Genieten in Costa Rica

Elk jaar reis ik als eigenaresse van Unico Travel samen met mijn dochtertje langs bekende adresjes en nog onbekende adresjes in Costa Rica. Heel bijzonder aan het reizen in Costa Rica is dat je in een vrij klein land steeds weer nieuwe accommodaties en plekken ontdekt.  Na een internationale vlucht met de KLM naar Mexico stad hebben we overnacht in een hotel dichtbij het vliegveld. De volgende dag vroeg opgestaan om 5.30 uur en klaar voor de vlucht naar Costa Rica (totaal 3 uur). Helaas had onze vlucht een vertraging van 2 uur.

De reis is begonnen met een bezoek aan schiereiland Nicoya om eerst te ontspannen aan het strand. Bij aankomst op het vliegveld ontvingen we de huurauto van Thrifty Car Rental en reden we via ruta/snelweg 27 naar Puntarenas. Dit is maar 1,5 uur rijden wat erg fijn is na een internationale vlucht. Daarna heerlijk ontspannen op de ferry naar Paquera.  Deze tocht duurt 1,5 uur en je parkeert je auto op de ferry.

ferry boot tambor

Met zonsondergang hebben we genoten van de uitzichten op het land, de zee en de eilanden. Er vlogen vele pelikanen langs. Tijdens de boottocht hoor je op de achtergrond muziek en is er een klein restaurantje aan boord. Het voelt als een soort mini cruise. Naast ons zat een Zwitser gezin met twee kinderen van mijn dochters leeftijd. Zij hadden net de ferry gemist van 14.00 uur en we begonnen een gesprek. Wat heerlijk om te vernemen dat ik niet de enige ben die zoveel van mij zelf eist en dat we soms teveel willen realiseren en doen. We hebben gelachen en ik vertelde dat zij na haar eerste dag in Costa Rica snel het Pura Vida gevoel zou krijgen.

santa teresa strand

Bij aankomst op het schiereiland Nicoya reden we naar Tango Mar Beach Resort. Hier werden we ontvangen door de Belgische eigenaresse Hilde. Wat een schitterende locatie. Heerlijk gegeten ‘red snapper’ in het restaurant met uitzicht op zee. En wat een mooie kamer, een beachfront bungalow. Heerlijk in slaap gevallen met het geluid van de zee! De eerste dag in Costa Rica……..wordt vervolgd…..

tango martango mar costa rica

2019-02-28T13:37:56+02:0019 juli, 2017|

Pin It on Pinterest