Autovakantie Moezel

U bent hier: Home » Autovakantie Moezel

Hoogtepunten van deze autovakantie door de Moezel

Groene Vink Langste hangbrug van Europa
Groene Vink Hoogste koudwatergeiser ter wereld
Groene Vink Genieten van een heerlijke wijnproeverij
Groene Vink Schitterende wandelroute naar kasteel Eltz
Groene Vink Unieke, luxueuze en persoonlijke adressen

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Foto impressie

Overzicht

Route: Nederland – Andernach – Boppard – Alken – Beilstein.
Dagen: 8 dagen/ 7 nachten.
Prijsindicatie: €695,- per persoon. Deze reis is een voorbeeld en kan aangepast worden naar uw wensen.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Gebieden tijdens deze autoreis langs de Moezel en Rijn

Hoogste koudwatergeiser ter wereld in Andernach

Vanaf het bezoekerscentrum van de geiser in de plaats Andernach vertrekt er een boot naar een klein schiereiland. Na een korte boottocht over de Rijn wandelt u naar de hoogste koudwatergeiser ter wereld. Hier komt water uit de grond met een hoogte van 60 meter. Een koudwatergeiser ontstaat door  een onderaardse koolstofdioxidebron. Op gezette tijden wordt het water met veel kracht door het gat in de bodem omhoog gespoten.

Koblenz

Koblenz is een verrassend leuke stad. Er is een boulevard waar de rivieren de Rijn en de Moezel samenkomen. Hier is een uitzichtpunt ook wel ‘Deutsches Eck’ (hoek) genoemd, dat deel uit maakt van het UNESCO werelderfgoed Cultuurlandschap Oberes Mittelrheintal. Er staat een groot standbeeld van keizer Wilhelm I op een paard. Dit is een nationaal monument voor de Duitse eenheid. Het mooiste uitzicht over de twee rivieren en de historische stad heeft u als u de kabelbaan omhoog neemt. Eenmaal boven kunt u de vesting Ehrenbreitstein bezoeken. Deze vesting is een fort, gelegen op 118 meter boven de Rijn en de Moezel. Ook heeft de stad een leuk historisch centrum. Last but not least kunt u in Koblenz goed winkelen. In de smalle straatjes van de Altstadt zijn veel kleine winkeltjes te vinden.

Alken

Gelegen aan de rivier de Moezel ligt het gezellige authentieke plaatsje Alken. Het is heel gezellig om over de boulevard te wandelen en op een terrasje te zitten. Daarnaast zijn alle oude straatjes erg mooi en de moeite waard om doorheen te wandelen. Op de vele panden staat uitleg over de geschiedenis. Het is mogelijk om langs de wijngaarden via een wandelpad naar boven te lopen. Hier wordt u beloond met een prachtig uitzicht over de Moezel en Alken zelf. Eenmaal boven kunt u de burcht Thurant bezoeken. Deze burcht was in het bezit van de aardsbisdommen van Keulen en Trier. Het is mogelijk om de toren van de burcht te beklimmen en meer te weten komen over de vroegere wijnproductie.

Kasteel Eltz

Bij het bezoek aan dit kasteel voelt u zich terug gaan in de tijd waar prinsessen prachtige jurken aan hadden en waar de prins op het witte paard echt bestond. Tijdens de riddertijd, ongeveer 850 jaar geleden, is dit kasteel gebouwd en nooit verwoest geweest tijdens ruzies of oorlogen. Het kasteel ligt op een 70 meter hoge rots en wordt omgeven door de rivier Elzbach aan drie zijden. U kunt de wapenkamer, de benedenzaal, bovenzaal, de ridderzaal, de keuken en de schatkamer bezoeken. Daarnaast kunt u een prachtige wandeling door het Eltzer bos maken. Unico Travel zal u de wandelroute doorgeven.

Beilstein

Beilstein staat bekend om het meest romantische en mooiste Moezelplaatsje. Het is heerlijk om door dit dorp te slenteren en op een terrasje te genieten van een drankje. De Sint-Jozefkerk in Beilstein is een kloosterkerk. In de barokke kerk wordt de Zwarte Madonna van Beilstein vereerd, een Mariabeeld uit de 12e-13e eeuw dat vermoedelijk afkomstig is uit Spanje. Ook is het mogelijk om helemaal naar boven te lopen naar burg Metternich (een ruïne). Hier heeft u schitterend uitzicht over Beilstein en de rivier de Moezel.

Hangbrug Geierlay

De langste hangbrug van Europa ligt in het dorpje Mörsdorf. Het is zo’n 1,7 kilometer lopen naar de hangbrug. Bij aankomst heeft u een schitterend uitzicht over de hangbrug en de omliggende bossen. De hangbrug ligt op 100 meter hoogte en is zo’n 360 meter lang. Tijdens de wandeling over de hangbrug heeft u schitterende uitzichten en kunt u mooie foto’s maken. Hierna is het mogelijk om nog een mooie wandeling te maken door het woud en terug te lopen naar het dorpje Mörsdorf.

Idar-Oberstein

Deze romantische plaats, omringd door rotsen, heeft een rijke geschiedenis omtrent het slijpen van edelstenen. Idar-Oberstein wordt omgeven door twee burcht- ruïnes en een rotskerk. Erg leuk is om het edelstenenmuseum te bezoeken. Het museum is gevestigd in een oud pand en er is een enorme collectie aan stenen en diamanten. Ook krijgt u uitleg over de geschiedenis van de plaats Idar-Oberstein.

Over deze autovakantie langs de Moezel en de Rijn

Tijdens deze 8-daagse reis heeft Unico Travel speciaal voor haar reizigers een connectie gemaakt met Latijns-Amerika. Het wandelen over de langste hangbrug van Europa als voorbeeld. Het doet ons denken aan het wandelen over de hangbruggen in Monteverde en de Arenal in Costa Rica. Ook kan Unico Travel een aantal wandelingen aanbevelen, waar u door vele beekjes, de verschillende kleuren van het woud en het spotten van vele herten een beetje het Latijns-Amerika gevoel krijgt. Nieuwsgierig? Vraag een uitgebreide versie van deze reis aan of neem contact met ons op.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!