Elk jaar reis ik samen met mijn dochter naar Latijns-Amerika, maar dit jaar (2020) maakte het Corona virus dit onmogelijk. Een vriendin van mij heeft een landhuis in het dorpje Lieg, gelegen dichtbij de rivier de Moezel. Vele malen werd ik uitgenodigd, maar ach ik was altijd te druk en verbleef liever in Latijns-Amerika. Deze zomer kon ik geen reizen organiseren naar Latijns-Amerika en ook niet het vliegtuig nemen naar Guatemala en Belize. Dus besloot ik om samen met mijn dochter mijn vrienden op te zoeken in Lieg en op bezoek te gaan in Augsburg bij familie uit Costa Rica.

Latijns-Amerika gevoel

Na vier uur rijden met de Unico Travel auto werd ik ontvangen met een barbecue en verrast door een schitterend uitzicht. Het landhuis heeft een enorme tuin met hangmatten uit Latijns-Amerika. Ik had niet verwacht dat het hier zo mooi zou zijn! ’s Avonds een heerlijke wandeling gemaakt door de bossen en vele herten gespot.

Edelstenen en rotskerk in Idar-Oberstein

In Idar-Oberstein bezocht ik het edelstenen museum. Ik zag schitterende stenen, zoals diamanten en leerde veel over de geschiedenis. In 1800 raakte de voorraad op van de edelstenen. Er werden toen edelstenen uit Brazilië geïmporteerd, zoals de amethist. Aan het einde van de negentiende eeuw werden er juwelen uit de hele wereld verscheept voor het slijpen van de edelstenen. Ik kon mij inbeelden dat hier heel veel mensen uit de gehele wereld naar toe reisden voor edelstenen.

Boven de stad van de edelstenen zijn twee burchtruïnes en een rotskerk gebouwd. De rotskerk, genaamd de Felsenkirche, stamt uit 1482. Via een trappad van 163 treden wandelde ik naar het kerkje dat in de rotswand is gebouwd. Binnen vind ik er een mooi altaar en een kristallen kruisbeeld. Na de wandeling werd ik beloond door een schitterend uitzicht.

Hangbrug Geierlay

Wist u dat Duitsland de langste hangbrug van Europa heeft? Ik besloot om deze hangbrug te bezoeken. Vanaf de rivier de Moezel reisde ik naar het dorpje Mörsdorf. Er is een 1,7 kilometer lange wandeling langs korenvelden en door de bossen. Eenmaal aangekomen bij de hangbrug Geierlay was ik onder de indruk. De 360 meter lange hangbrug ligt in een prachtige omgeving. Ik wandelde er over heen en liep vervolgens door een vallei langs beekjes en hoge bomen met uitzicht op de hangbrug. Wat een unieke ervaring!

Ik kreeg hier een echt Costa Rica gevoel! In Costa Rica zijn namelijk ook veel hangbruggen zoals bij de vulkaan de Arenal en het nevelwoud van Monteverde. Naast Costa Rica is het ook mogelijk om in Guatemala te wandelen over verschillende hangbruggen, dichtbij Lake Atitlán.

Sprookjeskasteel Eltz

In de omgeving aan de Moezel is het mogelijk om schitterende wandelingen te maken en te fietsen. Een aanrader is ook om het sprookjeskasteel Eltz te bezoeken. Bijna iedereen die het kasteel bezoekt, gaat via de hoofdingang naar binnen, maar het is natuurlijk veel leuker om een avontuurlijke wandeling te maken om vervolgens bij het sprookjeskasteel uit te komen. De route gaat omhoog en omlaag door een sprookjesachtig en bosrijk natuurgebied. De route eindigt met uitzicht op het imposante kasteel. Ook is het heerlijk om langs de Moezel te fietsen.

Historie

De dorpjes aan de Moezel hebben veel historie uit de Romeinse tijd. Wat mij opviel waren de vele burchten, gezellige restaurantjes, gekleurde huizen en kerken met uitzicht op de rivier de Moezel. In Latijns-Amerika is er ook veel historie terug te vinden uit de tijd van de Maya’s, zoals Tikal, één van de grootste Mayasteden in Guatemala. Ook deden mij de gekleurde straten mij denken aan de gekleurde koloniale straten in de dorpjes van Colombia.

De stad Koblenz deed mij denken aan Colombia. Via een kabelbaan is het mogelijk om een schitterend uitzicht te hebben over het historisch centrum van de stad en over de twee rivieren de Moezel en de Rijn. In Colombia zijn er in de steden Medellín en Bogotá ook kabelbanen waar u vanaf uw gondel unieke uitzichten heeft over de steden.

Zuid-Duitsland, Augsburg

Na een klein week aan de Moezel, besloot ik om familie uit Costa Rica te bezoeken, ‘Mi casa es su casa’. Een nichtje van mijn dochter uit Costa Rica is getrouwd met een Duitser. Als ontbijt kregen we Gallo Pinto, een typische Costa Ricaans ontbijt. We bezochten de stad Augsburg, de abdij Andechs en Ammersee. Ook peddelden we per boot over de rivier de Lech en een meer.

Uiteindelijk besloot ik richting de grens met Oostenrijk te gaan. Hier heb ik schitterende wandelingen gemaakt door de bergen. Ik zag de besneeuwde bergtoppen, de hoogste berg van Duitsland ‘de Zugspitze‘ en hoorden op de achtergrond het geklingel van de bellen van de koeien uit de Alpen.

De omgeving deed mij erg denken aan Guatapé in Colombia. In dit kleurrijke dorp kunt u de rots El Peñón de Guatapé beklimmen met ruim 740 treden. Eenmaal bovenop de rots genieten van het schitterende uitzicht op de omliggende eilanden en meren van het kunstmatige stuwmeer.

Hoogste koudwatergeiser ter wereld

Op de terugweg verbleef ik nog een nacht aan de Moezel. Op de terugweg naar huis besloot ik om naar Andernach te rijden. Hier vertrok een boot naar een schiereiland aan de rivier de Rijn. Op dit schiereiland zag ik de hoogste koudwatergeiser ter wereld. Leuk om te zien en handig omdat het op de route ligt!

Ook een mooie reis door Duitsland maken?

Mijn reis door Duitsland heeft mij ontzettend verrast. Wandel door Duitsland en kom veel elementen tegen die u doen denken aan onze bestemmingen in Latijns-Amerika. Als alternatief tijdens deze Corona periode biedt Unico Travel nu een autorondreis aan naar de Moezel met connecties met Latijns-Amerika.

Meer weten? Neem contact met ons op! Of bekijk onze autorondreis langs de Moezel, geheel op maat aan te passen.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!