Fotoreis Colombia – september 2022

U bent hier: Home » Fotoreis Colombia

Gegarandeerd vertrek

Op fotografische ontdekkingstocht door Colombia!

Wist u dat Colombia na Brazilië de grootste biodiversiteit ter wereld heeft? Daarnaast telt Colombia ook de meeste vogelsoorten ter wereld, ruim 1.900. Ontdek met deze fotoreis door Colombia de mooiste natuurgebieden, waaronder de páramo van het Nationaal Park Los Nevados en de besneeuwde bergtoppen van de vulkaan Nevado del Ruiz.

Uniek aan deze fotoreis is dat u tevens naar het Nationaal Park Serranía de la Macarena reist, waar u de regenboogrivier Caño Cristales en dolfijnen kunt fotograferen. De gehele reis wordt begeleid door een Nederlandse natuurfotograaf en een Engelssprekende gids. Gaat u mee op fotografische ontdekkingstocht door Colombia?

Hoogtepunten van deze fotoreis door Colombia

fotoreizen icoon 14 excursies inbegrepen, waarvan 4 boottochten
fotoreizen icoon Landschaps-, macro- en vogelfotografie
fotoreizen icoon Regenboogrivier Caño Cristales
fotoreizen icoon Kleine groep, gegarandeerd met zes personen
fotoreizen icoon Begeleiding van Nederlandse natuurfotograaf en lokale gids/bioloog

Buffy Helmetcrest
Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!

Overzicht

Route: Bogotá – Honda – Nationaal Park Los Nevados – Nationaal Park Tatamá / Montezuma Lodge – Valle de Cocora – Nationaal Park Serranía de la Macarena – Bogotá.
Vertrekdatum: 26 september 2022.
Dagen: 16 dagen / 15 nachten.
Reissom: € 4.750,- per persoon, incl. internationale vlucht met de KLM en ruimbagage*
Groepsgrootte: minimaal 6  en maximaal 8 deelnemers (nog 3 plekken beschikbaar) *

* Gegarandeerd met 6 personen.
* Onder voorbehoud van additionele toeslagen van de luchtvaartmaatschappij.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!

Foto impressie

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!

Op fotoreis naar Colombia met Unico Travel

fotoreizen icoon Regenboogrivier Caño Cristales

Uniek aan deze fotoreis door Colombia is het 5-daagse programma in het Nationaal Park Serranía de la Macarena. Dit nationaal park ligt tussen drie grote ecosystemen in, namelijk het Andesgebergte, het Amazoneregenwoud en de Eastern Llanos. Hierdoor heeft het park een uniek ecosysteem met regenwouden en tropische graslanden. Er leven dan ook meer dan 420 soorten vogels, 10 soorten amfibieën, 43 soorten reptielen en 8 soorten zoogdieren. In het park vindt u de regenboogrivier Caño Cristales. Ieder jaar, van juli t/m november, kleurt de bodem van de rivier namelijk in vijf kleuren. Omdat er nog maar weinig toeristen naar toe reizen, is het er nog ongerept.

fotoreizen icoon Wildlifefotografie 

Tijdens deze fotoreis kunt u talloze diersoorten spotten, waaronder ook vele vogelsoorten. Wist u dat er ruim 1.900 vogelsoorten voorkomen in Colombia? Daarmee telt Colombia de meeste vogelsoorten ter wereld. Fotografeer kleurrijke soorten zoals kolibries, tanagers, ara’s en papegaaien. Naast vogels heeft u de ook de kans om onder andere roze dolfijnen, kaaimannen en apen te spotten.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!

fotoreizen icoon Professionele begeleiding

De fotoreis wordt begeleid door een Nederlandse natuurfotograaf die u veel uitleg geeft over het fotograferen zelf. Ter plekke reist er ook een Engelssprekende gids met u mee. Deze Colombiaanse gids heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van natuurfotografen en het spotten van wildlife. Deze gids is tevens bioloog en heeft ontzettend veel kennis over alle gebieden.

fotoreizen icoon Maximaal 8 deelnemers

Er is bewust gekozen voor een maximum van 8 deelnemers. De reden hiervoor is dat we streven naar kwaliteit. U heeft met een klein gezelschap ook genoeg ruimte om optimaal te kunnen fotograferen. De gids en natuurfotograaf hebben met een kleine groep ook alle tijd om u uitleg te geven over de fotografie.

fotoreizen icoon Bijeenkomst & reünie

Op zaterdag 20 augustus organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u alle uitleg over het verloop van de reis, maar ook krijgt u tips van onze natuurfotograaf over de fotografie en welke apparatuur u kunt meenemen. Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!

Gebieden van deze fotoreis Colombia

Tijdens deze fotoreis ontdekt u de meest unieke natuurgebieden van Colombia. Met name de afwisseling maakt deze reis zo ontzettend bijzonder. Ontdek het Andesgebergte, de besneeuwde bergtoppen van de vulkaan Nevado del Ruiz en de schitterende omgeving van Montezuma Rainforest Ecolodge. Daarnaast reist u naar de regenboogrivier Caño Cristales in het Nationaal Park Serranía de la Macarena.

El Jardín Encantado

El Jardín Encantado betekent letterlijk betoverende tuin. Deze tuin ligt in het dorpje San Francisco, dichtbij de hoofdstad Bogotá. Er zijn hier al meer dan 27 soorten kolibries waargenomen, waarvan er 10 tot 15 soorten regelmatig te zien zijn. Er zijn verschillende suikerbakjes aanwezig, waardoor u de kolibries uitstekend kunt fotograferen.

Lake Guarinocito

Lake Guarinocito bevindt zich op ongeveer een half uur rijden van de koloniale plaats Honda. Het meer is een moeras gevormd aan de oevers van de Magdalena rivier. Het meer wordt omgeven door subtropisch droog woud. Het is mogelijk om verschillende soorten watervogels te fotograferen zoals de Great Egret en de Wattled Jacana. Ook is het mogelijk om capibara’s te zien.

Nationaal Park Los Nevados

Een van de mooiste parken van deze fotoreis naar Colombia is het Nationaal Park Los Nevados. Dit park ligt in de koffieregio van Colombia en wordt gevormd door de vulkanen Nevado del Ruiz (met zijn kraters La Olleta en La Piraña), Nevado de Santa Isabel en Nevado del Tolima. De stratovulkaan Nevado del Ruiz heeft een hoogte van 5.300 meter. In het park vindt u hoge bergen, vulkanen en blauwe meren.

Er komen verschillende vogelsoorten voor in dit hooggebergte, waaronder de Rufous-fronted parakeet, de Indigo-winged parrot, Brown-banded antpitta en de Grey-breasted mountain toucan. Een andere opvallende vogelsoort is de Buffy helmetcrest, die net boven de boomgrens leeft en de Bearded helmetcrest hummingbird, endemisch in de regio en uniek in de wereld. Daarnaast leven er ook brilberen, tapirs, poema’s en vleermuizen. Met geluk spot u ook poedoe’s, de kleinste hertensoort ter wereld.

Natuurreservaat Tinamú

Het Tinamú Birding Nature Reserve ligt in de koffieregio in de omgeving van Manizales. Het reservaat ligt op 1.200 tot 1.300 meter hoogte en wordt omringd door nevelwouden en uitgestrekte koffieplantages. Het is de thuisbasis van meer dan 260 soorten vogels, zoogdieren, reptielen en vlinders en er is een verscheidenheid aan boom- en plantsoorten. Het is een paradijs voor natuurfotografen. Er zijn bij de lodge ook feeders aanwezig, waardoor u kolibries en tanagers van dichtbij kunt fotograferen.

Montezuma Rainforest Ecolodge

Montezuma Rainforest Lodge is een van de beste birding lodges van Colombia. De lodge ligt in het westen van de westelijke Andes en nabij het Nationaal Park Tatamá. De biodiversiteit is enorm en de omgeving van de lodge staat bekend als een van de beste vogelspots van Colombia. Het Nationaal Park Tatamá is een van ’s werelds meest biodiverse regio’s.

Het park beslaat 51.900 hectare aan primair west en Andes tropisch en subtropisch regenwoud, een gematigd nevelwoud, páramo habitat en is de waterbron voor rivieren in alle richtingen. Het park is de thuisbasis van meer dan 550 vogelsoorten, 450 orchideesoorten en 700 vlindersoorten. Er zijn verschillende endemische vogels te vinden. In de tuin van de lodge staan tevens feeders, kleurrijke bloemen en fruitbomen die vele kolibries, tanagers en honeycreepers aantrekken.

Valle de Cocora

Na het bezoek aan de Montezuma Lodge reist u naar de vallei met de hoogste palmbomen ‘El Valle de Cocora’. Deze vallei ligt in de koffieregio van Colombia en dichtbij het koloniale dorpje Colombia. Allereerst groeien hier de hoogste palmbomen ter wereld. De palmbomen kunnen wel 60 meter hoog worden. Het natuurgebied is daarnaast werkelijk schitterend. De wandelingen nemen u mee door het groene landschap naar de vallei waar deze palmbomen zich bevinden. Onderweg kunt u genieten van schitterende uitzichten. Ook de manier om er te komen is uniek. Vanaf  uw lodge reist u met een ‘willy’ jeep naar de vallei.

Nationaal Park Serranía de la Macarena

In onze fotoreis naar Colombia ontdekt u ook het Nationaal Park Serranía de la Macarena. Het is een van de meest unieke plekken van Colombia. Tijdens deze reis overnacht u meerdere dagen in dit gebied. Het nationaal park ligt tussen drie zeer grote ecosystemen, namelijk het Andesgebergte, het Amazoneregenwoud en de oostelijke vlakten van Los Llanos. Hierdoor kent het gebied een uniek ecosysteem.

Het nationaal park staat bekend om de gekleurde rivier Caño Cristales. Ieder jaar, van juli t/m november, kleurt de bodem van de rivier namelijk in vijf kleuren. In die periode staat de unieke rivierplant (Macarenia Clavigera) in bloei, waardoor de rivier een felrode kleur krijgt. De groene kleur van de rivier ontstaat door de unieke rotsformaties. De algen nestelen zich in uitgesleten rotsen en veroorzaken de groene kleur. Omdat er nog maar weinig toeristen naar toe reizen, is het er nog ongerept.

Rivier Guayabero

De rivier Guayabero stroomt langs de plaats La Macarena en is tevens de zijrivier van de rivier Caño Cristales. De rivier wordt omgeven door een schitterende natuur. Met geluk spot u hier roze dolfijnen. Ook is het mogelijk om in het gebied apen, kaaimannen, schildpadden en vele vogelsoorten te fotograferen.

Bogotá

Deze fotoreis door Colombia eindigt in de hoofdstad Bogotá. De stad ligt op 2.600 meter hoogte en is daarmee een van de meest hooggelegen hoofdsteden ter wereld. Samen met een gids wandelt u de laatste dag van de reis door het historisch centrum La Candelaria. Hier ontdekt u de vele graffitiwerken en wandelt u langs de kathedraal, de vele kerken, sfeervolle pleinen en interessante musea.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!