Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Belize » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Belize – Ambergris Caye
Bij aankomst op het vliegveld van Belize, wordt u naar de watertaxi in Belize City gebracht. Vanaf Belize City is het 40 minuten varen naar het eiland Ambergris Caye. In de namiddag is het heerlijk om het eiland te verkennen per fiets of golfkarretje.

Dag 2 en 3, Ambergris Caye
Deze twee dagen raden wij aan om te gaan snorkelen dichtbij het eiland van Ambergris Caye. Hier is er een grote kans om schildpadden, pijlstaartroggen, haaien en prachtig koraal te zien! Ook is het mogelijk om een tour te boeken naar Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley, de thuisbasis voor koraal, tropische vissen, verpleegsterhaaien, murenen en pijlstaartroggen. Het is mogelijk om hier te snorkelen met haaien!

Dag 4, Lamanai
In de middag reist u per watertaxi terug naar Belize City. Hier wordt u opgehaald en naar Orange Walk gebracht. Hier stapt u op de boot naar de lodge midden in het regenwoud en vlakbij de Maya ruïnes van Lamanai. Tijdens deze boottrip kunt u genieten van al het moois wat de natuur in Belize te bieden heeft. Denk aan krokodillen, apen en toekans. De komende twee dagen zijn alle maaltijden inbegrepen en twee tours per dag, zoals een avondtour, hike of boottour.

Dag 5, Lamanai
Vandaag gaat u met een gids naar de tempels van Lamanai, de gids geeft hier uitgebreid informatie over. Hierna reist u terug naar de lodge en is het leuk ’s avonds bijvoorbeeld nog een sunset cruise te doen.

Dag 6, San Ignacio
Na het ontbijt wordt u opgehaald en via ongerepte regenwouden naar San Ignacio gebracht. Het hotel ligt midden in het tropisch regenwoud. Hier is het mogelijk om dieren te spotten zoals toekans en apen! Ook kun je er mountainbiken, hiken, tuben, zwemmen in het meer of zwembad..

Dag 7, San Ignacio en omgeving
Vandaag is het een aanbeveling om de ATM tour te doen. Bij deze tour zwemt u met een gids door een grot en daarna in de grot tegen de stroming van de rivier omhoog klimmen en wandelen. Prachtige open ruimtes wisselen af met nauwe openingen waar u zich doorheen moet wurmen. Aan het eind zijn de overblijfselen van offers van de Maya’s te zien (met onder andere skeletten en potten).

Dag 8, San Ignacio en omgeving
Het is een aanrader om vandaag Tikal in Guatemala te bezoeken! Het is maar 20 minuten rijden naar de grens van Guatemala en vervolgens is het nog 1,5 uur rijden naar Tikal. Een gids uit Guatemala wacht hier op u en geeft uitleg over de indrukwekkende Mayastad Tikal. Tijdens deze tour zijn veel brulapen en slingerapen in het regenwoud te zien. Aan het einde van de dag is het aan te raden de hoge Piramide beklimmen en genieten van een schitterend uitzicht.

Dag 9, San Ignacio en omgeving
Vandaag kunt u bijkomen en ontspannen of eventueel een tour boeken zoals naar de Maya ruïne Xunantunich. Ook is het mogelijk om te gaan hiken, te mountainbiken, te tuben of te kanoën! Het is een schitterende omgeving!

Dag 10, Placencia
Vandaag komt u aan in Placencia. Je verblijft in een prachtig hotel aan het strand! Bij aankomst kunt u eerst lekker ontspannen aan het strand en alvast de omgeving verkennen. Een leuke manier om de omgeving te verkennen is per fiets of golfkarretje. Voor de volgende dagen is het aan te raden om eventueel tours te boeken zoals snorkel- en duik tours of een tour de natuur in.

Dag 11, Placencia
Vandaag is het mogelijk om een dag te gaan snorkelen. Dit is werkelijk schitterend. Boek een snorkeltour of ga zelf snorkelen. Snorkelen kan op vele plekken op Placencia zoals bij Silk Cayes of South Water Caye. Eén van de meest populaire duikbestemming is Laughing Bird Caye. Laughing Bird Caye is een Nationaal Marine Park. Hier kunnen veel tropische vissen, barracuda’s, kreeften en kleurrijk lokaal worden gespot.

Dag 12, Placencia
Heerlijk ontspannen aan het strand, snorkelen of duiken. Ook is het mogelijk om een tour te boeken naar bijvoorbeeld de Monkey River. De Monkey River ligt twintig kilometer ten zuiden van Placencia en wordt omringd door het tropisch regenwoud. Onderweg zijn er diverse vogels die voorbij vliegen, leguanen die in het water duiken, apen die door de bomen klimmen en krokodillen die langs de oever van de rivier liggen. De gids laat u plekken zien waar onder andere tarantula’s, slangen, apen en met geluk zelfs tapirs of jaguars te zien zijn!

Dag 13, Placencia
U kunt vandaag ontspannen aan het strand of een tour boeken zoals naar het Nationaal Park Bocawina. Het park bestaat uit weelderige jungle, watervallen en oude Maya ruïnes. Hier is het mogelijk om activiteiten te doen, zoals ziplinen, abseilen van een waterval en een nachtwandeling maken.

Dag 14, Vertrek
Vanaf het hotel vertrekt u richting het vliegveld van Placencia. Met een binnenlandse vlucht vliegt u naar Belize International Airport. Eenmaal in het vliegtuig kunnen jullie nagenieten van een schitterende reis door Belize!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. Het is mogelijk om deze reis te boeken maar wij kunnen hem ook geheel aanpassen naar uw wensen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.

Volg ons op social media: