Uitgebreid reisschema

Home » Costa Rica 100% Lokaal » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Alajuela
Bij aankomst op het internationale vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Dag 2, Boca Tapada
Na het ontbijt ontvangt u uw huurauto. Onderweg naar Boca Tapada kunt u nog de vulkaankrater Poás bezoeken. U kunt de vulkaankrater Poás bezoeken. Dit is een 2708 meter hoge actieve vulkaan. Het azuurblauwe water van het kratermeer heeft een temperatuur van 85 °C. Vervolgens rijdt u naar Boca Tapada. Vanuit uw bungalow ziet u het regenwoud.

Dag 3, Boca Tapada
Vandaag is het een aanrader om samen met de lokale gids een wandeling te maken door het regenwoud. De gids legt u veel uit over de planten, bomen en dieren die er leven. U heeft de kans toekans, pijlgifkikkers, apen, kaaimannen en ara’s te zien.

Dag 4, Boca Tapada
Het is mogelijk om te kajakken op de rivier San Carlos. Laat u daarna afzetten op de rivier en vaar met de stroom mee terug. Naast kajakken, kunt u gaan paardrijden, een nachttour maken of ontspannen bij uw accommodatie en vogels kijken vanaf uw balkon.

Dag 5, Arenal
Vandaag reist u verder naar uw hotel in de omgeving van de Arenal vulkaan. U overnacht bij een zelfvoorzienende lodge/ranch. Bij aankomst kunt u een wandeling maken door de tuin en genieten van de omgeving.

Dag 6, Arenal
U kunt vandaag wandelen over de hangbruggen. Hierbij heeft u prachtige uitzichten over de vulkaan en de omgeving. U kunt ook een wandeling maken bij de vulkaan zelf. In de middag is er een mogelijkheid om te gaan ziplinen.

Dag 7, Aguas Claras
Na het ontbijt vertrekt u naar uw volgende accommodatie. De lodge waar u verblijft wordt omgeven door regenwoud. Vanaf uw veranda is het mogelijk om de vulkaan Miravalles te zien. In de omgeving vindt u watervallen en cacaoplantages. De eigenaren zijn Costa Ricaans en organiseren lokale projecten.

Dag 8, Aguas Claras
Vandaag kunt u een chocoladetour volgen. De gids vertelt u alles over de cacaoplantages die u bezoekt. Aan het einde van de tour mag u de heerlijke chocolade proeven.

Dag 9, Aguas Claras
Na het ontbijt kunt u naar het Nationaal Park Rincón de la Vieja gaan. Het park staat bekend om vulkanische activiteiten zoals geisers en kokende modderpoelen. Tevens kunt een wandeling maken naar de watervallen.

Dag 10, Tárcoles
Na het ontbijt rijdt u naar Tárcoles. Vanuit de lodge heeft u uitzicht over de Golf van Nicoya en vaak ziet u er ook ara’s voorbij vliegen. Eenmaal aangekomen kunt u naar de rivier Tárcoles gaan en heerlijk ontspannen bij de lodge.

Dag 11, Tárcoles
Vandaag wordt u gewekt door de vele vogels die voorbij vliegen. Maak vandaag een boottour over de rivier of maak een wandeling rondom de lodge.

Dag 12, San Gerardo de Dota
Vandaag reist u door de bergen naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Bij aankomst kunt u schitterende wandelingen maken door de natuur. Wandel door de bergen, langs watervallen, rivieren en beekjes.

Dag 13, San Gerardo de Dota
’s Ochtends is het een aanrader om op zoek te gaan naar de kleurrijke en zeldzame vogel de quetzal. Hierna kunt u nog schitterende wandelingen maken in de omgeving van de lodge.

Dag 14, Omgeving Puerto Jiménez
Vandaag reist u naar het schiereiland Osa. Uw lodge ligt tegen het Nationaal Park Corcovado aan en langs de rivier Rincon. Daarnaast is er een dorp waar Guaymi indianen wonen. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 amfibieën, reptielen en 139 zoogdieren.

Dag 15, Omgeving Puerto Jiménez
U kunt het Nationaal Park Corcovado verkennen met een gids. Op loopafstand bevindt zich het Ranger Station Los Patos. U bevindt zich in één van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica. Schitterende natuur, met hoge grote bomen waarin de apen u verwelkomen.

Dag 16, Nationaal Park Corcovado
Vandaag reist u verder naar de lodge dichtbij het Nationaal Park Corcovado. Ontdek de omgeving van de lodge en spot vele diersoorten.

Dag 17, Nationaal Park Corcovado
Vanaf de lodge kunt u met een gids naar het Nationaal Park Corcovado (La Leona Ranger Station). Tijdens de wandeling ziet u vaak tapirs, apen, toekans, miereneters en heel veel vogels (zoals scarlet macaws).

Dag 18, Uvita
Via een mooie onverharde weg met prachtige uitzichten rijdt u naar Uvita. U verblijft in een bed and breakfast hotel met uitzicht op zee. De huisjes zijn sfeervol ingericht en de lokale eigenaar vertelt u graag over de omgeving! Eenmaal aangekomen kunt u het Nationaal Park Marino Ballena bezoeken. Hier kunt u in augustus, september en oktober zeker walvissen en dolfijnen spotten. Vanuit de hoogte kunt u bij laag water de prachtige zandformatie in de vorm van een walvisstaart zien.

Dag 19, Uvita
Vandaag is het een aanrader om een boottour te maken en op zoek te gaan naar walvissen. Ook is het mogelijk om naar watervallen te gaan, te paardrijden, surfen.. De omgeving is schitterend.

Dag 20, Nationaal Park Carara
De laatste dag brengt u door in een ecolodge dichtbij het Nationaal Park Carara. Maak schitterende wandelingen door de natuur en langs een waterval. Geniet van de omgeving terwijl de rode ara’s overvliegen.

Dag 21, vertrek
Vandaag levert u uw huurauto weer in op het vliegveld. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van uw rondreis door Costa Rica.

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).