Fotoreis Colombia

U bent hier: Home » Fotoreis Colombia

Neem nu vrijblijvend een optie!

Alvast een plek op één van onze groepsreizen reserveren, zonder daadwerkelijk een boeking te plaatsen? Neem dan gratis en vrijblijvend een optie op één van onze reizen. We houden uw optie zo lang mogelijk vast. We vragen echter nog geen vluchten, accommodaties en tours aan. Neem contact met ons op om een optie te nemen op een reis. Bekijk tevens onze pagina over onze flexibele reisvoorwaarden en gratis annuleren (i.v.m. coronavirus).

Reis naar de meest unieke natuurgebieden van Colombia als natuurfotograaf! Ga op fotografische ontdekkingstocht samen met een Nederlandse fotografiebegeleider en lokale gids (tevens bioloog).

Hoogtepunten van deze fotoreis door Colombia

Groene Vink Unieke gebieden & lodges
Groene Vink Nationaal Park Serranía de la Macarena
Groene Vink Begeleiding van Nederlandse natuurfotograaf en lokale gids/bioloog
Groene Vink Kleine groep van maximaal acht personen
Groene Vink Nationaal Park Los Nevados
Groene Vink Landschapsfotografie, macrofotografie & fotografie van vogels

Interesse? Vraag meer informatie aan!

Foto impressie

Overzicht

Route: Bogotá – Honda – Nationaal Park Los Nevados – Manizales – Montezuma Rainforest Ecolodge – Pereira – Nationaal Park Serranía de la Macarena – Bogotá.
Dagen: 15 dagen / 14 nachten.
Vertrekdatum: 26 september 2022.
Reissom: €3.600,- per persoon. Exclusief internationale vlucht.
Internationale vlucht: wordt aangeboden a.h.v. actuele prijs. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Richtprijs ca. €800,- inclusief ruimbagage.

Interesse? Vraag meer informatie aan!

Gebieden van deze fotoreis naar Colombia

Tijdens deze fotografiereis reist u naar de meest unieke natuurgebieden van Colombia, met een enorme biodiversiteit aan natuur. Geniet van de uitzichten op de bergen van de Andes, de besneeuwde bergtoppen van de vulkaan Nevado del Ruiz en de schitterende omgeving van Montezuma Rainforest Ecolodge. Daarnaast reist u naar de regenboogrivier Caño Cristales in het Nationaal Park Serranía de la Macarena.

El Jardín Encantado

Op de eerste dag van deze fotoreis naar Colombia bezoekt u El Jardin Encantado, een kolibrietuin. Deze tuin ligt in het dorpje San Francisco, dichtbij de hoofdstad Bogotá. In deze kolibrietuin zijn al meer dan 27 soorten kolibries waargenomen, waarvan er 10 tot 15 soorten regelmatig te zien zijn. Elk bakje met suikerwater is genummerd, waardoor u precies weet welke soort kolibrie u fotografeert.

Lake Guarinocito

Lake Guarinocito bevindt zich op ongeveer een half uur rijden van de koloniale plaats Honda. Het meer is een moeras gevormd aan de oevers van de Magdalena rivier. Het is mogelijk om verschillende soorten watervogels te fotograferen zoals de Great Egret en de Wattled Jacana. Ook is het mogelijk om capibara’s te zien. Het meer wordt omgeven door subtropisch droog woud.

Nationaal Park Los Nevados

Eén van de mooiste parken van deze fotoreis naar Colombia is het Nationaal Park Los Nevados. Het park ligt in de koffieregio van Colombia en wordt gevormd door de vulkanen Nevado del Ruiz (met zijn kraters La Olleta en La Piraña), Nevado de Santa Isabel, Nevado del Tolima. De stratovulkaan Nevado del Ruiz heeft een hoogte van 5.300 meter. In het park vindt u hoge bergen, vulkanen en blauwe meren. Er komen verschillende vogelsoorten voor in dit hooggebergte. In het park leven vele vogelsoorten waaronder de Rufous-fronted parakeet, de Indigo-winged parrot, condors, Brown-banded antpitta’s en de Grey-breasted mountain toucan. Een andere opvallende soort is de Buffy helmetcrest, die net boven de boomgrens leeft en de Bearded helmetcrest hummingbird, endemisch in de regio en uniek in de wereld. Daarnaast leven er ook dieren als brilberen, tapirs, poema’s, poedoe’s en vleermuizen

Natuurreservaat Rio Blanco

Rio Blanco is een schitterend nevelwoud reservaat dichtbij Manizales. Het gebied is heel bos- en waterrijk. In het natuurreservaat ontspringt de rivier, genaamd ‘Rio Blanco’. In het gebied leven zo’n 360 vogelsoorten, waaronder 13 endemische soorten. Daarnaast is het ook mogelijk om vlinders, brilberen en andere dieren te zien. Verder staat het gebied bekend om de verschillende soorten antpitta’s die zich hier regelmatig goed laten zien. Er is een hoogteverschil van 500 meter, waardoor een grote variatie aan vogels te zien is.

Natuurreservaat Tinamú

Tinamú Birding Nature Reserve ligt in de koffieregio in de omgeving van Manizales, omringd door nevelwouden en uitgestrekte koffieplantages. Het gebied op 1.200 tot 1.300 meter hoogte en is de thuisbasis van meer dan 260 soorten vogels, zoogdieren, reptielen en vlinders en er is een verscheidenheid aan bomen en planten. Het is een paradijs voor natuurfotografen. Door het reservaat heen lopen verschillende wandelpaden. Er zijn vele feeders aanwezig waardoor het gemakkelijk is om kolibries, tanagers en andere vogelsoorten te fotograferen.

Montezuma Rainforest Ecolodge

Eén van de beste birding lodges van deze fotoreis naar Colombia is Montezuma Rainforest Lodge. De omgeving rondom de lodge is een schitterend vogelgebied in het westen van de westelijke Andes en nabij het Nationaal Park Tatamá. De biodiversiteit is enorm en de omgeving van de lodge staat bekend als één van de beste plekken om vogels te spotten in Colombia. Het Nationaal Park Tatamá is één van ’s werelds meest biodiverse regio’s. Het park beslaat 51.900 hectare primair west- en Andes tropisch en subtropisch regenwoud, een gematigd nevelwoud, páramo habitat en is de waterbron voor rivieren in alle richtingen. Het park is de thuisbasis van meer dan 550 vogelsoorten, 450 soorten orchideeën en 700 vlindersoorten. Veel Colombia’s endemische vogels zijn hier te vinden. In de tuin van de lodge staan feeders, kleurrijke bloemen en fruitbomen die vele kolibries, tanagers en honeycreepers aantrekken.

Nationaal Park Serranía de la Macarena

In onze fotoreis naar Colombia ontdekt u het Nationaal Park Serranía de la Macarena, een natuurlijk wereldwonder. Het is één van de meest unieke plekken van Colombia. Tijdens deze reis verblijft u meerdere nachten in dit gebied. In het park is het mogelijk de gekleurde rivier Caño Cristales te zien. In de maanden augustus t/m oktober is dit unieke natuurverschijnsel te zien. Het is de bloeiperiode van een unieke rivierplant (Macarenia Clavigera), die felrood kleurt. De groene kleur van de rivier ontstaat door de unieke rotsformaties. De algen nestelen zich in uitgesleten rotsen en veroorzaken de groene kleur. Het nationaal park ligt tussen drie zeer grote ecosystemen, het Andes gebergte, het Amazone regenwoud en de oostelijke vlakten van Los Llanos. Daardoor heeft het gebied een uniek ecosysteem met invloeden van de ruwe hoogvlakten van de Andes, het tropisch regenwoud en de tropische graslanden.

Rivier Guayabero

De rivier Guayabero stroomt langs de plaats La Macarena en is tevens de zijrivier van de wereldberoemde rivier Caño Cristales. De rivier wordt omgeven door een schitterende natuur. Met geluk is het mogelijk om roze dolfijnen te spotten. Andere dieren die u in dit gebied kunt zien zijn apen, kaaimannen, schildpadden en vele vogelsoorten.

Bogotá

U sluit deze fotoreis door Colombia af in de hoofdstad Bogotá. De stad ligt op 2.600 meter hoogte en daarmee is Bogotá één van de meest hooggelegen hoofdsteden ter wereld. Wandel door het historisch centrum La Candelaria en ontdek de vele graffiti kunst, de kathedraal, kerken, gezellige pleinen en interessante musea.

Over deze fotoreis door Colombia

Tijdens deze fotoreis door Colombia reist u naar de meest unieke plekken van het land, waar u de meest schitterende foto’s kunt vastleggen. U reist met een kleine groep en onder begeleiding van een lokale gids (tevens bioloog) en een ervaren Nederlandse natuurfotograaf.

Bij aankomst verblijft u in een kleinschalige lodge aan de buitenrand van de hoofdstad Bogotá. Na een uitgebreid ontbijt reist u naar een tuin waar u veel kolibries kunt fotograferen. Eenmaal in Honda ontmoet u uw lokale gids. Deze gids is tevens bioloog en zal de komende acht dagen met u mee reizen. Samen met uw Nederlandse natuurfotograaf leert u hoe uw de mooiste foto’s kunt maken van landschappen en vele vogels. Colombia is met ruim 1.900 het land met de meeste vogelsoorten. En nog steeds worden er nieuwe soorten ontdekt!

Unieke gebieden

Geniet tijdens deze fotoreis door Colombia van de uitzichten op het Andes gebergte, zie de besneeuwde bergtoppen van de vulkaan Nevado del Ruiz en reis via een onverharde weg naar Montezuma Rainforest Ecolodge. Sluit uw reis af in het Nationaal Park Serranía de la Macarena. Een schitterend wereldwonder waar u de verschillende kleuren van Caño Cristales kunt vastleggen.

U overnacht in een lodge midden in het ongerepte regenwoud aan de rivier Guayabero. De apen slingeren er voorbij en ara’s vliegen door het regenwoud. Daarnaast is het mogelijk om tapirs te spotten en roze dolfijnen in de rivier te zien. Gedurende uw verblijf gaat u twee dagen fotograferen bij de rivier Caño Cristales. Een unieke kleurrijke rivier in een schitterende omgeving. Last but not least gaat u op safari over de rivier Guayabero en krijgt u de gelegenheid om schitterende foto’s te maken. De laatste dag van de reis staat in teken van stadsfotografie in de hoofdstad Bogotá.

Vluchten naar Colombia

De KLM vliegt dagelijks rechtstreeks naar Bogotá. De vluchttijd bedraagt ongeveer 10 uur.

Vervoer

Tijdens deze fotoreis door Colombia reist u met een privé chauffeur. Ook zijn er drie binnenlandse vluchten inbegrepen. Eenmaal in het gebied bij La Macarena reist u per boot en per jeep. Uiteraard zijn alle transfers tijdens de reis inbegrepen.

Interesse? Vraag meer informatie aan!