Uitgebreid reisschema2020-02-13T12:21:36+01:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Reis Costa Rica Lokaal » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst San José
Bij aankomst op het internationale vliegveld wordt u opgehaald en naar uw bed en breakfast gebracht. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de Costa Ricaanse familie van het hotel.

Dag 2, Boca Tapada
Na het ontbijt ontvangt u uw huurauto. U kunt de vulkaankrater Poás bezoeken. Dit is een 2708 meter hoge actieve vulkaan. Het azuurblauwe water van het kratermeer heeft een temperatuur van 85 °C. Vervolgens rijdt u naar Boca Tapada. Vanuit uw bungalow ziet u het regenwoud en kijkt u uit over de rivier San Carlos.

Dag 3, Boca Tapada
U kunt de dag beginnen met een tour door het regenwoud. De lokale gids zal u alles vertellen over de flora en fauna. Verder kunt u genieten van de omgeving en wandelen door het regenwoud. U heeft de kans toekans, pijlgifkikkers, apen, kaaimannen en ara’s te zien.

Dag 4, Boca Tapada
Het is mogelijk om te kajakken op de rivier San Carlos naar Nicaragua. Laat u daarna afzetten op de rivier en vaar met de stroom mee terug. Naast kajakken, kunt u gaan paardrijden, een nachttour maken of ontspannen bij uw accommodatie en vogels kijken vanaf uw balkon!

Dag 5, Arenal
Na het ontbijt rijdt u naar de plaats La Fortuna de San Carlos. U kunt een stop maken bij het dorp La Muelle waar u grote oranje leguanen kunt zien. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen. De waterval bij de Arenal ligt op loopafstand evenals het centrum van La Fortuna de San Carlos.

Dag 6, Arenal
U kunt vandaag wandelen over de hangbruggen. Hierbij heeft u prachtige uitzichten over de vulkaan en de omgeving. U kunt ook een wandeling maken bij de vulkaan zelf. In de middag is er een mogelijkheid om te gaan ziplinen!

Dag 7, Aguas Claras
Na het ontbijt vertrekt u naar uw volgende accommodatie. De lodge waar u verblijft is omgeven door regenwoud. Vanaf uw veranda is het mogelijk om de vulkaan Miravalles te zien. In de omgeving vindt u watervallen en cacaoplantages. De eigenaren zijn Costa Ricaans en organiseren lokale projecten.

Dag 8, Aguas Claras
Vandaag kunt u een chocoladetour maken onder begeleiding van Pablo, de eigenaar. Pablo vertelt u alles over de cacaoplantages die u bezoekt. Aan het einde van de tour mag u de heerlijke chocolade proeven!

Dag 9, Aguas Claras
Na het ontbijt kunt u naar het Nationaal Park van Rincón de la Vieja gaan. Het nationaal park staat bekend om vulkanische activiteiten zoals geisers en kokende modderpoelen. Tevens kunt een wandeling maken naar de watervallen.

Dag 10, Monteverde
In de ochtend kunt u nog even ontspannen in de omgeving. Daarna rijdt u naar het nevelwoud van Monteverde. U verblijft in een bungalow bij een vriendelijke Costa Ricaanse familie. Uw accommodatie ligt vlakbij het gezellige dorp Santa Elena.

Dag 11, Monteverde
De eigenaren kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden in de omgeving. U kunt onder andere een wandeling maken in het natuurreservaat van Monteverde, via loopbruggen door het nevelwoud wandelen of een canopy tour doen waarbij u van boomtop naar boomtop slingert.

Dag 12, Rio Tárcoles/Carara
Na het ontbijt rijdt u naar Tárcoles/Carara. Vanuit de lodge heeft u uitzicht over de golf van Nicoya en vaak ziet u er ook ara’s voorbij vliegen. Eenmaal aangekomen kunt u naar de rivier Tárcoles gaan en heerlijk ontspannen bij de lodge.

Dag 13, Rio Tárcoles/Carara
U wordt gewekt door de ara’s die langs vliegen. U kunt vandaag naar het Nationaal Park Carara of u kunt een bezoek brengen aan de watervallen.

Dag 14, Uvita
Via een mooie onverharde weg met prachtige uitzichten rijdt u naar Uvita. U verblijft in een bed and breakfast hotel met uitzicht op zee. De huisjes zijn sfeervol ingericht en de lokale eigenaar vertelt u graag over de omgeving! Eenmaal aangekomen kunt u het Nationaal Park Marino Ballena bezoeken. Hier kunt u in augustus, september en oktober zeker walvissen en dolfijnen spotten. Vanuit de hoogte kunt u bij laag water de prachtige zandformatie in de vorm van een walvisstaart zien.

Dag 15, Omgeving Puerto Jimenez/Corcovado
Vandaag reist u naar het schiereiland Osa. Uw lodge ligt tegen het Nationaal Park Corcovado aan en langs de rivier Rincon. Daarnaast is er een dorp waar Guaymi indianen wonen. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 amfibieën, reptielen en 139 zoogdieren.

Dag 16, Omgeving Puerto Jimenez/Corcovado
U kunt het Nationaal Park Corcovado verkennen met een gids. Op loopafstand bevindt zich het Ranger Station Los Patos. U bevindt zich in één van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica. Schitterende natuur, met hoge grote bomen waarin de apen u verwelkomen.

Dag 17, Carate
Na het ontbijt rijdt u naar Puerto Jiménez en levert u de huurauto in. Vervolgens wordt u door een jeep opgehaald en naar Carate gebracht. Vervolgens loopt u nog 40 minuten over het strand naar de lodge. U heeft uitzicht op zee en op loopafstand ligt het Ranger Station La Leona van het Nationaal Park Corcovado.

Dag 18, Carate
Vanaf de lodge kunt u met een gids naar het Nationaal Park Corcovado (La Leona Ranger Station). Tijdens de wandeling ziet u vaak tapirs, apen en heel veel vogels (zoals scarlet macaws). Aan het einde van de dag komt u weer terug bij La Leona Ranger Station.

Dag 19, vertrek
Na het ontbijt loopt u via het strand terug naar Carate en brengt een taxichauffeur u naar het lokale vliegveld van Puerto Jiménez. U heeft uw binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld Juan Santamaria in de stad Alajuela. Vanaf hier vertrekt uw internationale vlucht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van uw rondreis door Costa Rica!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest