Rondreis Colombia2019-07-18T09:24:55+02:00

Rondreis Colombia

U bent hier: Home » Rondreis Colombia

Maak een Rondreis Colombia! Ontdek de diversiteit van dit schitterende land. Een combinatie van tropische stranden, koloniale dorpen, bruisende steden, schitterende natuurgebieden en eilanden.

Hoogtepunten rondreis Colombia

Groene Vink Fietstour door Bogota
Groene Vink Zoutkathedraal Zipaquirá
Groene Vink Koloniaal Villa de Leyva
Groene Vink Koffiezone
Groene Vink Peñol de Guatapé
Groene Vink Nationaal Park Tayrona
Groene Vink Kleurrijk Cartagena
Groene Vink Isla Múcura

Foto impressie

Overzicht

Route: Bogota – Villa de Leyva – Pereira – Medellín – Tayrona – Cartagena – Isla Múcura – Cartagena.
Dagen: 20 dagen / 19 nachten.
Prijsindicatie: op aanvraag. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen. Exclusief internationale vlucht.

Gebieden rondreis Colombia

Bogota

Bogota is de bruisende hoofdstad van Colombia en kent een aantal leuke wijken, bezienswaardigheden en activiteiten. Doe bijvoorbeeld een graffiti tour en leer de stad meteen kennen. In Bogota vindt u veel leuke restaurantjes, barretjes en straatkarretjes te vinden met heerlijke lokale gerechten.

Villa de Leyva

Een van de mooiste koloniale dorpen van Colombia. De witte huisjes, prachtige straatjes en de bergen die om dit dorp heen liggen maken dit een bijzonder mooie plek.

Pereira

Reis tijdens uw rondreis Colombia ook zeker naar Pereira. Pereira ligt in het koffiegebied van Colombia. Vanuit Pereira kunt u verschillende koffieplantages bezoeken, een wandeling maken bij Valle de Cocora (hoogste palmbomen ter wereld) of gaan paardrijden door de natuur. Bezoek tevens het kleurrijke dorpje Salento!

Medellín

Medellín is een bruisende stad in Colombia. De stad stond voorheen slecht bekend vanwege het drugsverleden met Pablo Escobar. Leer de geschiedenis kennen, maak een dagtour naar het kleurrijke Guatapé, ga paragliden en bezoek de wijk Comuna 13.

Tayrona

Maak tijdens uw rondreis Colombia een hike door Tayrona. Tayrona wordt gezien als een van de mooiste parken van Colombia en dit is niet voor niets. Het park bevindt zich aan de Caribische kust, waar u de combinatie vindt tussen prachtige stranden en de weelderige jungle. Zwem en ontspan aan een van de vele stranden en maak een wandeling door de jungle.

Cartagena

Aan de Caribische kust van Colombia ligt de havenstad Cartagena. Een prachtige stad met zowel een modern als een oud centrum. Cartagena is ook wel; veel gezelligheid, gekleurde huisjes, vriendelijke bewoners en lekker eten. Geniet van de zomerse sferen het hele jaar door in deze prachtige stad. Vanuit Cartagena kunt u tevens uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Isla Grande en Isla Baru.

Isla Múcura

Sluit uw rondreis door Colombia af op Isla Múcura. Isla Múcura is een klein paradijs, dat eiland maakt deel uit van de San Bernardo Archipel. U vindt er tropische stranden en een azuurblauwe zee. U komt er helemaal tot rust!

Over deze reis

Persoonlijk vinden wij dit een schitterende reis. Het is de combinatie tussen de verschillende gebieden die deze reis zo leuk maakt. Van bruisende steden en koloniale dorpen tot regenwouden en koffieplantages. Eindigen aan paradijselijk strand!

Tijdens deze rondreis door Colombia reist u naar de hoogtepunten van dit schitterende land. De accommodaties zijn kleinschalig en met een persoonlijke service.

Allereerst overnacht u in de hoofdstad Bogota. In Bogota verkent u middels een fietstour deze indrukwekkende stad. U fiets door het oude centrum, langs kleurrijke huizen en een markt.

Voordat u weer naar de volgende bestemming vertrekt, het koloniale dorp Villa de Leyva, maakt u nog een tussenstop bij de zoutkathedraal in Zipaquira. Deze kathedraal ligt ongeveer 180 meter onder de grond in een zoutmijn. Erg bijzonder om te zien. Eenmaal in Villa de Leyva kunt u het centrum met de witte huizen en het grote centrale plein ontdekken. Vanuit Villa de Leyva maakt u een fietstocht langs diverse museums in de omgeving en ook bezoekt u een wijnmakerij.

Vanuit Villa de Leyva vertrekt u naar het koffiegebied van Colombia. Colombia staat wereldwijd bekend om de koffieproductie. Vanuit Pereira bezoekt u het kleine en kleurrijke dorpje Salento, bezoekt u een koffieplantage en maakt u een wandeling door de Cocora vallei. In deze vallei ziet u de hoogste palmbomen ter wereld.

Genieten van de koloniale dorpen en de rust in de natuur tijdens uw rondreis door Colombia

U vervolgt uw rondreis door Colombia naar de stad Medellín. Via een mooie route reist u naar deze bruisende stad. Medellín stond vroeger bekend als een van de gevaarlijkste steden ter wereld, maar sinds een aantal jaar is deze stad bezig om misschien wel een van de leukste steden van Colombia te worden. Tegenwoordig vindt u er hippe wijken, een oud centrum, een mooi natuurpark en kunt u er paragliden en uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Guatapé en de rots Peñol.

Vanuit Medellin maakt u een dagtour naar het kleurrijke en fotogenieke dorpje Guatapé. Ook beklimt u de rots El Peñol van zo’n 2130 meter hoog! Hier heeft u een schitterend uitzicht over het meer.

Vervolgens reist u vanuit Medellín per vliegtuig naar Santa Marta waar u wordt opgehaald en naar een luxe hotel vlakbij het Nationaal Park Tayrona wordt gebracht.  Tropische stranden, regenwouden en de zee met helderblauw water, u vindt het allemaal in Tayrona. Ook bezoekt u nog de Don Diego rivier en leert u meer over de cultuur van de inheemse bevolking.

Vanuit Tayrona reist u verder naar de koloniale havenstad Cartagena aan de kust. Hier kunt u ronddwalen in het kleurrijke centrum, heerlijk eten en de architectuur en geschiedenis van deze stad ontdekken. U kunt ook nog een dagje gaan kajakken door de mangroven.

Afsluiten aan strand met wuivende palmbomen en azuurblauwe zee

U sluit uw rondreis door Colombia af op het eiland Isla Mucura. U komt hier helemaal tot rust aan het helderblauwe water en een schitterend strand. Vanaf het eiland kunt u nog gaan kajakken, snorkelen of een boottour maken. Het is er schitterend!

Vluchten

De KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Bogota en van Cartagena terug naar Amsterdam.

Vervoer

Tijdens deze rondreis door Colombia reist u voornamelijk met privé transfers door het landschap van Colombia. Verder reist u ook per binnenlandse vlucht en luxe en comfortabele bussen.
Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest