Reisschema

Dag 1, Boppard
Vroeg in de ochtend vertrekt u met uw eigen auto richting Duitsland. Unico Travel stuurt u een routebeschrijving met extra informatie. U reist naar Andernach (ongeveer 3.5 uur rijden vanaf Utrecht) en parkeert uw auto bij het bezoekerscentrum van de geiser. Unico Travel heeft voor u een boot gereserveerd om 13.00 uur. Per boot vaart u naar een klein schiereiland aan de rivier de Rijn. Na een korte boottocht wandelt u naar de hoogste koudwatergeiser ter wereld. Om 14.30 uur rijdt u met uw eigen auto verder richting Boppard. Hier overnacht u in het Bellevue Rheinhotel met uitzicht op de Rijn. Het hotel heeft een restaurant met een uitgebreide wijnkaart. Na het diner kunt u heerlijk ontspannen in de sauna van het hotel.

Connectie met Latijns-Amerika
Dit bezoek heeft een connectie met het bezoek aan het Nationaal Park Rincón de la Vieja in Costa Rica, waar u vele vulkanische activiteiten kunt bewonderen, zoals kokende modderpoelen en geisers.

Dag 2, Koblenz
Na een heerlijk ontbijt reist u naar de stad Koblenz. U parkeert uw auto bij Konrad Adenauer/Ufer waar u met een kabelbaan omhoog gaat naar vesting Ehrenbreitstein. Deze vesting is een fort met uitzicht over de stad Koblenz en de rivieren de Moezel en de Rijn. Deze twee rivieren komen samen bij het punt genaamd Deutsches Eck. Vanuit de gondel heeft u een schitterend uitzicht over dit punt en de stad Koblenz. De kabelbaan is één van de modernste kabelbanen van Europa. De kabelbaan legt een afstand af van 890 meter, waarbij een hoogteverschil van 112 meter wordt overbrugd. In de middag is het een aanrader om te gaan wandelen bij het punt de ‘Deutsches Eck’ waar de rivieren de Moezel en de Rijn samenkomen en zich splitsen. De Deutsches Eck maakt deel uit van het UNESCO werelderfgoed Cultuurlandschap Oberes Mittelrheintal. Er staat een groot standbeeld van keizer Wilhelm I op een paard. Dit is een nationaal monument voor de Duitse eenheid. Ook kunt u ’s middags het centrum van Koblenz ingaan en gaan winkelen. Koblenz heeft een historische centrum en er zijn vele overdekte winkelcentra.

Connectie met Latijns-Amerika
In de steden Medellín en Bogotá zijn er ook kabelbanen waar u vanaf uw gondel unieke uitzichten heeft over de steden.

Dag 3, Alken
Vandaag reist u naar het historische plaatsje Alken. Het plaatsje was ooit een Romeinse nederzetting. U wordt ontvangen met een lunch en checkt in bij Turmgasthaus Burg Thurant. Vervolgens kunt u gaan wandelen naar de burcht van Thurant. De langgerekte vesting Thurant werd van 1198 tot 1206 gebouwd door paltsgraaf Heinrich. ’s Avonds kunt u wandelen over de boulevard, uit eten gaan en genieten van het uitzicht op de Moezel.

Dag 4, Kasteel Eltz
Vandaag kunt u een wandeling maken van ongeveer vijf kilometer naar kasteel Eltz. Het is afwisselende wandeling en u wandelt door beekjes, langs kleine watervallen en door schitterende bossen. Het doet ons denken aan de wandelingen in de nevelwouden en regenwouden van Costa Rica. Bij aankomst bij het kasteel voelt u zich terug gaan in de tijd waar prinsessen prachtige jurken aan hadden en waar de prins op het witte paard echt bestond. In de namiddag bezoekt u de wijnkelder van Anton Hammes. U kunt verschillende wijnen proeven en de wijnboer vertelt over de verschillende druiven en het proces om de wijn te maken.

Connectie Latijns-Amerika
In Duitsland is er veel historie terug te zien uit de Romeinse tijd. De burcht van Thurant, het kasteel van Elzt en de vele dorpjes aan de Moezel hebben vele kerken en mooie gebouwen uit de Romeinse tijd. In Latijns-Amerika is er veel historie terug te vinden uit de tijd van de Maya’s zoals Tikal, één van de grootste Mayasteden in Guatemala.

Dag 5, Beilstein
Vandaag reizen jullie naar Beilstein, ook wel bekend als het meest romantische en mooiste Moezelplaatsje. Het is heerlijk om door dit dorp te slenteren en op een terrasje te zitten. De Sint-Jozefkerk in Beilstein is een kloosterkerk. In de barokke kerk wordt de Zwarte Madonna van Beilstein vereerd, een Mariabeeld uit de 12e-13e eeuw dat vermoedelijk afkomstig is uit Spanje.

Connectie Latijns-Amerika
In Portobelo in Panama wordt in de kerk een zwart Christusbeeld vereerd. Het beeld werd gevonden aan de oever van de haven. Zwarte Christus wordt het hele jaar door vereerd en in het bijzonder op 21 oktober, tijdens het Festival van de Zwarte Christus.

Dag 6, Geierlay, de langste hangbrug van Europa
Vandaag raadt Unico Travel aan om vroeg in de ochtend te vertrekken naar Mörsdorf. Het is een half uur rijden. Vervolgens parkeert u uw auto bij Gabi en Hans waar u wordt ontvangen met een kop koffie. Het adres ontvangt u van Unico Travel. Vervolgens loopt u zo’n 1,7 kilometer naar de hangbrug Geierlay. Bij aankomst heeft u een mooi uitzicht over de lange hangbrug en de omliggende bossen. De hangbrug ligt op 100 meter hoogte en is zo’n 360 meter lang. Tijdens de wandeling heeft u schitterende uitzichten en kunt u mooie foto’s maken. Hierna is het mogelijk om een wandeling te maken door het woud en terug te lopen naar het dorpje Mörsdorf. Vervolgens rijdt u weer terug naar uw hotel. In de middag is het leuk om Cochem te bezoeken.

Connectie Latijns-Amerika
Deze wandeling heeft veel overeenkomsten met de hangbruggen bij de Arenal vulkaan en het nevelwoud van Monteverde in Costa Rica.

Dag 7, Idar-Oberstein bezoeken, fietsen of wandelen
Vandaag kunt u nog heerlijk gaan wandelen of fietsen in de omgeving. Unico Travel geeft als aanbeveling om Idar-Oberstein te bezoeken. Ook dit plaatsje heeft een link met Latijns-Amerika. Deze romantische plaats, omringd door rotsen, heeft een rijke geschiedenis omtrent het slijpen van edelstenen. Idar-Oberstein wordt omgeven door twee burcht ruïnes en een rotskerk. Een aanbeveling van Unico Travel is om het edelstenenmuseum te bezoeken. Het museum is gevestigd in een oud pand en er is een enorme collectie aan stenen tot aan diamanten toe. U krijgt uitleg over de geschiedenis van de plaats Idar-Oberstein.

Connectie Latijns-Amerika
In Latijns-Amerika werden er ook vele edelstenen gevonden. Al in de 14e eeuw werd er agaat en amethist gevonden bij Idar-Oberstein. De rivier de Nahe leverde waterkracht en er was daardoor energie voor de edelsteenslijperijen. Toen in de 18e eeuw de steenvoorraden van agaat en amethist waren uitgeput, raakte de industrie in verval. Bij toeval werd een halve eeuw later de basis gelegd voor een heropleving. Duitse immigranten vonden grote hoeveelheden agaat en amethist in Brazilië. De Duitse immigranten exporteerden deze edelstenen uit Brazilië naar Idar-Oberstein voor de handel in edelstenen.

Dag 8, Vertrek
Na het ontbijt reist u op uw gemak terug naar Nederland. Tijdens uw autoreis kunt u heerlijk nagenieten van deze zorgeloze en unieke reis door Duitsland.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!