een wandeling in het regenwoud , dieren spotten in Corcovado NP, walvistocht. De Caraïbische zee en mooie stranden. We hebben onze reis volledig op maat kunnen laten uitwerken door Unico Travel. Alles was voor ons uitstekend georganiseerd.

5 out of 5 stars
Isabelle - augustus 2018

We hebben genoten van de indrukwekkende natuur. Alle verblijfplaatsen overtroffen onze verwachtingen.

5 out of 5 stars
Co en Marijke - mei 2017

We wilden vooral genieten van de natuur maar toch met de nodige luxe en dat is ook precies wat we gekregen hebben. De lodges lagen dan ook op geweldige plekken. Vanop ons terras konden we vaak de papegaaien, toekans, slingerapen, neusberen en luiaards zien.

5 out of 5 stars
Franka - maart 2019

Foto impressie

Overzicht

Route: San José – Tortuguero – Boca Tapada – Arenal – Tenorio – Rincón de la Vieja – San Gerardo de Dota – Drake Bay – Dominical.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: €2.250, – per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden van deze individuele rondreis door Costa Rica

Tortuguero

Het Nationaal Park Tortuguero ligt aan de Caribische kust en bestaat voornamelijk uit kanalen en ongerepte regenwouden. Het park staat tevens bekend om de schildpadden die jaarlijks van juli t/m september eieren leggen. Daarnaast spot u in het gebied ook krokodillen, kaaimannen, luiaards, pijlgifkikkers, apen, leguanen en vele vogelsoorten. De lodge waar u overnacht, ligt aan een kanaal midden in het ongerepte regenwoud. Tortuguero is een fijne plek om uw individuele rondreis door Costa Rica mee te beginnen.

Boca Tapada

Gelegen aan de San Carlos rivier, in het noorden van Costa Rica, ligt het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. De rivier vormt de grens tussen Costa Rica en Nicaragua. Het gebied is nog vrij onbekend en daarom nog geheel ongerept en authentiek. Ontdek de omgeving met een schitterende boottocht over de rivier en spot dieren als apen, krokodillen, toekans en de bedreigde groene ara. Daarnaast kunt u er schitterende wandelingen maken, vele vogelsoorten ontdekken, paardrijden en kajakken. U overnacht drie nachten in een luxueuze boomhut midden in het regenwoud. ’s Ochtends wordt u gewekt door de brulapen en de geluiden van de tropische vogels.

Arenal vulkaan

Per huurauto reist u naar een kleinschalige accommodatie dichtbij het dorpje El Castillo. De Arenal vulkaan ligt in het beschermde Parque Nacional Volcán Arenal. De actieve vulkaan heeft een hoogte van 1.633 meter en is in 2000 voor het laatst uitgebarsten. Geniet van een schitterend uitzicht op het meer van de Arenal vulkaan. In de omgeving is er ontzettend veel te beleven. Wandel over de hangbruggen door het regenwoud, zipline van boomtop naar boomtop langs een hoge waterval, ontspan in de heetwaterbaden of maak een schitterende wandeling door één van de vele natuurreservaten.

Tenorio

Het Nationaal Park Tenorio is één van de mooiste parken van deze individuele rondreis door Costa Rica. Het park staat bekend om de helderblauwe rivier en gelijknamige waterval Celeste. De rivier komt aan de helderblauwe kleur door de samenloop van twee rivieren die verschillende chemische bestanddelen hebben. Door het park heen kunt u een mooie wandeling maken langs diverse uitzichtpunten, waaronder op de Tenorio vulkaan, de rivier en de waterval. Onderweg heeft u de kans om neusberen en motmots te spotten. Daarnaast is het ook mogelijk om in de omgeving te tuben, te raften en om lokale finca’s te bezoeken en uitleg te krijgen over luiaards en pijlgifkikkers. Het is één van de meest unieke plekken van Costa Rica.

Rincón de la Vieja

Het Nationaal Park Rincón de la Vieja ligt in het noorden van Costa Rica en staat bekend om de vulkanische activiteiten, zoals kokende modderpoelen en zwavelmeren. In het park kunt u een mooie wandelroute volgen langs deze activiteiten en langs watervallen. Daarnaast is het ook mogelijk om in de omgeving van de lodge te ontspannen in de heetwaterbaden, te glijden van de langste waterglijbaan van Costa Rica en om te paardrijden door de vallei met uitzicht op de Golf van Papagayo.

San Gerardo de Dota

San Gerardo de Dota is een sprookjesachtig nevelwoud gebied in de vallei van de Savegre rivier. Het gebied ligt op zo’n 2.200 meter hoogte, waardoor het er ook een stuk frisser is dan in de rest van het land. San Gerardo de Dota is één van de beste plekken van Costa Rica om de quetzal te spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken. U overnacht in een luxueuze bungalow met hoge ramen en uitzicht op het nevelwoud. Naast de quetzal kunt u er ook vogelsoorten spotten als kolibries, motmots en trogons.

Drake Bay

Gelegen aan de noordzijde van het schiereiland Osa ligt Drake Bay. Het is een authentiek dorpje met een schitterende natuur. De ara’s vliegen er voorbij en de apen slingeren door de bomen. Drake Bay is de ideale uitvalsbasis om het Nationaal Park Corcovado te bezoeken en te snorkelen bij Caño Island. Zwem tussen het kleurrijke koraal, de tropische vissen, roggen, haaien en schildpadden. Daarnaast heeft u de kans om langs de boot dolfijnen en bultrugwalvissen te zien zwemmen.

Nationaal Park Corcovado

Het Nationaal Park Corcovado is het mooiste en meest ongerepte nationaal park van Costa Rica. Het is er nog zo ongerept en puur. Het park ligt op slechts anderhalf uur varen van Drake Bay. Samen met een gids maakt u een wandeling en heeft u kans om vier soorten apen, miereneters, tapirs, ara’s en toekans te spotten. Met geluk een poema. U vertrekt ’s ochtends rond 06.00 uur en komt ’s middags weer aan in Drake Bay.

Het is ook mogelijk om een 2-daagse hike te maken door het park. U overnacht dan op het ranger station midden in het park. Een wandeling van 20 kilometer door het ongerepte regenwoud. Een unieke en bijzondere ervaring.

Dominical

Het dorpje Dominical ligt aan de Pacifische kust en staat met name bekend om het surfen. Het dorp zelf bestaat uit slechts een aantal straten met een paar restaurantjes en surfscholen. Het is leuk om hier een surfles te volgen. Vlak achter Dominical bevindt zich het natuurreservaat Barú, een mangrove- en regenwoud gebied waar u mooie wandelingen kunt maken en verschillende soorten vogels, vlinders en reptielen kunt zien. Ook is het mooi om te hiken naar de Nauyaca Waterfalls en om het Nationaal Park Marino Ballena te bezoeken in Uvita. Liefhebber van paardrijden? Unico Travel kent een leuk adresje dichtbij Dominical waar het waanzinnig mooi is om te paardrijden. U overnacht in een mooi hotel met een groot zwembad en tropische tuin. Het is een fijne plek om aan het einde van uw individuele rondreis door Costa Rica tot rust te komen en alle indrukken op u in te laten werken.

Over deze individuele rondreis door Costa Rica

Ontdek de hoogtepunten van  deze individuele rondreis door Costa Rica zoals het Nationaal Park Tortuguero en de Arenal vulkaan, maar ervaar daarnaast ook de unieke plekken zoals het regenwoud van Boca Tapada en het Nationaal Park Corcovado. Tijdens deze reis wisselen de natuurlandschappen zich steeds af.

U reist grotendeels met uw eigen avontuurlijke 4×4 huurauto door de ongerepte natuurlandschappen. Met de huurauto is het mogelijk om kleine rivieren over te steken, te rijden over onverharde wegen en door de bergen. Unico Travel geeft bij de boeking altijd aan welke route het fijnst is om te rijden, inclusief leuke tussenstops. De huurauto is compleet verzekerd en daarnaast is er ook navigatie inbegrepen.

huurauto costa rica

Unieke overnachtingen en persoonlijke adresjes

Tijdens deze individuele rondreis door Costa Rica overnacht u op unieke plekken waar Unico Travel zelf ook ervaring mee heeft. U overnacht in een boomhut midden in het ongerepte regenwoud en in een bungalow met hoge ramen in het sprookjesachtige nevelwoud. Daarnaast verblijft u in bij een persoonlijk adresje met uitzicht op de Arenal vulkaan en ervaart u de gastvrijheid van een bed and breakfast bij het Nationaal Park Tenorio.

Iedere accommodatie voegt iets extra’s toe aan de reis. Van de unieke overnachtingsmogelijkheden tot aan een persoonlijke service.

boomhut costa rica boca tapada

Wildlife, van toekans en ara’s tot aan walvissen en luiaards

Costa Rica staat bekend om de enorme rijkdom aan natuur. Van ongerepte regenwouden en sprookjesachtige nevelwouden tot aan vulkanen en tropische stranden. Daarnaast leven er ook zo’n 250 soorten zoogdieren, 400 soorten reptielen en amfibieën en meer dan 900 soorten vogels. Daarnaast is zo’n 25% van het land een beschermd natuurreservaat of nationaal park.

Fotografeer tijdens uw individuele rondreis door Costa Rica vogels als toekans, ara’s, kolibries en trogons. Spot dieren als pijlgifkikkers, luiaards, vier soorten apen, krokodillen, kaaimannen, schildpadden, neusberen en leguanen. Daarnaast heeft u kans om aan de Pacifische kust walvissen en dolfijnen te spotten.

Vluchten naar Costa Rica

Van eind oktober t/m eind maart vliegt de KLM rechtstreeks van Amsterdam naar San José. In de overige maanden raden wij de vlucht aan met de KLM met een korte overstap op Panama-Stad.

Volg ons op social media: