Hoogtepunten Guatemala – Guatemala is een prachtig land met vulkanen, koloniale steden, een eeuwenoude Mayacultuur, regenwouden, meren.. Je kunt er mooie rondreizen maken. Maar wat zijn nu echt de hoogtepunten van Guatemala? Lees deze hier!

1. Antigua

Antigua is een leuke koloniale stad. Je vindt er vele ruïnes van kerken, kathedralen en oude gebouwen. Wandel door de kleurrijke straatjes en rust uit op het Parque Central. Bekijk ook de meest gefotografeerde plek: De Arco de Santa Catalina. Bezoek ook zeker de Cerro de La Cruz. Dit is een heuvel met een schitterend uitzicht over de stad! Bezoek verder de lokale markt, een koffieplantage of beklim een vulkaan!
hoogtepunten guatemala

2. Chichicastenango

In Chichicastenango, ook wel ‘chichi’, vind je de grootste markt van Midden-Amerika. Iedere donderdag en zondag wordt deze gehouden. Er komen wel duizenden Maya’s hier op af vanuit het hele land. Groente, fruit, bloemen, maar ook souvenirs en ook kippen, eenden en kalkoenen worden hier verkocht! Het is een gezellige en kleurrijke markt! En zeker ook de moeite waard!

hoogtepunten guatemala

hoogtepunten guatemala

3. Meer van Atitlán

Eén van de hoogtepunten Guatemala is het meer van Atitlán. Het meer van Atitlán is een schitterende plek om te verblijven. Het meer ligt namelijk op ongeveer 1.500 meter hoogte en wordt omringd door verschillende vulkanen! Rondom het meer liggen verschillende dorpjes, met ieder hun eigen sfeer en karakter! Het is leuk om een boottour te maken waarbij je daarna een aantal van die dorpjes bezoekt.

hoogtepunten guatemala

hoogtepunten guatemala

4. Quetzaltenango

Het plaatsje Quetzaltenango ligt op een hoogte van zo’n 2.300 meter en wordt omringd door vulkanen en dorpen. Vanuit de stad kun je vele vulkanen beklimmen en trekkingen maken. In de stad zelf vind nog een leuk park, maar ook een kathedraal en Historisch museum.

5. Tikal

In het noorden van Guatemala vind je de eeuwenoude Mayastad Tikal. In het Nationaal Park kun je tientallen tempels en overblijfselen bezoeken. Sommige tempels kun je ook beklimmen. Je hebt dan een schitterend uitzicht over de stad en het regenwoud! Tikal staat ook op de werelderfgoedlijst van Unesco.

hoogtepunten guatemala

hoogtepunten guatemala

6. Livingston

Aan de Caribische kust van Guatemala vind je het dorpje Livingstone. Hier woont de Garifuna bevolking. Je vindt er witte zandstranden en een gezellige cultuur! Je komt er alleen per boot vanuit de Rio Dulce of de haven Puerto Barrios. Ook is er leuke muziek en een unieke cultuur! Een echte Caribische sfeer!

hoogtepunten guatemala

hoogtepunten guatemala

7. Semuc Champey

Semuc Champey is een prachtig natuurreservaat met helderblauwe poelen midden in de jungle. Je kunt hier heerlijk zwemmen en wandelen. Ook is er een uitzichtpunt met een schitterend uitzicht over de poelen.

hoogtepunten guatemala

Hoogtepunten Guatemala zelf ontdekken?

Vraag ons om advies, bekijk onze voorbeeldreis ‘rondreis Guatemala‘ of vraag een reisvoorstel aan. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw droomreis!

Lees ook:

Volg ons op social media: