Foto/vogelreis Colombia – januari 2024

U bent hier: Home » Foto/vogelreis Colombia

De ultieme kans om Colombia te ontdekken!

Colombia kent een diversiteit aan natuurlandschappen. Ontdek tijdens deze foto/vogelreis de mooiste natuurgebieden, waaronder de Sierra Nevada de Santa Marta, de vallei met de hoogste palmbomen ter wereld en het Nationaal Park Tatamá.

Daarnaast telt Colombia ook de meeste vogelsoorten ter wereld, ruim 1.900. 

Tijdens deze reis overnacht u bij unieke lodges die internationaal bekend staan onder fotografen en vogelaars, waaronder Montezuma Lodge en El Dorado Lodge. 

Deze reis is zowel geschikt voor beginnende als ervaren fotografen, maar ook ideaal voor vogelaars en partners die meereizen en van de natuur houden. De gehele reis wordt begeleid door de Nederlandse natuurfotograaf Ricardo de Groot en een lokale Engelssprekende natuurgids.

De foto/vogelreis door Colombia is door Unico Travel al meerdere malen met succes georganiseerd.

Gaat u mee op fotografische ontdekkingstocht?

Kenmerkend aan deze foto/vogelreis door Colombia

fotoreizen icoon Rustig reistempo & reisprogramma
fotoreizen icoon
Veilige reisbestemming
fotoreizen icoon Landschaps-, macro- en vogelfotografie
fotoreizen icoon Overnachtingen bij Montezuma & El Dorado Lodge
fotoreizen icoon Kleine groep van maximaal acht deelnemers
fotoreizen icoon Bijna alle excursies en maaltijden inbegrepen
fotoreizen icoon Geschikt voor zowel ervaren als beginnende fotografen, vogelaars en natuurliefhebbers
fotoreizen icoon Begeleiding van Nederlandse natuurfotograaf en lokale Engelssprekende natuurgids

Mountain Toucan fotoreis
Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!

Overzicht

Route: Pereira – Nationaal Park Tatamá – Valle de Cocora – Minca – Sierra Nevada de Santa Marta – Cartagena.
Vertrekdatum: 21 januari 2024.
Dagen: 14 dagen / 13 nachten.
Reissom:
€ 4.900,- per persoon bij 6 personen (gegarandeerd)
€ 4.700,- per persoon bij 8 personen
Incl. internationale vlucht met de KLM en ruimbagage*
Maximale groepsgrootte: 8 deelnemers, gegarandeerd bij 6 deelnemers (nog maar 3 plekken beschikbaar).

* Onder voorbehoud van additionele toeslagen van de luchtvaartmaatschappij.

We hebben genoten van de grote aantallen fotogenieke en kleurrijke kolibries. De lodges waren prachtig gelegen, midden in de natuur! Het vervoer was uitstekend geregeld en we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Ik kijk terug op een prachtige reis, met voldoende foto’s om nog maandenlang van na te genieten.

Liesbeth

Colombia, een land vol contrasten. Adembenemende afwisselende landschappen. Ik heb me erg op mijn gemak gevoeld en de inwoners van Colombia zijn heel vriendelijk. Het was een groot avontuur!

Marcel

Na eerder al met Unico Travel op fotoreis naar Costa Rica te zijn geweest was de interesse voor Colombia als nieuwe fotoreisbestemming gewekt. We hebben genoten van geweldige landschappen en de meest kleurrijke, bijzondere en endemische diersoorten. De bevolking is supervriendelijk en we hebben ons werkelijk geen seconde onveilig gevoeld. Dank Barbara en Unico Travel voor deze onvergetelijke en perfect georganiseerde trip. Ik kan iedereen deze fotoreis van harte aanbevelen!

Jacqueline

In jan/feb 2023 hebben we met een kleine groep fotografen een rondreis door Colombia gedaan. We hebben de vogelhotspots van Colombia bezocht, waaronder Tatama National Park, Tinamu Birding Reserve en El Dorado Nature reserve. We hebben veel gezien en kunnen fotograferen. De mooiste kolibriesoorten kwamen voorbij en we zijn met veel foto’s thuisgekomen. De locaties, het vervoer en de gidsen waren allemaal prima geregeld door Unico Travel.

Jacob & Martine

Colombia biedt een overvloed aan fotogenieke vogelsoorten. Ik had het geluk om enkele van de meest prachtige vogels ter wereld vast te leggen. Deze fotografiereis heeft me niet alleen onvergetelijke foto’s opgeleverd, maar ook een dieper inzicht in de rijke cultuur en natuurlijke schoonheid van Colombia. Ik kan deze ervaring niet genoeg aanbevelen aan elke vogelliefhebber en avontuurlijke fotograaf die op zoek is naar een veilige en betoverende bestemming.

Roelof
Ontdek meer ervaringen

Foto impressie

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!

Op foto/vogelreis naar Colombia met Unico Travel

fotoreizen icoon Endemische vogelsoorten en ander wildlife

Wist u dat er ruim 1.900 vogelsoorten voorkomen in Colombia? Tijdens deze foto/vogelreis door Colombia kunt u talloze vogelsoorten spotten, denk aan kolibries, tanagers, toekans en papegaaien. Daarnaast leven er ook veel endemische soorten, denk aan de Santa Marta parakeet, de munchique wood wren, de black-backed thornbill en Santa Marta anpitta. Naast vogelsoorten heeft u ook de kans om in het regenwoud apen, luiaards en pijlgifkikkers te spotten.

fotoreizen icoon Professionele begeleiding

De foto/vogelreis wordt begeleid door de Nederlandse natuurfotograaf Ricardo de Groot. Hij geeft u ter plekke veel uitleg over het fotograferen zelf. Daarnaast reist er ter plekke ook een Engelssprekende fotografie- en natuurgids met u mee. Deze Colombiaanse gids heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van natuurfotografen en het spotten van wildlife.

Fotografiebegeleider Ricardo de Groot

Ricardo de Groot heeft altijd al een passie gehad om met fotografie bezig te zijn. Van wegwerpcamera’s op jonge leeftijd naar de laatste fullframe spiegelloze camera van Sony. Momenteel schiet hij met een Sony A7RIII en een Sony 400mm F2.8 lens voor wildlife. Na diverse soorten fotografie geprobeerd te hebben, bleef hij in grote lijnen hangen bij natuurfotografie.

“Er is niks onvoorspelbaarder en mooier dan de natuur. Je weet nooit welke diersoorten je op welke locatie aantreft. Telkens als je erop uitgaat is het weer een verrassing wat je gaat zien. De passie voor natuurfotografie is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid door de reizen die ik heb gemaakt. Zo heb ik een individuele natuurreis door Costa Rica gemaakt met Unico Travel en ben ik in Zuid-Afrika, Australië, Ecuador & Galapagos en Gambia geweest”.

ricardo de groot natuurfotograaf

fotoreizen icoon Veilige reisbestemming

Colombia staat bij sommige reizigers nog steeds bekend als onveilig. Er wordt al snel gedacht aan criminaliteit en drugsbendes, maar dit vindt alleen plaats in de gebieden waar u als toerist uiteraard niet naar toe reist. Het gaat met name om grensgebieden en daar komt zelfs de gemiddelde Colombiaan nooit.

Unico Travel organiseert uiteraard alleen reizen naar veilige reisbestemmingen. Colombia is de afgelopen twintig jaar ontzettend veranderd en wij kunnen met zekerheid zeggen dat het een veilige reisbestemming is. Daarnaast zal er tijdens de reis altijd een gids aanwezig zijn, die overal van op de hoogte is.

Wanneer u het reisadvies van Buitenlandse Zaken leest, kunt u in eerste instantie schrikken van alle kleurcodes. Nu zijn de gebieden waar u tijdens deze foto/vogelreis door Colombia als toerist naar toe reist, allen gelegen in de gele gebieden. U hoeft zich daarom geen zorgen te maken over uw veiligheid en uw verzekering.

fotoreizen icoon Rustig reistempo & -programma

U reist in een rustig reistempo met een ontspannen programma. Unico Travel heeft gekozen voor de mooiste gebieden van Colombia met een beperkt aantal locaties. Er zit veel rust in de reis en er is ook voldoende vrije tijd.

fotoreizen icoon Maximaal 8 deelnemers

Er is bewust gekozen voor een maximum van 8 deelnemers. De reden hiervoor is dat we streven naar kwaliteit. Een klein gezelschap zorgt voor genoeg ruimte om optimaal te kunnen fotograferen. De gids en natuurfotograaf hebben met een kleine groep ook alle tijd om u uitleg te geven over de fotografie.

fotoreizen icoon Bijeenkomst & reünie

Unico Travel organiseert een informatiebijeenkomst voorafgaand aan de reis. Hier krijgt u alle uitleg over het verloop van de reis, maar ook krijgt u tips van onze natuurfotograaf over de fotografie en welke apparatuur u kunt meenemen. Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!

Gebieden van deze foto/vogelreis Colombia

Tijdens deze foto/vogelreis door Colombia ontdekt u de meest unieke natuurgebieden van het land. Met name de afwisseling maakt deze reis zo ontzettend bijzonder. U begint in de ongerepte natuur van Montezuma Rainforest Lodge, Minca en El Dorado Nature Lodge en eindigt in de fotogenieke stad Cartagena. Daarnaast ontdekt u ook één van de hoogtepunten van Colombia, de Valle de Cocora met de hoogste palmbomen ter wereld. Kortom, een afwisselende en unieke foto/vogelreis.

Nationaal Park Tatamá

Het Nationaal Park Tatamá is één van ’s werelds meest biodiverse regio’s. Het park beslaat 51.900 hectare aan primair west en Andes tropisch en subtropisch regenwoud, een gematigd nevelwoud, páramo landschap en is de waterbron voor rivieren in de regio. Het nationaal park ligt op 2.000 tot 4.200 meter hoogte en de temperatuur ligt tussen de 4 en 22 graden Celcius. Het park is de thuisbasis van meer dan 550 soorten vogels, 450 soorten orchideeën, 700 soorten vlinders, 110 soorten zoogdieren en 108 soorten reptielen.

In het park zijn 11 soorten vogels endemisch in de westelijke bergketen van de Andes, 9 soorten endemisch in Colombia en 14 soorten bijna endemisch. Een voorbeeld hiervan is de Golden-ringed tanager. Deze bijzondere vogels bevindt zich alleen in de westelijke Andes. Andere endemische vogelsoorten zijn de Chestnut-bellied Flowerpiercer, de Dusky Starfrontlet en de Munchique Wood Wren. Verder is het ook mogelijk om in het gebied de Mountain Toucan, Barred Fruiteater, Grass-green Tanager, Red-headed Barbet en de Russet-backed Oropendola te fotograferen.

Onder de soorten zoogdieren vallen bijvoorbeeld de Andesberen, poema’s en tapirs. Daarnaast leeft ook de Colombian weasel in het gebied (zoogdier uit de familie van de marterachtigen). Dit dier wordt beschouwd als het zeldzaamste zoogdier van Zuid-Amerika. Deze zeldzame wezelsoort leeft alleen met zekerheid in de departementen Huila en Cauca in Colombia en het noorden van Ecuador.

Montezuma Rainforest Lodge

De enige toegangsweg tot het Nationaal Park Tatamá is via Montezuma Road, die begint in de omgeving van het dorp Pueblo Rico en langzaam omhoog gaat via Cerro Montezuma naar een militaire basis op de top (2.600 meter hoogte). De weg is ongeveer 13 kilometer lang en langs de weg zijn op strategische punten verschillende feeders en drinkbakken geplaatst om vogels die uit het dichte bos komen dichterbij te laten komen. Vogelsoorten die u hier kunt spotten zijn de Collared Inca, Chestnut-bellied Flowerpiercer, Rufous-gaped Hillstar en Olive Finch.

U overnacht bij Montezuma Rainforest Lodge, één van de beste birding lodges van Colombia. In de tuin vindt u feeders met kleurrijke bloemen en fruitbomen die vele kolibries, tanagers, euphonia’s en honeycreepers aantrekken. De lodge ligt aan de ingang van het park op 1.350 meter hoogte en op 13 kilometer afstand van de top.

Valle de Cocora

De Valle de Cocora (Cocora vallei) ligt in de koffieregio van Colombia en nabij het kleurrijke dorpje Salento. De vallei staat bekend om de waspalmen, de nationale boom van Colombia. De waspalmen in deze vallei kunnen wel tot 60 meter hoog worden en zijn daarmee de hoogste palmbomen ter wereld. Het natuurgebied is werkelijk schitterend. De wandelingen nemen u mee door het groene landschap naar de vallei waar deze palmbomen zich bevinden. Onderweg kunt u genieten van schitterende uitzichten. Ook de manier om er te komen is uniek. Vanaf het nabijgelegen dorp Salento reist u met een kleurrijke ‘willy’ jeep naar de vallei.

Salento

Salento is een kleurrijk dorpje in de koffieregio en de ideale uitvalsbasis om de Cocora vallei te ontdekken. Wandel door de straten met kleurrijke huizen, lokale winkels en sfeervolle restaurants. Beklim ook de trappen naar het uitzichtpunt over Salento. Er hangt een ontspannen sfeer en naast toeristen bezoeken Colombianen Salento ook graag in de weekenden.

U overnacht in een authentieke haciënda in de natuur op de weg tussen Salento en de vallei. Het hotel is van een Colombiaanse familie die graag de tradities en geschiedenis van de regio met u deelt. Rondom het hotel zijn al meer dan 150 vogelsoorten gespot, waaronder de Cattle Egret, Saffron Finch, Scaly-naped Parrot, Band-tailed Pigeon en White-collared Swift.

Minca

Het dorpje Minca ligt op slechts een uur rijden van de stad Santa Marta en is gelegen op 600 meter hoogte in de Sierra Nevada. Het gebied bestaat uit nevelwoud, regenwoud, watervallen, koffie- en bananenplantages. Minca is een schitterend natuurgebied voor fotografen, vogelaars en natuurliefhebbers. In het gebied leven meer dan 365 soorten vogels, waaronder toekans, ara’s, flycatchers, jacamars, spechten, oropendola’s en tot wel 20 soorten kolibries.

Vogelsoorten die hier voorkomen zijn onder andere de Keel-billed Toucan, Collared Aracari, Solitary Eagle, White-collared Swift, Military Macaw, Black Vulture, Orange-chinned Parakeet en Scarlet-fronted Parakeet.

Sierra Nevada de Santa Marta & El Dorado Nature Reserve

De Sierra Nevada de Santa Marta is een uniek kustgebergte in Colombia. Het omvat alle soorten habitats met sneeuwtoppen die boven de 5.800 meter hoogte uitkomen. Het gebied bestaat uit twee nationale parken: het Nationaal Park Sierra Nevada de Santa Marta en Nationaal Park Tayrona. De Sierra Nevada de Santa Marta is een endemische hotspot voor vogels in de neo-tropen. Fotografeer hier de endemische black-backed thornbill en de Santa Marta Parakeet.

U overnacht in het El Dorado Nature Reserve, een lodge en natuurreservaat in de Sierra Nevada de Santa Marta. Het natuurreservaat is in 2005 opgericht met als doel het leefgebied van de Santa Marta Parakeet te beschermen en te herstellen. Het reservaat omvat meer dan 1.300 hectare en heeft diverse ecosystemen door de hoogteverschillen (950 tot 2.825 meter). De temperatuur ligt gemiddeld rond de 18 graden Celsius.

Uniek aan het reservaat:

  • 420 soorten vogels
  • 22 endemische vogelsoorten (21 exclusief voor de Sierra Nevada en 1 ook samen met de Serranía del Perijá)
  • 15 soorten die met uitsterven bedreigd worden, zoals de Santa Marta Parakeet, Saber-winged Hummingbird & Santa Marta Flytrap
  • 58 trekvogels, waaronder de Golden-winged Warbler en Cerulean Warbler
  • 15 endemische amfibiesoorten

Cartagena

Uniek aan deze foto/vogelreis door Colombia is dat u de reis eindigt in de sfeervolle stad Cartagena. De stad ligt aan de Caribische kust van Colombia en kent zowel een modern als een historisch stadscentrum. Om het historisch centrum heen ligt een stadsmuur. Deze muur werd gebouwd ter bescherming voor de aanvallen van piraten in de 16e eeuw. Wandel door de kleurrijke straten langs kathedralen, kerken, parken, pleinen en restaurants. Fotografeer de contrasten tussen modern en historisch of ontspan de laatste dag van uw reis op een eiland net voor de kust van Cartagena.

Daarnaast heeft u in de stad ook nog de mogelijkheid om wildlife te spotten. Lees meer in het uitgebreide reisschema.

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!