Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Belize » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Ambergris Caye
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Belize wordt u naar de watertaxi terminal in Belize City gebracht. Vanaf Belize City is het anderhalf uur varen naar het eiland Ambergris Caye. Bij aankomst wordt u opgehaald en per golfkar naar uw hotel gebracht. In de namiddag is het heerlijk om het eiland te verkennen en ’s avonds een cocktail te drinken aan het strand.

Dag 2, Ambergris Caye
Vandaag is het een aanrader om te snorkelen of te duiken. Op slechts tien minuten varen van de kust is het mogelijk om te zwemmen tussen kleurrijk koraal, tropische vissen, haaien, roggen en schildpadden. Mooie plekken zijn Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley. Hol Chan Marine is de thuisbasis voor koraal, tropische vissen, haaien, murenen en pijlstaartroggen. Bij Shark Ray Alley is het mogelijk om te snorkelen met verpleegsterhaaien. Het is ook mogelijk om vanaf Ambergris Caye te gaan duiken bij The Great Blue Hole. Deze tour dient van tevoren gereserveerd te worden.

Dag 3, Ambergris Caye
Het is leuk om vandaag een golfkar te huren en het eiland te verkennen. Daarnaast is het ook een aanrader om te gaan SUP boarden of om een kajak te huren met een doorzichtige bodem. ’s Avonds genieten van een cocktail in een leuke strandtent.

Dag 4, Lamanai
Vandaag vaart u per watertaxi in ongeveer anderhalf uur terug naar Belize City. Vanuit Belize City reist u naar de plaats Orange Walk. Hier stapt u op de boot en vaart u over de New Rivier naar Lamanai. Tijdens deze boottocht heeft u de kans om toekans, apen en krokodillen te spotten. De lodge waar u overnacht ligt midden in het ongerepte regenwoud en dichtbij de Maya ruïnes van Lamanai. ’s Avonds is het een aanrader om met een gids een wandeling door het regenwoud te maken.

Dag 5, Lamanai
Na het ontbijt is het een aanrader om de Maya ruïnes van Lamanai te bezoeken. Het was vroeger één van de belangrijkste Mayasteden van Belize. In de namiddag is het leuk om nog te varen over de rivier op zoek naar zeekoeien, otters, krokodillen, leguanen en vele andere dieren.

Dag 6, Macal rivier
Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald en naar de ecolodge aan de Macal rivier gebracht. De lodge ligt op ongeveer een half uur rijden van de plaats San Ignacio. De ecolodge ligt midden in het ongerepte regenwoud. Geniet bij aankomst van het uitzicht op de kliffen. Na de lunch is het leuk om de omgeving van de lodge te verkennen. Ga op zoek naar brulapen, toekans, leguanen en kolibries. Ook is het leuk om te tuben over de rivier.

Dag 7, Macal rivier
Vandaag is het een aanbeveling om de ATM tour te doen. Bij deze tour zwemt u met een gids door grotten en daarna klimt u tegen de stromingen van de rivier omhoog. Prachtige open ruimtes wisselen af met nauwe openingen waar u zich doorheen moet wurmen. Aan het eind zijn de overblijfselen van offers van de Maya’s te zien (onder andere skeletten en potten). Erg bijzonder en uniek om te zien.

Dag 8, Macal rivier
Na het ontbijt is het leuk om samen met een gids de krijtrots te beklimmen. Onderweg legt de gids veel uit over de flora en fauna van de omgeving. Eenmaal op de top kunt u genieten van het uitzicht over het regenwoud, de rivier en de lodge. Na de lunch is het leuk om nog te gaan tuben over de rivier, heerlijk te ontspannen in het zwembad en om vanaf uw veranda te genieten van de natuur. Rondom de lodge leven meer dan 350 vogelsoorten. Spot toekans, aracari’s, kolibries en motmots.

Dag 9, Macal rivier
Het is een aanrader om vandaag de klassieke Mayastad Tikal in Guatemala te bezoeken. Het is slechts twintig minuten rijden naar de grens en vervolgens nog anderhalf uur rijden naar Tikal. De gids geeft u uitleg over deze indrukwekkende Mayastad. Tikal ligt midden in het ongerepte regenwoud. In het regenwoud leven brulapen, slingerapen, neusberen en toekans. Een andere mogelijkheden voor vandaag zijn paardrijden, kanoën over de rivier, vogels spotten met een lokale gids of de ruïnes Xunantunich, Caracol of Cahal Pech bezoeken.

Dag 10, Placencia
De laatste vier dagen van uw reis overnacht u in een luxueuze beach cabana in Placencia. Bij aankomst kunt u heerlijk genieten aan het strand of aan het zwembad. Ook is het leuk om via de boardwalk het dorp te verkennen. Geniet van de gezellige sfeer en sluit ’s avonds de dag af met een heerlijke cocktail!

Dag 11, Placencia
Vandaag is het een aanrader om te gaan duiken of snorkelen. Vanuit Placencia vaart u naar schitterende locaties zoals Silk Caye, South Water Caye of Laughing Bird Caye. Zwem langs kleurrijk koraal, tropische vissen, mantaroggen, schildpadden en haaien. Daarnaast heeft u de kans om dolfijnen langs de boot te zien zwemmen. Geniet tussen het snorkelen of duiken door van een picknick op een bounty eiland.

Dag 12, Placencia
Heerlijk een dagje genieten aan het strand en het zwembad. Ontdek de gezellige straten van Placencia met een golfkarretje of per fiets. Het is ook leuk om vandaag een boottour te maken over de Monkey River. De Monkey River ligt twintig kilometer ten zuiden van Placencia en wordt omringd door tropisch regenwoud. Onderweg vliegen er kleurrijke vogels voorbij, duiken leguanen het water in en slingeren apen door de bomen. Langs de oevers van de rivier liggen vaak krokodillen. De gids laat u tevens plekken zien waar onder andere tarantula’s, slangen, apen en met geluk zelfs tapirs te zien zijn.

Dag 13, Placencia
Laatste dag genieten in Placencia. Het is leuk om vandaag nog een snorkeltrip te maken, te kajakken of SUP boarden. Het is ook mogelijk om samen met een gids te wandelen in het Cockscomb Basin Wildlife Preserve. Dit is het enige jaguar reservaat ter wereld. De kans om daadwerkelijk een jaguar te zien is vrij klein, maar er leven ook dieren als tapirs, apen en vele vogels. Daarnaast is het ook mogelijk om in het park te tuben.

Dag 14, Vertrek
Vandaag worden jullie opgehaald en naar het vliegveld van Placencia gebracht. Hier vertrekt jullie binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld. Het is ongeveer een half uur vliegen in een klein vliegtuigje voor ongeveer twaalf personen. Een unieke ervaring. Eenmaal in het vliegtuig kunnen jullie nagenieten van een schitterende reis door Belize!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. Het is mogelijk om deze reis te boeken maar wij kunnen hem ook geheel aanpassen naar uw wensen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.

Volg ons op social media: