Uitgebreid reisschema2019-05-24T15:37:55+02:00

Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Bogota
Bij aankomst op het vliegveld van Bogota wordt u opgehaald en naar uw hotel in de oude wijk La Candelaria gebracht. Hier kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Bogota
Vandaag maakt u een fietstour door Bogota. U bezoekt samen met de gids het oude centrum van de stad, een markt en verschillende pleinen. Tevens kunt u ook de graffiti in de stad zien.

Dag 3, Villa de Leyva
Vandaag wordt u opgehaald en naar Villa de Leyva gebracht. Onderweg maakt u nog een stop bij de beroemde Zoutkathedraal in Zipaquirá, gebouwd ongeveer 180 meter onder de grond in een zoutmijn. Eind van de middag komt u aan in het koloniale dorpje Villa de Leyva.

Dag 4, Villa de Leyva
Villa de Leyva heeft tal van bezienswaardigheden. Vandaag maakt u een fietstour.  U bezoekt onder andere een astronomische vindplaats midden in de woestijn en een museum waar verschillende fossielen te zien zijn. Ook bezoekt u een wijnmakerij.

Dag 5, Pereira
Vandaag wordt u opgehaald en naar Bogota gebracht. Hier vertrekt de binnenlandse vlucht naar Pereira. Vervolgens wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Pereira ligt in de koffieregio van Colombia. Het land staat bekend om de koffie!

Dag 6, Pereira
Vandaag bezoekt u het kleurrijke dorpje Salento. Wandel langs de winkeltjes, doe een drankje in een van de vele restaurantjes en koop nog wat leuke souvenirs! Hierna maakt u een wandeling door de Cocora Vallei. Dit is een van de mooiste plekken van Colombia! Hier vindt u namelijk de hoogste palmbomen ter wereld (deze worden tot wel 60 meter hoog!). Een schitterende wandeling!

Dag 7, Pereira
Als u in het koffiegebied bent, mag u een bezoekje aan een authentieke koffieboerderij natuurlijk niet overslaan! Samen met een gids maakt u een koffietour. U leert alles over de koffie en het proces. Aan het einde van de tour kunt u genieten van lekker bakje Colombiaanse koffie!

Dag 8, Medellín
Vandaag wordt u opgehaald en naar de Medellín gebracht. Het is ongeveer vijf uur rijden. Medellín had lange tijd een slechte naam vanwege de drugsbaron Pablo Escobar. Sinds een aantal jaar is Medellín een hippe stad met vele bezienswaardigheden. Tevens kunt u er ook paragliden, een natuurpark bezoeken, een wandeling maken door de oude wijk, streetart bekijken en nog veel!

Dag 9, Medellín
Samen met een gids leert u vandaag alles over de geschiedenis van de stad Medellín. U zult zien hoe snel de stad de laatste jaren is getransformeerd. Nu vindt u er een oude wijk, nieuwere wijken, een metrostelsel.. De gids zal u alles over deze ontwikkeling vertellen.

Dag 10, Medellín
Vandaag bezoekt u het dorpje Guatapé, een van de meest kleurrijke dorpen van Colombia. Houd uw camera gereed, want het is er echt fotogeniek! Het is leuk om door het dorpje te struinen, een drankje te doen en de sfeer te proeven! Vlakbij het dorpje ligt de Peñol de Guatapé, een 200 meter hoge rots. U kunt deze rots beklimmen (740 treden!!). Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht!

Dag 11, Tayrona
Vanuit Medellín reist u per binnenlandse vlucht naar Santa Marta, de Caribische kust. Vanuit Santa Marta wordt u per transfer naar uw hotel vlakbij het Nationaal Park Tayrona gebracht.

Dag 12, Tayrona
Vandaag maakt u samen met een gids een tour door het Nationaal Park Tayrona. Het park is een van de mooiste van Colombia. Stranden en tropische regenwouden komen hier samen. Geniet van een mooie wandeling langs wuivende palmbomen, regenwoud en kom bij op een van de stranden met het helderblauwe water!

Dag 13, Tayrona
Vandaag ontdekt u de cultuur, natuur en fauna van de rivier de Don Diego. Een kristalheldere rivier, een ongerept strand en een plek met waar de rivier, de zee en jungle samenkomen. U wandelt samen met een gids en zal meer te weten komen over de cultuur van de inheemse bevolking van het Sierra Nevada van Santa Marta.

Dag 14, Cartagena
Vandaag wordt u opgehaald en naar Cartagena gebracht. Deze havenstad ligt aan de Caribische kust van Colombia en wordt door vele reizigers bezocht. Dat is niet voor niets. De stad heeft een historisch centrum. Ontdek de architectuur, de pleinen, kathedraal, parken, ontdek de streetart en beklim het fort.. Kortom hier kunt u u zeker een dag vermaken!

Dag 15, Cartagena
Nog een dagje genieten van de stad. Ga een dagje kajakken door de mangroven of bezoek een tropisch strand..

Dag 16, Isla Múcura
Vandaag wordt u opgehaald en vervolgens vaart u naar een luxe hotel op Isla Múcura gebracht. Het eiland maakt deel uit van de San Bernardo Archipel. Hier komt u de komende dagen helemaal tot rust! Tropische stranden met een azuurblauwe zee, een klein paradijsje!

Dag 17, Isla Múcura
Een dagje heerlijk ontspannen aan het strand. Ook is het leuk om te gaan kajakken, snorkelen of om een boottour te maken. De omgeving is werkelijk schitterend!

Dag 18, Isla Múcura
Nog een laatste dagje bijkomen aan het strand en genieten van het eiland Isla Múcura.

Dag 19, Cartagena
Vandaag vaart u weer terug naar Cartagena, waar u nog een middagje kunt doorbrengen. Het is leuk om nog een drankje op de terrasjes te doen in de oude stad! Of ga nog winkelen in het nieuwe gedeelte, koop nog een aantal leuke souvenirs voor thuis!

Dag 20, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Cartagena gebracht. De reis zit er helaas alweer op! Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Colombia!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.

M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest