Costa Rica 100% Lokaal

U bent hier: Home » Costa Rica 100% Lokaal

Tijdens deze reis door Costa Rica ontdekt u het pure en authentieke Costa Rica. U overnacht in kleinschalige accommodaties van Costa Ricanen, u ziet het echte lokale leven en gaat samen met lokale gidsen op pad door de natuur. Ervaar het Pura Vida!

Hoogtepunten van deze reis:

Groene Vink Kleinschalige accommodaties
Groene Vink Zelfvoorzienende rancho dichtbij de Arenal vulkaan
Groene Vink Lokale ranch dichtbij Rincón de la Vieja
Groene Vink Ongerepte regenwouden
Groene Vink Sprookjesachtige nevelwouden
Groene Vink Lokale activiteiten
Groene Vink Bezoek aan indianenstam
Groene Vink Hike door het Nationaal Park Corcovado
Groene Vink Botanische tuin bij Carara

Reisvoorstel aanvragen

Foto impressie

Overzicht

Route: Alajuela – Boca Tapada – Arenal – Aguas Claras – Rio Tárcoles – San Gerardo de Dota – Puerto Jiménez – Nationaal Park Corcovado – Uvita – Nationaal Park Carara.
Dagen: 21 dagen / 20 nachten.
Prijsindicatie: €2.300,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden van deze reis Costa Rica Lokaal

Boca Tapada

Boca Tapada is een schitterend regenwoud gebied aan de grens met Nicaragua. Geniet vanaf uw veranda en zie bijzondere vogelsoorten voorbij vliegen. Maak samen met een lokale natuurgids een wandeling door het regenwoud of vaar over de rivier de San Carlos. Ga op zoek naar krokodillen, kaaimannen, ara’s, gieren, leguanen en apen.

Arenal

De Arenal vulkaan is nog steeds actief. Rondom de vulkaan kunt u schitterende wandelingen maken. Ook is het een aanrader om te gaan ziplinen of te wandelen over de hangbruggen. U overnacht bij een lokale zelfvoorzienende finca/ranch.

Aguas Claras

In de omgeving van het Nationaal Park Rincón de la Vieja en het Nationaal Park Tenorio ligt het dorpje Aguas Claras. U overnacht in een bungalow in de natuur bij van lokale eigenaren. Zij kunnen u alles vertellen over hun boerderij. Leer alles over chocolade tijdens een cacao tour, ontspan in de warmwaterbaden bij Rincón de la Vieja of volg een rondleiding over de boerderij.

Tárcoles

De rivier Tárcoles staat bekend om de grote krokodillen die er te zien zijn. Het is mogelijk om een boottour te maken over de rivier. Dichtbij de rivier ligt ook het Nationaal Park Carara waar u schitterende wandelingen kunt maken door het regenwoud. De lodge waar u overnacht ligt dichtbij de rivier en biedt een schitterend uitzicht. Er vliegen vaak rode ara’s voorbij.

San Gerardo de Dota

Het nevelwoud van San Gerardo de Dota doet sprookjesachtig aan. U kunt er schitterende wandelingen maken door het nevelwoud, langs watervallen, rivieren en beekjes. U overnacht in een bungalow van lokale eigenaren. Het gebied staat bekend onder vogelaars en u heeft een grote kans om er de quetzal te spotten.

Omgeving Puerto Jiménez

Dichtbij het dorpje Puerto Jiménez en het Nationaal Park Corcovado ligt een schitterende lodge verscholen in het ongerepte regenwoud. Spot dieren als apen, luiaards, miereneters, tapirs en ara’s. Daarnaast is het mogelijk om vanuit de lodge ook samen met een gids een lokale indianenstam te bezoeken.

Nationaal Park Corcovado

In de omgeving van het Nationaal Park Corcovado ligt een schitterende ecolodge. Samen met een lokale natuurgids kunt u een dagje door het park wandelen. Ga op zoek naar tapirs, miereneters, apen, luiaards en toekans. Met een beetje geluk spot u misschien ook wel een poema!

Uvita

Aan de Pacifische kust ligt het dorpje Uvita. Hier kunt u genieten aan het strand, wandelen naar watervallen of door het regenwoud. Ook is het mogelijk om naar het Nationaal Park Marino Ballena te gaan. Bij laag water kunt u de zandformatie in de vorm van walvissenstaart zien.

Nationaal Park Carara

Dichtbij het Nationaal Park Carara ligt een schitterende lodge omgeven door een botanische tuin en ongerepte regenwouden. In de omgeving kunt u nog een mooie wandeling maken naar een waterval. Geniet van heerlijke gerechten uit eigen tuin in het restaurant. Daarnaast is het mogelijk om er nog vele vogelsoorten te spotten zoals rode ara’s.

Reisvoorstel aanvragen