Costa Rica ongerept

U bent hier: Home » Costa Rica Ongerept

Ervaar het ongerepte Costa Rica! Overnacht midden in het regenwoud en ontdek alle geheimen van Costa Rica! Even helemaal ‘off the beaten track’ met deze Costa Rica Ongerept reis!

Hoogtepunten van deze reis Costa Rica Ongerept:

Groene Vink Unieke locaties
Groene Vink Lodges van Costa Ricaanse eigenaren
Groene Vink Overnachten midden in het regenwoud
Groene Vink Sprookjesachtige nevelwouden
Groene Vink Hike door het Nationaal Park Corcovado
Groene Vink Ara’s, toekans, apen, miereneters en luiaards

Reisvoorstel aanvragen

Overal bevonden wij ons op unieke plekken en hebben wij bijzondere mensen ontmoet. Unico Travel staat altijd klaar voor je, voor, tijdens en na de reis.

[usr 5]
Jolynn en Erik

Foto impressie

Overzicht

Route: San José – omgeving Puerto Viejo de Sarapiquí – jungle lodge – omgeving Puerto Viejo de Sarapiquí – Boca Tapada – Arenal – Aguas Claras – Tárcoles – San Gerardo de Dota – Drake Bay – Sirena Ranger Station – Puerto Jiménez.
Dagen: 21 dagen / 20 nachten.
Prijsindicatie: €2.250,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden van deze reis

Omgeving Puerto Viejo de Sarapiquí

U overnacht in de omgeving van Puerto Viejo de Sarapiquí bij een lokale familie. In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken en op zoek gaan naar bijzondere vogelsoorten en pijlgifkikkers. U maakt hier het echte lokale leven mee. Het is daarnaast ook een aanrader om te gaan raften over de Sarapiquí rivier.

Jungle Lodge

U overnacht in een lodge midden in het ongerepte regenwoud, in the middle of nowhere. Bijna niemand kent deze plek en het is ook een hele uitdaging om er te komen. De lodge is alleen te bereiken te paard of per tractor. Het is een schitterende omgeving. Vanuit de lodge maakt u meerdere wandelingen door het regenwoud. Wandel naar watervallen en spot neusbeertjes, apen en tapirs!

Boca Tapada

Boca Tapada is een schitterend regenwoud gebied in het noorden van Costa Rica, aan de San Carlos rivier. De rivier vormt de grens tussen Costa Rica en Nicaragua. Het gebied is nog vrij onbekend onder reizigers. Het is een aanrader om per boot over de rivier San Carlos te varen. Op zoek naar apen, kaaimannen, krokodillen, toekans en de bedreigde groene ara. Daarnaast kunt u er schitterende wandelingen maken door de ongerepte natuur.

Arenal vulkaan

U overnacht bij een kleinschalige accommodatie dichtbij het dorpje El Castillo. Geniet van een schitterend uitzicht op het meer van de vulkaan. In de omgeving van de vulkaan zijn er leuke activiteiten te beleven. Wandel door het regenwoud over de hangbruggen, zipline langs een hoge waterval, wandel door natuurreservaten of geniet in de vele natuurlijke heetwaterbaden.

Aguas Claras

U overnacht op een lokale finca, boerderij van een Costa Ricaanse familie. U overnacht in een mooie bungalow. Bij de lodge kunt u veel dieren spotten en mooie wandelingen maken. De Costa Ricaanse familie is erg gastvrij. Het is ook leuk om een cacaotour te volgen. Vanuit Aguas Claras kunt u gemakkelijk het Nationaal Park Rincón de la Vieja verkennen.

Tárcoles

Neem een kijkje bij de brug over de rivier Tárcoles en spot vele krokodillen. Maak wandelingen door het Nationaal Park Carara. Vanuit de lodge ziet u de ara’s overvliegen! De lodge heeft een mooie botanische tuin en wordt omringd door een schitterend regenwoud.

San Gerardo de Dota

Het nevelwoud van San Gerardo de Dota is een ongerept natuurgebied. Het gebied is een stuk kouder dan in de rest van Costa Rica. Wandel langs watervallen, beekjes en rivieren! ’s Ochtends kunt u samen met een gids op zoek gaan naar de quetzal!

Drake Bay

Vanuit Sierpe vaart u per boot naar Drake Bay. Vanaf uw veranda kunt u genieten van het uitzicht over de baai. U ziet de ara’s en toekans voorbijvliegen! Vanuit Drake Bay kunt u snorkelen bij Caño Island, op zoek naar schildpadden en kleurrijke vissen.

Sirena Ranger Station

Het ranger station ligt midden in het Nationaal Park Corcovado, het meest ongerepte park van Costa Rica. Hier kunt u weer heel andere dieren spotten dan in de rest van Costa Rica. Ga op zoek naar tapirs, poema’s, alle vier de soorten apen, miereneters, ara’s, toekans.. U overnacht midden in de natuur.

Puerto Jiménez

U sluit de reis af aan het strand van Puerto Jiménez. U komt hier helemaal tot rust! Naast het ontspannen aan het strand is het ook een aanrader om te gaan kajakken over de Golfo Dulce. Wie weet spot u dolfijnen en walvissen!

Reisvoorstel aanvragen