Reisschema

Home » Exclusief Costa Rica » Reisschema

Dag 1, Alajuela
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica (exclusief). Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel in de omgeving van het vliegveld gebracht. U overnacht in een kleinschalig boetiek hotel met uitzicht op de centrale vallei.

Dag 2, Omgeving Guácimo
Na het ontbijt wordt u opgehaald en in ongeveer 2,5 uur rijden naar Guácimo gebracht. Het laatste deel van de route rijdt u via een onverharde weg naar uw hotel. Uw hotel ligt verscholen in het tropisch regenwoud en wordt omringd door vulkanen, rivieren, bergen en tropisch regenwoud. U overnacht in een luxueuze suite met prachtig uitzicht op het regenwoud.

Dag 3, Omgeving Guácimo
Vroeg in de ochtend is het mogelijk om samen met een gids op pad te gaan om de meest uiteenlopende vogelsoorten te spotten. Wandel verder samen over de vele wandelpaden door het regenwoud en langs watervallen en spot dieren als neusberen, apen en toekans. Neem ook een kijkje bij de kikkervijver of ga paardrijden. De omgeving is schitterend.

Dag 4, Tortuguero
Na het ontbijt reist u naar een luxueuze lodge dichtbij het Nationaal Park Tortuguero. U reist eerst per transfer naar de aanleghaven in La Pavona en vervolgens wordt u per boot door de jungle naar het Nationaal Park Tortuguero gebracht. Tijdens de bootreis kunt u verschillende wildlife spotten waaronder zeevogels, kaaimannen en apen. Bij aankomst heerlijk genieten van een lunch. U overnacht in een luxueuze suite.

Dag 5, Tortuguero
Vroeg in de ochtend vertrekt u per boot met een natuurgids om de omgeving te verkennen. Tijdens de ochtenduren is het wildlife in het regenwoud erg actief. Na de tour keert u terug naar de lodge voor de lunch. In de namiddag kunt u kennis maken met het privé-natuurreservaat van Tortuga Lodge.

Dag 6, Pacuare
Na het ontbijt vaart u terug naar de aanleghaven in La Pavona en wordt u vervolgens per transfer naar Pacuare Lodge gebracht. De luxueuze lodge behoort tot één van National Geographic’s Unique Lodges of the World. Onderweg heeft u de kans om talloze vogelsoorten te spotten of vlinders zoals de blue morpho. U overnacht in een luxueuze suite midden in het ongerepte regenwoud. Eind van de middag heerlijk genieten in uw eigen zwembad.

Dag 7, Pacuare
’s Ochtends wordt u gewekt door de geluiden van de vogels uit het regenwoud. Na het ontbijt kunt u uit verschillende tours kiezen. Maak kennis met de cultuur van een inheemse gemeenschap, zipline van boomtop tot boomtop door het regenwoud of wandel naar een waterval. De omgeving is schitterend!

Dag 8, Arenal
Na het ontbijt gaat u raften op de spectaculaire Pacuare rivier, ongeveer 3,5 uur, klasse 3-4). U drijft en peddelt door de canyons langs ongerept regenwoud, kristalheldere watervallen en onderweg ziet u talloze tropische vogels voorbij vliegen. Onderweg wordt er nog aan de rivieroever een lunch geserveerd. Na het raften kunt u zich omkleden en vervolgens ontvangt u in Siquirres de huurauto. Unico Travel zorgt ervoor dat uw bagage vanuit Pacuare Lodge naar Siquirres gebracht wordt. Na een korte uitleg reist u in ongeveer 2,5 uur naar een luxueuze lodge dichtbij het Nationaal Park Arenal. U overnacht in een unieke, exclusieve tent met een plunge pool en uitzicht op de vulkaan.

Dag 9, Arenal
Vandaag is het een aanrader om te gaan wandelen over de hangbruggen door het regenwoud, langs een waterval en tropische tuin. Geniet onderweg van schitterende uitzichten. ’s Middags is het een aanrader om te gaan ziplinen. Zweef van boomtop naar boomtop en geniet onderweg van het uitzicht op het regenwoud en een hoge waterval. Bij boeking ontvangt u uiteraard uitgebreide informatie over de tours en activiteiten.

Dag 10, Arenal
Geniet vandaag van de schitterende omgeving van de Arenal vulkaan. Ontdek een van de nabijgelegen natuurreservaten en maak een wandeling langs lavarotsen en uitzichtpunten. Ontspan aan het einde van de middag in de warmwaterbaden en geniet ’s avonds van een culinair diner.

Dag 11, Matapalo
Vandaag reist u naar Matapalo, gelegen aan de Pacifische kust. Vanaf deze plaats rijdt u via een onverharde weg door de bergen omhoog naar een kleinschalige lodge gelegen in the middle of nowhere. De lodge is gebouwd in Gaudí stijl en biedt een schitterend uitzicht over de oceaan, het regenwoud en de hoogste berg van Costa Rica. De eigenaar was vroeger chef-kok in België en zal gedurende deze twee overnachtingen culinair voor u koken. Geniet aan de infinitypool van de rust en de schitterende omgeving. U overnacht in een luxueuze cabina.

Dag 12, Matapalo
Wakker worden door de geluiden van de tropische vogels en de brulapen. Na het ontbijt is het een aanrader om samen met de eigenaar een wandeling te maken rondom de lodge en uitleg te krijgen over de tuin, de planten en kruiden die er groeien. Na de lunch is het een aanrader om naar een nabijgelegen waterval te wandelen en hier te zwemmen. Ook is het mogelijk om vanmiddag te gaan kajakken door de mangroven.

Dag 13, Cabo Matapalo
Vandaag rijdt u via een mooie route langs de kust naar het schiereiland Osa. Hier levert u in het plaatsje Puerto Jiménez de huurauto weer in. In Puerto Jiménez staat vervolgens een taxi jeep te wachten die u langs tropische stranden en ongerepte regenwouden naar de lodge nabij Cabo Matapalo brengt. U overnacht in een luxueuze villa met eigen plunge pool. Rondom de lodge kunt u veel wildlife spotten, waaronder luiaards, ara’s, toekans, miereneters, pijlgifkikkers en apen.

Dag 14, Cabo Matapalo
Wandel vandaag door het regenwoud en ga op zoek naar wildlife als apen, luiaards, toekans en ara’s. Het is ook een aanrader om te gaan abseilen van watervallen, te gaan paardrijden en om ’s avonds met een gids door het regenwoud te wandelen. In het donker zijn er andere dieren te zien dan overdag.

Dag 15, Cabo Matapalo
Vandaag kunt u nog een dag genieten van de schitterende omgeving van de lodge. Geniet van het uitzicht vanuit de plunge pool en van de ara’s en toekans die voorbijvliegen. Het is ook mogelijk om samen met een gids een dagtour te maken naar het meest ongerepte nationale park van Costa Rica, het Nationaal Park Corcovado. Ontdek de schitterende natuur en de hoge bomen, die soms meer dan 70 meter hoog zijn waarin de apen u verwelkomen. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën en reptielen en 139 soorten zoogdieren. Het is tevens één van de twee plekken in Costa Rica waar alle vier de soorten apen van Costa Rica leven. Het is ook mogelijk om tapirs en soms zelfs een poema te spotten.

Dag 16, Heredia
’s Ochtends kunt u nog genieten van de omgeving van Cabo Matapalo. Hierna wordt u per taxi jeep naar het vliegveld van Puerto Jiménez gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar San José. Onderweg kunt u genieten van de uitzichten over het binnenland en met geluk ook over de zandformatie in de vorm van een walvissenstaart bij Uvita. Bij aankomst wordt u naar een boetiek hotel gebracht, gelegen in de heuvels van Heredia. Het hotel wordt omringd door koffieplantages en biedt prachtig uitzicht op de centrale vallei. U overnacht in een luxueuze suite ingericht met authentieke details.

Dag 17, Vertrek
’s Ochtends is het een aanrader om nog een rondleiding te volgen over de koffieplantage van de finca. Hierna wordt u naar het internationale vliegveld gebracht, gelegen op slechts twintig minuten rijden. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van deze luxe en exclusieve reis door Costa Rica!